Šta je novo?

iOS 18

zena koristi neku drugu betu :) ili mozda alfu :)

A AI ne može na seriju 15 zbog? Klasično pilićarenje. Da nismo potrošačko društvo kakvo jesmo, trebali bismo svi telefone od 200 evra i ćao, pa da vidimo kako bi se ponašale najveće kompanije. Nosim Tecno bato i zabole me za tvoj AI

Ako nekog zanima nešto iz bete pišite, evo sam podesio control center kako mi odgovara. Super je i sve je prilagodljivo! :D

IMG_4983.png

Nisam koristio Betu jos iz vremena 6 i 6s, al ova me bas vuce da probam… Realno ozbiljan update, pogotovo za ljude koji se stalno zale na iOS, Apple kao da se trudi da se dodvori ljudima iz Android sveta, koji bi da nadju neku manu, naravno verovatno ih ima, a i tek ce kako „otvaraju“ sistem…

Ja bih probao ali znam da će na treptaj da padaju procenti baterije tako da bolje da sačekam neke kasnije verzije
Mada ovo uvek kažem pa probam i posle se vratim...

Nisam koristio Betu jos iz vremena 6 i 6s, al ova me bas vuce da probam… Realno ozbiljan update, pogotovo za ljude koji se stalno zale na iOS, Apple kao da se trudi da se dodvori ljudima iz Android sveta, koji bi da nadju neku manu, naravno verovatno ih ima, a i tek ce kako „otvaraju“ sistem…
Pa možda da sačekaš sredinu jula za Public betu, tad bi sve trebalo da bude kolko tolko stabilno. Ja sam baš freak pa želim sve odmah haha. Za ovih par sati igranja sve radi okej, animacije malo pucaju na novim mogućnostima, ali ništa fatalno još uvek.

Snimanje razgovora na modelima koji podržavaju Apple Intelligence, uklanjanje objekata i ljudi sa fotpgrafijs uz pomoć Cleanup funkcije, ubačeno je ipak i noviteta.

Kompatibilni modeli sa iOS 18

Pogledajte prilog 445828

Kompatibilni modeli sa Apple Intelligence

Pogledajte prilog 445829
Ово уклањање су могли убацити и без AI.
Него шта добијамо ми без Про ознака :)
Могли су cloud ai

Još i predikciju na dialer-u da izbace i bukvalno ću imati sve što sam ikad tražio od iphona

Ubacili su napokon i T9 dialling, instaliraš beta verziju iOS 18 i radi 😃

Omogućeno pomeranje limita za punjenje baterije

iOS-18-Custom-Emoji-Tapback-Feature-2-1.jpg

WiFi je sa Rotate Wi-Fi Address opcoijom da bi smanjili praćenje

rotate-wifi-address-ios-18.jpg

Rekli su da ubacuju i podršku za RCS (Rich Communication Services) u okviru poruka sa Android platformom.

Rade li aplikacije banaka?
Tipa rajfajzen i poštanska štedionica?

Napisao je već na prethodnoj strani da radi za OTP i Rajf, koliko znam 😃

Poslednja izmena:
Sad ce da krenu teorije da se limit stavi na 20% i da ce tako baterija trajati vecno sa miljardu punjenja 😂 svaka promena je zanimljiva i dobrodosla. Ovo sa pomeranjem ikonica msm da im je za ios korak u nazad jer vole apple-oci da nesto "mora" drugacije, sad sa ovim postace android like :) meni licno je nabitnije da vidim neko unapredjenje u kameri, pa cak i taj ai u galeriji moze biti koristan. Brine me jedino da ne krene svi ispod 16ice da koci, stuca, secka, laguje...

Unapređenje u kameri nećeš videti bez novog telefona, to si valjda naučio do sada sa Apple :)

Ne mogu, a da ne primetim koliko je Windows Phone bio ispred svog vremena po pitanju interfejsa u odnosu na konkurenciju:

1000005793.png

Rade li aplikacije banaka?
Tipa rajfajzen i poštanska štedionica?
Hvala
Da, napisah već. Rade OTP i Raifajzen kod mene. Imam i poštansku raspad app od studentske kartice (Ne bivša mts app) i ona radi.

