Šta je novo?

iOS 18

Sa jedne strane da, ali sa druge, zašto onda sada sa ios 18 posle 18 godina uvode tu T9 opciju kao i odlazak poruka u zadato vreme?...zašto uvek moraju da se prave pametni i izmišljaju toplu vodu (i drugi imaju svojih bubica, ne napadam samo jednu stranu). Meni je ok jel konačno apple ima sve što sam tražio oduvek (čast još nesretnoj taststuri koja i dan danas nema mogućnost za number row, ali zato ima dva beskorisna dugneta dole isood koja podižu celu taststuru za 1cm)!
Nema više šta da se smisli, a da je korisno plus sistem izgleda isto godinama pa mu ovo dodje kao osveženje. Bilo bi dobro da može u docker da stavi više od 4 ikonice i numerički red na tastaturi, ali to će verovatno kasnije da dodaju. Čini mi se da su čuli kritike ljudi koji su prelazili sa Androida i vraćali se upravo zbog nemogućnosti slanja poruka u zadato vreme i T9, a ako žele da dodaju nove korisnike (bazu stalnih već imaju) i povećaju profit, moraju malo da se prilagode i olakšaju im prelazak.

Sa ovoliko novina ios 18 će da jede bateriju kao lud. Bojim se da će X i 11 postati neupotrebljivi

pa valjda AI ubacuju da baterija jos duze traje? zar ne?

Iskreno X i 11 i jesu za u fijoku, nije ni realno da telefon star 6g radi isto kao i nov, i mi da smo vlasnici kompanije ne bi bili bas toliko dobrodusni. Apple cak i preteruje sa mogucnostima update-a, korisnici nece da menjaju baterije ili stave neku od 20e i onda im kriv ios.

jel jos neko ima bug da da kad se pusti klip snimljen kamerom iz galerije pokazuje da nema zvuk, a onda samo od sebe opet ima isti sl put kad pokusam..

Ja sam instalirao 18 iz radoznalosti, ocekivao sam dosta bagova ali sve klizi super.. za razliku kad sam uradio update sa 16 > 17.. telefon bio na ivici upotrebljivosti.

Jedini problem mi se javlja na YT Music app, kad ode na landscape mode pa otvori fullscreen, ne mogu da ga vratim nikako. Okrecem ga na sve strane i nece da vrati listu.. niti postoji bilo sta sto bi uradio da izadje pa moram da je "ubijem" da bi otvorio normalno.

Da li je uvek problem sa pozivima kod beta verzija u startu, ide poziv preko 3g a ne LTE, ili je to neki bug do A1 mreze. Kod ios17 je islo tako skoro do septembra, mislim to prvog RC

Nije logično da tako funkcioniše osim ako treba da izadje neki update za podešavanja za mrežnog operatera koji ne mora da bude vezan sa novim softverskim verzijama.

I meni je bilo čudno, ali tako je bilo u ios 17, prošlo je nekoliko beta i onda je krenulo da funkcioniše. Ne znam da li su ostali operateri imali isti problem ili je do vip-a. Pisali smo u temi ios 17 prošle godine.

Ne nekoliko beta, nego tek na RC-u kada je ubačen novi A1 carrier bundle za iOS 17.

Očigledno je onda do A1 pošto, koliko se sećam, nije prijavljivao za MTS da je ubačen novi carrier settings zbog nove softverske verzije 😃

Već par godina sigurno se carrier verzija ne updatuje zasebno nego ide kroz update iOS-a. Tako da nema tih obaveštenja. Poslenji put sam to obaveštenje video na iOS-u 9.

Bio je mts kada su aktivirali VOLTE... i dalje moze i zasebno, zavisi od operatera... postoji dve vrste one koje su obavezne da bi se nastavilo koriscenje mreze i one koje donose poboljsanja i nisu obavezne ali se mogu posle naknadno instalirati...

Inace, ko ukine dugmice na lock screen a koristi action za mute ili nesto drugo, moze da aktivira kameru swipe levo od desne ivice ekrana, potpuno sam zaboravio da to postoji a nije ukinuto ni na iOS 18... opet bi bilo elegantnije sa action ali i ovo je ok...

Poslednja izmena:

"Apple Intelligence won't launch in EU in 2024 due to antitrust regulation, company says"​

Apple said in a statement that the features — Apple Intelligence, iPhone Mirroring, and enhancements to its SharePlay screen-sharing product — won't be available to EU customers due to Apple's belief "that the interoperability requirements of the DMA could force us to compromise the integrity of our products in ways that risk user privacy and data security."

Antitrust, user privacy and data security....sve to u istoj rečenici sa "internet".... paradoks

Jel vidi neku update za ovu beta 2 pojavio se i pustio sam i onda je nestao……i sad ga ne vidim….

Juče sam updateovao najnormalnije.

IMG_2128.jpeg
IMG_2127.jpeg
A šta ti piše ovde koja verzija softvera, izgleda da je uradio update a da je ostalo da piše 18.0 verzija očekivao dam to da promeni….

To je to, na beti 2 si. Verzija 18.0 će biti sve do prve bete za 18.1 jelte, mi sad testiramo 18.0 i tako će biti sve do septembra :D

Zbunili me ja pustio i otiso da jedem kad se vratio vidim i dalje 18.0 hahahaha očekivao sam da će da bude 18.0.1 ili tako nešto 😂

Hoće, možda bude, ali tek nakon izlaska ove zvanične verzije 😃

Hitno mi je potrebna call recording opcija, je l’ moze neko da mi potcvrdi da li radi na 18 beta profiku? Vidim da su to najavili kao opciju za novi ios nativno.

Takodje, zasto se meni ne vidi opcija za beta profil u software update meniju?

Hitno mi je potrebna call recording opcija, je l’ moze neko da mi potcvrdi da li radi na 18 beta profiku? Vidim da su to najavili kao opciju za novi ios nativno.

Za to će biti potreban Apple Intelligence koji ko zna kada će u betama, na sajtu piše da stiže na jesen
Takođe, Apple Intelligence će biti dostupan samo na 15 Pro/Max, ne na običnom 15

Ako imaš MacOS, možeš da probaš da obaviš poziv preko njega, a Audio Hijackom da hvataš input source. Ako to ne bude radilo, svakako možeš da pustiš poziv na spikerfon i onda u AH stavi Mic kao input device.

Hvala svima. 15pro je unpitanju ali posto mi je hitno moracu da smislim neki drugi nacin.

Nazad
Vrh Dno