Šta je novo?

iOS 11

Pa forsirabo koriscenje safarija i iznenadni minimajz safarija dovodi do stuttera animacoje :) ali boze moj valjda ce da srede to ipad je ocaj kada uporedis sa iphone-om

Aha - mislis tipa otvori se gomila tabova, i browse-ujes dosta na svakome tako da Safari pojede RAM, a RAM od ostalih apps oslobodi ili kompresuje pa se tada desi?

I dalje ne radi weather widget!
Koliko je teško to napraviti [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na zalost samo jedan tab... naravno ostavim sajt na njemu...

Ne znam samo kako bateriju istestirate toliko brzo da kazete da je primetno bolje i sl. kada je update tek izasao, ali nebitno. Ja iskreno za sada ne vidim neku razliku sto se tice baterije u odnosu na 11.1.2, ali videcemo za koji dan.
Sve je i pre radilo fluidno na X-u, tako da ne mogu da vidim neku razliku sto se tice toga, ali cu update 6-icu pa cemo da vidimo ima li razlike tu :)

Ja sam rekao da je od 11.1.2 bolja baterija.. A na 11.2 se nije ništa promenilo.. Tako da znam šta pričam... Svakako dosta bolje od ranijih verzija 11..

Onda smo se pogresno razumeli - meni je ovo:
Meni je krenulo sve na bolje od 11.1.2 i sad je super na 11.2. Primetno bolja baterija.. 6s je upitanju..
delovalo da kazes da je na 11.2 primetno bolja baterija u odnosu na 11.1.2, a za 11.1.2 u odnosu na ranije 11 verzije se slazem u potpunosti :)

Ok ok. Ja sam rekao krenulo je na bolje od 11.1.2 a sada je na 11.2 isto super(kao i na 11.1.2)..
Pogrešno sam se ja izrazio, izvinjenje.

Pretpostavljam da su ovo ubacili od 11.2 da pojasne wifi “off”
960a569cce0e3a9b44bc0bae95881a54.jpg

Isto važi i za Bluetooth. Ne zaboravite da preko 3D Toucha na Settings možete odmah da uđete u opcije za Wi-Fi / Bluetooth i da ih skroz isključite.

Kako god okrenes to je glupost nevidjena. Stoji da nikada ne gasim ni wifi ni mobilni net, ali kad vec imas CC onda je logicno da iz njega mozes da upalis/ugasis to nesto. Mislim, u krajnjoj liniji, zato se i zove tako kako se zove. Fascinantno mi je da ni ovaj DND nikako da odrade do kraja vec koliko godina. Ovo da filtrira samo pozive (ali ne i ostale aplikacije), pa da ovim koji nisu u omiljenim daje signal kao da si im odbio poziv je u najmanju ruku kao da se dete igralo pa nesto zapocelo i nikada zavrsilo.
Radi mi lepo 11.2 na 8+, ali stekao sam utisak da postoji nekolicina opcija koje su napravljene cisto da bi se reklo da su tu, ali da nisu nikako gotov proizvod i user friendly.

Kako god okrenes to je glupost nevidjena. Stoji da nikada ne gasim ni wifi ni mobilni net, ali kad vec imas CC onda je logicno da iz njega mozes da upalis/ugasis to nesto. Mislim, u krajnjoj liniji, zato se i zove tako kako se zove. Fascinantno mi je da ni ovaj DND nikako da odrade do kraja vec koliko godina. Ovo da filtrira samo pozive (ali ne i ostale aplikacije), pa da ovim koji nisu u omiljenim daje signal kao da si im odbio poziv je u najmanju ruku kao da se dete igralo pa nesto zapocelo i nikada zavrsilo.
Radi mi lepo 11.2 na 8+, ali stekao sam utisak da postoji nekolicina opcija koje su napravljene cisto da bi se reklo da su tu, ali da nisu nikako gotov proizvod i user friendly.

Ček, meni kad uključim DND samo mutira zvuk i vibracije sve, a inače sve normalno stiže samo bez zvuka i vibracija, što mi i odgovara...

I kod mene isto tako. Isto kao i sto je na androidu. Nikome ne odbija poziv, i sve notifikacije stizu bez zvuka.

To je i suština. Zato se i zove DND

To nije sustina. Sustina je da za jednu grupu kontakata (omiljene) budes dostupan i dobijas notifikaciju u svakoj aplikaciji (skajp, viber, whatsapp itd.) cak i kad je upaljen DND, a da za druge bude mutirano. Ovde samo pozivi prolaze, sve drugo je utisano. Prosto mi deluje nezavrseno sama opcija.

Ne znam samo kako bateriju istestirate toliko brzo da kazete da je primetno bolje i sl. kada je update tek izasao, ali nebitno. Ja iskreno za sada ne vidim neku razliku sto se tice baterije u odnosu na 11.1.2, ali videcemo za koji dan.
Sve je i pre radilo fluidno na X-u, tako da ne mogu da vidim neku razliku sto se tice toga, ali cu update 6-icu pa cemo da vidimo ima li razlike tu :)

Tako što mi je juče izdržao ceo dan bez punjenja i sa opasnim drndanjem, što je pre bila misaona imenica.