Generalno da. Mislim nema još ni dan korišćenja pa nije najmerodavnije. Ali sve je fluidno, neke animacije su pokvarene i to ti je to. Za sada jedino što sam našao da ne radi je, shortcut za app na Lock Screen-u.

Sinoć se grejao kao lud, al to je normalno nakon instalacije prve bete, sad je sve okej.

Najviše se radujem što je Siri dobila koji IQ poen i njenoj dubljoj integraciji u sistem. Ne zaslužuje onu novu ikonicu.

Onaj deo sa generisanjem slika sam jedva čekao da prođe, ne priliči jednom brendu koji je toliko daje značaj dizajnu (mogli makar malo bolje da "zagreju" module, da ne budu onako generičke). I novi tintovi ikonica su non-Apple (ali dobro, niko me ne tera da menjam).

Math notes su definitivno Apple (kao i senka kad prelaziš olovkom na iPad/u), koliko god kalkulator bio sprdnja. Kod novog MacOS me raduje opcija spajanja i upravljanja sa telefonom i natural language search.

Odgledao juce prezentaciju, ocekivao sam ludilo, kad nista specijalno kao i uvek.

Vezano za AI, prosecan korisnik ne zna obicnu Siri da koristi, malo upuceniji je odmah ugase jer smara, a AI ce koristiti samo teski entuzijasti. Za prosecnog korisnika totalno nebitna stvar.
Ali dobro, to je sada talas koji mora da se jase. I naravno da su potencirali o sigurnosti podataka, jer posle Microsoft prezentacije, samo se o tome pricalo i pljuvalo, morali da odrade kontricu za ovcice. :D

To da prosecan korisnik ne zna da koristi Siri je apsolutno netacno, ne znam odakle ta pausalna tvrdnja... Mozda ako gledas Srbiju kao reper ali mi smo svakako nebitni, pored toga sto se podrazumeva da se koristi podrzani jezik... Ne znam sto bi neko gasio Siri kada i u ovoj prvoj varijanti ima milion korisnih stvari koje moze da uradi lako, a pri tome ne smeta... a da ne pricam o tome sta moze da radi kada malo je vise istrazis...

Na iOS 17 beti su radile uglavnom sve aplikacije za banke, vidim da rade opet, provericu i ja uskoro pa javljam...

Sto se tice generalnog utiska meni je pozitivan ali sam iskreno ocekivao malo vise od AI ali dobro navikli smo da idu deo po deo... Ono sto je opet fascinatno kako uvek malo kaskaju ali kad izbace onda to bude novi nivo... Svidjaju mi se bas dark mode ikonice, kao neko ko nema wallpaper mislim da ce izgledati savrseno bez okvira... ono tintovano me ne zanima, vidim da mnogi kukaju ali opet ne moras da koristis, dobro je imati opciju...

Glavna misao mi je bila, a vidim da se mnogi slazu, koliko je start up unisteno sa ovim... A sigurno ce ih biti jos mnogo kada krenu da izbacuju jos AI stvari, npr za photo editing, to mi je bas cudno sto su tako malo sad dali...

Siri koristim malte ne svakodnevno, pogotovo u kuhinji za tajmere kad su mi ruke zauzete :D

Sistemska integracija.

Sad sam video, konacno, lako resenje za uklanjanje imena aplikacije sa home screen... nema vise zezanja sa shortcuts :)

Meni samo nikada nece biti jasna jedna stvar, a to su ljudi koji namenski dodju ovde da hejtuju... postavi pitanje ( pri tome samo jedna recenica, pa shvati da je ipak preterao pa edituje post i doda "saljivo" da je on sve to vec video ali da apple to uvija u celofan), dobije odgovor ( pri tome sistemska integracija AI zaista jeste nesto novo) i onda u nedostatku adekvatnog odgovora ide standardni kursadzije humor koji gledamo od pocetka...

Da, znamo svi da Apple gomilu stvari radi kako on hoce, da kasni sa nekim banalnostima ali moramo li svaki put isto, koja je poenta?

Nazad
Vrh Dno