Šta je novo?

iOS 13

Facebook app gubi se search bar. Posle reinstal aplikacije se vratio pa ponovo izgubio. Juce sam imao situaciju dok je telefon bio na punjacu da sam imao poziv. Ekran je bio crn i nisam mogo da se javim. Pola minuta sam pokusavao da ga upalim na power taster i nije dao reakciju na dodir. Posle izvesnog vremena se upalio.Baterija mi deluje solidno. IOS 13.5.1, 11 Pro Max.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisam imao takva iskustva.

Hahaha a ako ostavis app u app switcheru i ako iskljucis background ima da ti trosi bateriju... samo gi gasi apps potrosnja je manja nego kada app vuce u pozadini struju ;-)

Izgleda si u pravu. i pored ugasenog Background Refresh-a, aplikacija radi dosta u background-u. To mi nije jasno, cemu onda to :). Meni je background refresh iskljucen za sve i evo za Viber pise 2m screen - 1h background. Kako je to moguce? iOS je izgleda postao tolerantiniji za backrgound aktivnosti, tu nesto ne stima, glupost.

Poslednja izmena:
13.5.1 je na brzinu izbacen, samo da zakrpi "rupu" za JB, a dobar primer kolko je to na silu odradjeno je sto na 13.5.5 b1, koji je izasao istog dana, ta "rupa" nije zakrpljena...

acef88fa74348206d5779d40c3f4152b.jpg

Skinut jutros u 5h sa punjaca, od 7h do 16h LTE prenos podataka, poslije wifi. Sad je 23h i jos 34% baterije ostalo. Xs, iOS 13.5.1

Najbolja baterija za sada na ovoj poslednjoj beti ip11

Samo da mi je znati kako to znas da procenis za jedan dan.. a i uopste kako znas proceniti, identicno koristis dva dana telefon? Kako?

Znaci koristili ste telefon bukvalno identicno kao i prethodnog dana, sve aplikacije isto vremena, vremenski isto na mobilnim podacima i na wifi, kretali se na istoj lokaciji. To je prakticno nemoguce, ali ok.

Bilo bi lepo da procitas moj post ;-) ne da pises napamet

Nadam se da ce ovaj vojo sto prije zamijeniti telefon i otici sa teme.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Brate, ne ispuštam telefon iz ruke, znam kako diše. Jedan dan je i više nego dovoljan da vidim da li ima razlika, i kakve su

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Pro

Ma dovoljno je da procita mpj prvi post vezan za bateriju, ali ga mrzi :)

Nadam se da ce ovaj vojo sto prije zamijeniti telefon i otici sa teme.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Dobro brate, necu vise pisati. Vidimo po porukama da smo i na prijasnjim softverima svi imali razlicita iskustva, nekome baguje, nekome ne. Nekome baterija slabija, nekome ne. Jedino ako u ovoj beti vise nemas problema sa aplikacijama koje rade u pozadini, s tim logicno ide i bolje trajanje baterije. Ali ajde, benchmark je svejedno napravljen za grupu istomisljenika, u svakoj temi po jedna grupa i udri.

Ja sam pravio godinu i po dana pauze od iOSa. Uzeo ip11, stavio svež 13.5, nisam vraćao stari backup iako sam imao... i evo ne primetih nijedan bug. Baterija, babaroga, doduše slabo i koristim telefon, ali opet, da nešto srče u pozadini videlo bi se tim pre.

Ja koristim iOS od iPhone 4 (prvi i jedini clean os) pa svi moguci backup i jb uz put pa nemam ni jedan jedini bag koji vi navodite svo vreme tako da ....

Svaki radim clean :) nikd ne vracam bekap i na zalost pun je bugova i busan kao svakcarac... mislim da je ovo najgori ios ikada u smislu bugova i trajanju baterije... jezivo... a iphoneos koristm od 1.1 ;-)

Vojo je apsolutno u pravu, priznali vi to ili ne. Tacno sam pomislio ono sto je i napisao. Ne pravite laboratorijske uslove, ne koristite svaki dan telefon isto, pa da posle jednog dana mozete da zakljucite kakva je baterija. Ako to vec sve znate da napisete, koliko procenata traje krace baterija? I kako ste vrsili testiranje? Ljudi bezazleno je zakljucivati posle jednog dana..

To brzinsko testiranje ide kao sto je napisao Igor. Najbolje da ga napunis na 10 i vidis koliko imas sot-a kad padne na 90. Tu se vec moze videti neki pokazatelj.

Vojo je apsolutno u pravu, priznali vi to ili ne. Tacno sam pomislio ono sto je i napisao. Ne pravite laboratorijske uslove, ne koristite svaki dan telefon isto, pa da posle jednog dana mozete da zakljucite kakva je baterija. Ako to vec sve znate da napisete, koliko procenata traje krace baterija? I kako ste vrsili testiranje? Ljudi bezazleno je zakljucivati posle jednog dana..
Procitaj moj post ne pricaj napamet!!!

Jedan dan je malo, ali npr. meni su radni dani prilično šablonski što se upotrebe telefona tiče i posle nedelju-dve ja imam apsolutno prestavu i osećaj sa koliko upotrebe će telefon završiti na koliko posto.

Uvek ga isto koristim i sto kaze igor znam ga u dusu :).Ali dobro neka bude da smo noobovi...isto koristim iphone od ip4 :).Znam kako dise telefon :).

Nije niko rekao da ste noobovi. Ja iphone nisam nikad spustio ispod 20%. Ako mu baterija drzi isto i prazni se ravnomjerno i na 85% i na 10% onda se na osnovu npr sota od 1h na 5-6 % moze procijeniti ukupan sot. Ali opet dolazimo da koristenja istih aplikacija, isti vremenski period bude identicno na razlicitim verzijama ios-a. + igor je rekao za ipad 1% 40 min, neko koristi xs max, neko iphone 11, nekome je ukljucena lokacija i svasta nesto, nekome sve ugaseno.

Poslednja izmena:
Dolazimo do mog ipada... tako je koristim ga godinama... znam koliko svaki procenat traje i sa kojom verzijom... znam da sa ios 13 to nisam doziveo od kada je izasao dok recimo sa ios 12 je uspevalo kakva god da je upotreba ios 13 je skidao taj 1% sa 100% vec posle 8-10 min :) uglavnom ujutru listam forum sa ipadom kako bih se razbudio tako da mi je to svakodnevnica zato i navijem sad skoro sat vremena ranije od potrebnog :) kako god da ga koristim razlika izmedju 10 i 40 min je ogromna :)

Poslednja izmena:
Samo da mi je znati kako to znas da procenis za jedan dan.. a i uopste kako znas proceniti, identicno koristis dva dana telefon? Kako?

Toliko je očigledno bolja baterija da ne treba previše analize da se to ustanovi. Ja sam jutros instalirao novu betu i sad sam došao na forum da pohvalim bateriju. Nisam ni znao da su drugi isto primetili. Bukvalno svetlosnu godinu ispred prošle bete. Kao drugi telefon....

Nazad
Vrh Dno