To nije sustina. Sustina je da za jednu grupu kontakata (omiljene) budes dostupan i dobijas notifikaciju u svakoj aplikaciji (skajp, viber, whatsapp itd.) cak i kad je upaljen DND, a da za druge bude mutirano. Ovde samo pozivi prolaze, sve drugo je utisano. Prosto mi deluje nezavrseno sama opcija.

Kako za koga. Kada sam na vaznom sastanku bitno mi je da mi ne zvrcka telefon, bilo ko da zove...

Onda ga utisas pa si za sve utisan. DND je zamisljen da si dostupan samo za odredjen krug ljudi.

Onda ga utisas pa si za sve utisan. DND je zamisljen da si dostupan samo za odredjen krug ljudi.

Pa i jeste tako, ako malo bolje razmislis.

Ako ti stavis DND znaci da neces da te smaraju ljudi u odredjeno vreme.

E sad, Pera ti je brat i on je u favorits listi. Ako ti Pera salje smesan meme na vajber u 3 ujutru iz kafane, to ne zasluzuje da prodje DND jer je glupost.

Ako je peri potreban prevoz iz kafane posto je popio onda te nazove i to prodje kroz dnd opusteno, kao sto i treba.

Meni je dnd podesen za spavanje i ako spavam i ako je hitno - zovi, nije problem. Ali da me budi notifikacija za vajber od nekoga, ne hvala.

Ljudi vise nece da okrenu broj i pricaju sa nekim normalno. Sta je sledece, da necu hitnoj i pandurima da saljem whatsapp poruku?

DND je maksimalna zasticenost od uznemiravanja i radi fantasticno.

Do not disturb - mozes iz control centra, mozes iz podesavanja da namestis da se pali automatski u odredjeno vreme.

Samo da ga naprave da ne odbija pozive, nego lepo nek zvoni onom ko zove a na telefonu tisina. Kao sto je na androidu.

Pa i jeste tako, ako malo bolje razmislis.

Ako ti stavis DND znaci da neces da te smaraju ljudi u odredjeno vreme.

E sad, Pera ti je brat i on je u favorits listi. Ako ti Pera salje smesan meme na vajber u 3 ujutru iz kafane, to ne zasluzuje da prodje DND jer je glupost.

Ako je peri potreban prevoz iz kafane posto je popio onda te nazove i to prodje kroz dnd opusteno, kao sto i treba.

Meni je dnd podesen za spavanje i ako spavam i ako je hitno - zovi, nije problem. Ali da me budi notifikacija za vajber od nekoga, ne hvala.

Ljudi vise nece da okrenu broj i pricaju sa nekim normalno. Sta je sledece, da necu hitnoj i pandurima da saljem whatsapp poruku?

DND je maksimalna zasticenost od uznemiravanja i radi fantasticno.

To sam i ja mislio dok nisam video kako je sve to lepo i jednostavno napravljeno na androidu. Ovo kako je ovde zaista deluje kao poluproizvod. Ali ajd da se ne natezemo, tebi je ok, meni nije jer znam za bolje. Ostaje da se nadam da ce poraditi na ovoj opciji [emoji6]

Nego, kad smo kod problema, jutros mi se desila situacija da mi je jedna notifikacija bila ispod a druga iznad sata na zakljucanom ekranu. Nikad ni pre ni posle tog momenta mi se nije ponovilo.

^Da li moze sam da ukljuci silent mod u odredjeno vreme (npr. 23h)?

A za sta ti sluzi silent switch?

Da ugasim sve zvukove. DND mi treba da odredjeni broj ljudi moze da me dobije u bilo koje doba dana ili noci za ne daj Boze a da ovi drugi ne misle da im odbijam poziv kao sto vecina misli. A i ovo za vreme sto kaze kolega gore.

Poslednja izmena:
Silent switch ne gasi vibracije. Npr meni na predavanju treba fon al ne i vibracije i zvukovi za isti.. I još dosta situacija ima gde koristiš fon al bez vibracije i zvukova. Silent switch mi je odličan kad legnem da spavam i još ponešto, ali kad stvarno sam umoran i ne želim da me budi bilo ko (kad dođem iz treće smene) uključim DND i alarm i to je to. Miran..

Meni je ovako podešeno i radi kao što sam i zamišljao, sve stiže normalno samo nema zvuka ni vibracije i to je to što mi treba.. Automatski uključivanje mi ne radi posao jer skoro nikad ne legnem ili mi ne treba u isto vreme, ovako iz cc časkom uključim i to je to..

Ako je nešto stvarno hitno zasigurno će me zvati h roku od 3 minuta više puta tako da ću dobiti to obaveštenje..

Pogledajte prilog 241981

Poslednja izmena:
Gasi vibracije ako isključiš u podešavanjima zvuka...vibrate when silent

Deluje bolje baterija na 11.2. Nisam nesto mnogo koristio telefon ali trenutno mi je standby 16h6min, usage 2h32min i imam jos 48% baterije. 6s je u pitanju.

A sto se tice weather widgeta, ponekad se updatuje :D

Nazad
Vrh Dno