Šta je novo?

iOS 16

Što se vremenskih aplikacija tiče, meni je sve i jedna koju koristim omanula solidan broj puta, čak i kada je to samo par sati unaprijed, tako da više ne vjerujem ni jednoj ponaosob, već sve te koje koristim rabim po principu otvorim da pregledam situaciju i onda donesem svoju procjenu. Istini za volju i sam sam nekoliko puta omanuo, ali barem se nisam kupao na motoru po kiši i pljusku, dok je u aplikaciji pičilo sunce sve u 16.
Inače koristim Apple Weather sistemski (još sam na 14.8, pa se oslanja na The Weather Channel podatke), forecast.io, Yahoo Weather, The Weather Channel, yr.no. Zanimljivo je to da sistemska aplikacija i sama TWC aplikacija nemali broj puta pokazuju različite podatke.
I još jedna zanimljivost: i žena i ja imamo 12-ice na iOSu 14.8, njena je na hrvatskom jeziku, moja je na engleskom jeziku - na istoj lokaciji nikad nismo imali iste podatke za vrijeme u sistemoj aplikaciji. Kako i zašto nemam pojma, ali uvijek je razlika u nekoliko stepeni, bilo da je location based ili da je fiksno postavljena lokacija.

Za prognozu probajte The Weather Channel:

Osvrt na sveukupno pisanje o Battery health opciji koja je, uslovno rečeno, kao i larpurlartizam, lepo samo po sebi kao opcija, samo sebi svrha, bez potrebe da se objašnjava 😃

Takođe primenjivo i na način punjenja telefona.

umetnička dela sama po sebi svrha i da ne trebaju objašnjenja

Ne ios 17 podrzavace x i novije, situacija se menja kod ipada 5th,6,7 pro 9.7 i pro 12.9 pinujte post 🤣

Svi bionic cipovi ce biti podrzani. Malo ce biti problema oko ip8 i RAM-a ali videcemo

Oni takođe kažu da im pouzdani izvor tvrdi da će biti podržani iPhone 8 i X modeli, identično kao i za aktuelnu iOS verziju.

Jos uvek je diskutabilan A10fusion iPad 6-7)… jer a9x je cak i mocniji soc…

Iphone 12, već drugi pun dan koristim na 16.4. Danas nemam više problema sa weather app, sve normalno radi i app i widget. Ali zato od instalacije sistema, nemam zvuk na storijima na Instagramu. Jedino kad aktiviram zvuk na nekom videu u feed-u, onda se pojavi na storiju, to je jedini način. Update aplikacije već drugi put u 2 dana nije pomogao. Baterija osjetno lošija nego na 16.3, te se nadam da će se popraviti u narednim danima, dok se sistem ustabili.

pa zar ne radi tako zvuk? mislim ne koristim instagram tako me zabole za to, ali ja kada god sam otvorio muted mi je i ako aktiviram zvuk na videu onda se cuje svuda dok ne mutiram. tako mi i nekako logicno

Da, bude muted svagdje. Ali prije na storiju se mogao zvuk aktivirati sa volume up or down tipkom. A sada pojačavam ili smanjujem i ništa se ne dešava, što nije prije bio slušaj.

Jel ti uključen Silent mode na telefonu, preko prekidača sa strane?

Nemojte onda da vas mrzi

mrzi sta? pa ako namestis silent ne zelis zvuk, znaci radi kako treba

to znaci da su napokon ispravili bug

Da, bude muted svagdje. Ali prije na storiju se mogao zvuk aktivirati sa volume up or down tipkom. A sada pojačavam ili smanjujem i ništa se ne dešava, što nije prije bio slušaj.
Isto i meni. To je izgleda “feature” sa 16.4. U jednu ruku je dobro sto nema zvuka, da iznenada ne krene nesto glasno kada je telefon u silent modu (znalo mi se desiti dosta puta), a u drugu ruku, ako zelis nesto cuti, moras sa strane dici onaj dugmic.

Po meni ok rjesenje.

mrzi sta? pa ako namestis silent ne zelis zvuk, znaci radi kako treba

to znaci da su napokon ispravili bug
Ceo svet se zali po forumima na ovo, a za tebe je bug popravljen. 😂
Logicno je bas kako je bilo.
Isto i meni. To je izgleda “feature” sa 16.4. U jednu ruku je dobro sto nema zvuka, da iznenada ne krene nesto glasno kada je telefon u silent modu (znalo mi se desiti dosta puta), a u drugu ruku, ako zelis nesto cuti, moras sa strane dici onaj dugmic.

Po meni ok rjesenje.
Nije nikako moglo da krene iznenada na silent modu, tek sa pritiskom tipke.

Meni je skroz okej da sve zivo silent-uju kad je telefon u silent modu, ali pusti zvuk ako pokusavam da pojacam.... Mislim da je to bug koji instagram treba da sredi, bar mi tako deluje

Ceo svet se zali po forumima na ovo, a za tebe je bug popravljen. 😂
Logicno je bas kako je bilo.

Nije nikako moglo da krene iznenada na silent modu, tek sa pritiskom tipke.
Ako si pustio zvuk na jednom videu i krenes na drugi, ima zvuk i na drugom i na svakom sljedecem. Na to sam mislio.

Je l se dešava nekome da telefon neće da uslika portrait fotke?
Dok gledam kroz kameru sve super, zamućeno, međutim čim slikam i uđem u galeriju slika niti je zamućena niti je portrait 🤔
Probao i reset i factory reset međutim isto
16.4/13 pro

Sad sam probao, sve radi kako treba.
Samo da napomenem meni je telefon na 16.4 beta, nisam radio stable update.

Baterija je losija na 16.4. Tako da ovaj pajdo iapplebytes opet nije omasio. 13 PM, 95% BH. Vec sam na 83%. Sinoc dosao do 35%, doduse prekjuce sam instalirao.

Nazad
Vrh Dno