Šta je novo?

iOS 18

Probaj Soft reset, ne može da škodi.
Press and quickly release the Volume up button > press and quickly release the Volume down button > press and hold the Side button until you see the Apple logo.
3x odradio...cekam sledeci update, pa ako ne uspe idem na clean instal sto me bas bas bas mrzi da radim jer je i ovde nov telefon bio samo sam ga povezao sa prethodnim i prebacio backup, ne verujem ni da bi clean uspeo , bag je neki 100%

I kod mene, gledam jutros, da je bio ugasen preko noci oko sat vremena. 16 pro, ios 18.1

I kod mene, gledam jutros, da je bio ugasen preko noci oko sat vremena. 16 pro, ios 18.1
Jedino da navijemo sat i proverimo dal je stvarno ugasen, prosto mi je neverovatno da telefon miruje ugasen dva sata i da ga nesto trigeruje da se upali opet sam... mozda je sam bag u app baterije.
Ali npr posle jucerasnjeg punjenja, oko 20:30 sam ga skinuo sa punjaca, 105min screen active i baterija je i dalje na 100%, screen idle 3min, kao da se popravio posle 2 reseta.

Poslednja izmena:
Ubiste sa baterijama. Uđem u temu o ip16 par strana samo o bateriji. Uđem ovde opet isto.

Imate temu o bateriji.

Pozz drugari ne znam dal je prava tema za ovo sto cu vas pitati. Apple nalog koji imam prijavljen mi je na gmail adresu staru koju posedujem, e sad sam otvorio novu gmail adresu pa me zanima mogul samo da ih zamenim a da mi sve ostane da nista od podataka ne izgubim?

Imas ,od iOS 18.1 ,opciju da promenis primarnu adresu.

Hello.
Da li se jos nekome, osim meni, na delic sekunde zamrzava sistem a ne vezano od situacije? Na iOS17.7.1 koji sam poslednji iamo na iP14 sve je bilo perfektno.
Ima li reseja ili cekati nov apdejt koji ce ovo korigovati?

mogul samo da ih zamenim a da mi sve ostane da nista od podata

Možeš i kao što je @DGoran napisao 😃, sad je to pojednostavljeno i odradi se preko telefona. I dalje je to moguće, kao što je i pre moglo, preko weba 😃

https://support.apple.com/en-us/109353

Ima li reseja ili cekati nov apdejt koji ce ovo korigovati?

Force restart, ako i dalje to radi, čekaš update, ako i tad nastavi, restore.

Force restart iPhone​

If iPhone isn’t responding, and you can’t turn it off then on, try forcing it to restart.

1. Press and quickly release the volume up button.
  2. Press and quickly release the volume down button.
  3. Press and hold the side button.
  4. When the Apple logo appears, release the side button.

3e66aad8220eb80334eef4ed4be7f19d.png

Force Reboot radjen i nista nije pomogao a sve je pocelo da se desava apdejtom na 18.0.1 pa na 18.1 je trend i nsatavljen. Morao sam u jednom trenutku da odradim iOS Downgrade na signed iOS 17.7 i toga na iOS 17.7/17.7.1 nema ni za lek.
Znaciii, samo da cekam.
Hvala svakako!

Иначе пробао ово за склањање људи објеката итд. са слике негдје уради буквално савршено негдје баш баш лоше и ако ми се чини да може одради како треба.

Mnogo zavisi od pozadine i dubine polja... Moze to mnogo bolje, konkurencija je dosta ispred, ali sam siguran da jos uvek stede resurse dok ne povecaju broj sopstvenih servera i unaprede ih na nove generacije...

^ sigurnosni, ništa specijalno

Прмијетио сам од 18.1 да се има проблема са репродукцијом видea u формату h264. Неки видео хоће неки неће. Решење је HEVC а некада ради ако се прво подигне на неку платформу типа google drive. У files се пусти нормално али на мреже не може се избацити одатле. Различити су модели у питању тј за сада на моделима 15 генерације

Poslednja izmena:
imam pitanje (nije direktno vezano za IOS18, ali na toj sam verziji) vezano za kontakte - dodao sam google naloge i u telefonu imam sve kontakte, i iako je ukljucena sinhronizacija kontakata na icloud, na icloud-u ne vidim te kontakte. U sustini to mi je manje bitno, zeleo sam zapravo da editujem vise kontakata istovremeno (pa sam mislio da to moze sa icloud ali izgleda da ne moze) u smislu SIM kartice koja ce se koristiti za pozivanje odredjenih kontakata (ovo je primarno pitanje)

Jel moguce da Fb aplikacija za nepunih mesec dana sakupi preko 6gb keša? Kako da obrišem keš za fb?

Jedino ako ta aplikacija ima opciju da obrišeš cache, inače to je način kako da ga se rešiš. Nema kao na android telefonima.

Jel moguce da Fb aplikacija za nepunih mesec dana sakupi preko 6gb keša? Kako da obrišem keš za fb?
Nema veze aplikacija nego nakupi keša onoliko koliko verglas po njoj. Da je ne diras,ne bi nakupila nista.

Ne mislim da ima veze sa aplikacijom, već je odgovor bio u smislu da za aplikaciju ne znam, pošto je ne koristim, da li slučajno, u okviru sebe, ima dodatnu opciju brisanja cache :)

Jedna interesantnost nalon update-a, napunio mi se telefon do 100% iako sam stavio limit na 85% koji je funkcionisao do zadnjeg 18.1.1
😃

Prilozi

• IMG_3792.jpeg
    IMG_3792.jpeg
    83.5 KB · Pregleda: 29
Ok sve to. Ako sam ubacio neku aplikaciju,normalno da cu je koristiti. Aplikacije koje ne koristim redovno i ne ubacujem. Auh kakva je ovo muka sa Androida kada se predje. Znači minimum jednom mesecno me ocekuje reinstalacija aplikacija. Bravo

Evo koliko smeca je fb nakupio za 20 dana

IMG_6383.png

Nazad
Vrh Dno