Šta je novo?

iOS 11

Cek nisi vredjao a tupis kako "zivim u zabludi" jer sam okacio 2 klipa u kojima se jasno vidi da se wifi radio ne gasi kada je telefon zakljucan?

https://discussions.apple.com/message/29836360#message29836360

Wrong. The WiFi radio in the iPhone is designed to power down when the phone is in standby and not connected to an external power source. That's the way it's supposed to work. Not doing so would cause excessive drain on the battery. WiFi draws power when connected whether there is any active communication or not. Cellular data does not.

Cuj,inzenjer... Ne treba da budes inzenjer da zamenis ruter i sam se uveris do cega je problem. Pun internet prosipaca pameti,aka inzenjera.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Pa da li si ti realan covece? Vadis post jednog coveka a klip ti jasno pokazuje da wifi veza nije prekinuta iako je telefon zakljucan? I pritom jos vredjas ljude a kada citiram tvoje uvrede pravis se lud?

Apsolutno :) A što ne sviđa ti se odgovor :)

Ovaj ocigledno troluje

Da li treba verovati random coveku na internetu ili svojim ocima? Svako moze da pogleda klip i cisto sumnjam da vecu tezinu imaju izjave random "strucnjaka" sa net-a.

Ja sam ti rekao da problem nije uniforman...nekima se dešava, drugima ne...objašnjeno je kako sistem treba da radi, da gasi wifi u sleep modu..tebi i ostalima kojima ne gasi, ne gasi..

Cek,ko je to objasnio,inzenjer iz Apple-a? Zakaci se na neki android hotspot i vidi da li ti gasi. Ako ne gasi,a gasi ti samo na ruteru,koje je onda objasnjenje? [emoji16]

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Auu ala ste smorili temu. [emoji32]

Послато са SM-T719 уз помоћ Тапатока

Vidi, jedini ovde koji je vređao ljude je nitro..ja nikoga nisam molio ništa niti sam im govorio da su glupi i nemaju pojma. Što se tiče ovog "problema", ne nervira me jer sam prihvatio objašnjenje o režimu štednje energije i uvideo sam da u sleep modu vrlo malo troši cell data tako da mi ne smeta..
Ja ne vredjam ljude, samo im kazem da ne pisu gluposti kada pokusavaju da dokazu nesto sto nije tacno i sto ovde gomila ljudi na ovoj temi ti je vec rekla. Idi teraj gigabitni link kroz 100Mbps tamo na onoj temi gde si pokazao mrezno znanje...
Inace, n1tr0 je isao FTN cisto da te uputim, i radio je wifi mreze i linkove jos u srednjoj skoli, tako da je dobro upoznat, hvala na pitanju ;)
Takodje, to sto si zavrsio elektro fax nemoj mislisti da si pametniji od ostalih ljudi - ima ljudi koji su zavrsili srednju skolu samo pa su jako inteligentni i imaju dosta znanja (za ove neke stvari dosta vise i od tebe i od mene) - fax nije merilo nicega :)

Poslednja izmena:
I meni se desava da telefon predje na Mobile Data kada je u sleep modu. Imam Mikrotik ruter i vec je namesteno da je DHCP Lease time 24h. Sta jos treba da se namesti?

Evo ako dozvolite, prenecu tekst sa Apple supporta....nadam se da engleski jezik nije problem :)
If the phone is unplugged and operating on battery power this is the expected behavior. Evevry iphone since the initial model in 2007 has functioned that way. When on battery, the wifi radio is powered off when the screen is locked or in sleep mode. Things that require data will then use cellular data.

When plugged in, the wifi radio remains on at all times, regardless of screen state. This is why the iPhine only automatically backs up to iCloud when it is plugged in, connected to a known wifi network and the screen is locked. iCloud backups require wifi.

This behavior has nothing to do with iOS 10.3.3. It has been this way since the first iPhone OS and has been so with all subsequent releases of iOS.

Zašto ne otvorite posebno temu za ovo!? Nego spamujete ovu? 10 strana samo za je*eni wifi .............

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Pa dobro ljudi jel taj wifi toliko uzasan?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bice da je Zechs u pravu :), sto se lako moze vidjeti kad uzmete zakljucan tel prvih okvirno pola sekunde nemate Wi-Fi ikonicu ;)

Sad probao baš i nemam taj problem na ios 11.2.2
Znam da je bio problem posle prelaska na ios 11 ali se rešilo, bar kod mene.

Ko ima problem neka proba prvo ‘reset network settings’.

Ljudi na telegramu je objavljeno u 23:22 da više ne potpisuje 11.2 a ja uradio downgrade pre tačno 15minuta u 23:50 i sad udjem na ipsw.me i vidim da ne potpisuju više 11.2 W T F
dfedfa666428bebaa552b464829bf997.jpg

Potpisivali, pa prestali, pa vratili pa prestali... zvanicno ne potpisuju vise nista ispos 11.2.5

Evo ako dozvolite, prenecu tekst sa Apple supporta....nadam se da engleski jezik nije problem :)
If the phone is unplugged and operating on battery power this is the expected behavior. Evevry iphone since the initial model in 2007 has functioned that way. When on battery, the wifi radio is powered off when the screen is locked or in sleep mode. Things that require data will then use cellular data.

When plugged in, the wifi radio remains on at all times, regardless of screen state. This is why the iPhine only automatically backs up to iCloud when it is plugged in, connected to a known wifi network and the screen is locked. iCloud backups require wifi.

This behavior has nothing to do with iOS 10.3.3. It has been this way since the first iPhone OS and has been so with all subsequent releases of iOS.
Naravno, mora da je tacno jer biolog sigurno zna kako core iOS-a funkcionise... https://discussions.apple.com/thread/8027390
Dakle - to nije izjava Apple, vec random lika koji nema veze sa tim, niti je imalo upucen u isto.

Bice da je Zechs u pravu :), sto se lako moze vidjeti kad uzmete zakljucan tel prvih okvirno pola sekunde nemate Wi-Fi ikonicu ;)

Ne znam kako lepo da ti objasnimo, ali vecini nas se to ne desava.
Takodje, da je tako normalno, ne bi mi iPhone bio u listi uredjaja koji su trenutno konektovani na router (nisam ga koristio 3 sata sigurno), niti bi mogao da ga pingujem iz local :)
Milioniti put - do rutera i konfiguracije rutera je, inace bi svima stalno disconnect radio! Zar je toliko tesko to za razumeti?

Ne vredi, dzaba se pise 5 strana i to nije prvi put da se pise o tome...

• Like
Reagovanja: M J
Ako je do rutera, koju stvar treba podesiti? Meni je DHCP lease time 24h a ipak se diskonektuje.

• Like
Reagovanja: M J
Apple je opet celo jutro potpisivao 11.2.1.2 i opet gasio svaki cas, ne razumem sta rade

Daj bataljujte wifi , zvoni mi Tapatalk svakih 3,sekunde a pričate jedni te isto i prepucavate se . Ja sam suviše star da bih vam mogao pomoći [emoji6] , ali za ovakve i slične diskusije se u moje vreme banovalo !

ljudi jel imate problem sa baterijom na poslednjem apdejtu

bukvalno budem pola sata na 9gag, pojede mi 20 posto

na 11.2.5 sam, 92% health na coconutu

nikad mi nije manje trajala baterija nego na 11.2.5

ne smem da pomislim da odigram neku igricu slucajno, tipa dune ili tako nesto

nemam vise reci da opisem koliko me nervira celokupan ios 11

desavaju mi se cudni bagovi... zvoni mi telefon, a ne mogu da swajpujem da se javim, ekran jednostavno ne reaguje

kao da imam najgori kinez a ne ajfon

Poslednja izmena:
Apple je izbrisao telegram na app store, baš se pitam zašto[emoji57]
81fb247901c6f49e51f1c2d0a0f943d1.jpg
52d7b03dcc7da78d850c0cda5a06598f.jpg

Možda zato što su mi od sinoć stigle 60 poruke kako potpisuju downgrade pa zatim za iste verzije ne potpisuju.... jer su im serveri oboleli.... možda i ulogu ima i jb bot, ne znam .....

Ne verujem zasto bi zbog toga?

I nije nocas vec i danas ceo dan kao apple namerno to da radi

Poslednja izmena:
Vrh Dno