Šta je novo?

Pametni uređaji Inverter klima

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
Tražim preporuku za inverter klimu za dvosoban stan od 55 m2. Klima bi služila za hlađenje I zimi kao osnovni i jedini izvor grejanja.
Interesuje me da li je 18000 btu dovoljno ili ipak ići na 24-ku?
Stan je na prvom spratu, gradnja iz 60-ih godina prošlog veka, debeli zidovi bez izolacije, letos stavljena PVC stolarija sa troslojnim staklima 4 godišnja doba.
Šta bi mogao biti Best buy za ovakav stan po pitanju cene, kvaliteta, ekonomicnosti i ucinkovitosti.
Cena? Pa recimo oko 1000 eur...
Unapred hvala za svaki koristan savet.

Sto se proizvodjaca tice ja bih ti predlozio Daikin,Mitsubishi electric,Mitsubishi heavy industries,Toshiba i Panasonic,a koji model klime to sad zavisi od niza faktora pogotovo sto tebi treba i za grejanje.

"Velika trojka" u svijetu klima su Daikin, Mitsubishi i Fujitsu, ako se mogu naci za taj novac - mada sumnjam.
Malo ispod, a i dalje odlicne su Gree, LG, Panasonic,... Za te pare bih mozda pojurio Gree. Kod mene u firmi ferceraju godinama vec, bez greske.

Stavljas Fujitsu ispred Panasonika, a Panasonik u grupu sa Gree..Hmmmm..
1. Daikin, Mitshubishi, Toshiba, Panasonic
2. Fujitsu, LG, Hitachi, Samsung
3. Gree, Haier, Midea
4. Aux, Tcl..

Znam ja ko spada u koju ligu, ali za prvu ligu mi treba 2500-3000 eura, što mi je mnogo. Pitanje je bilo šta je najbolja kupovina za nekih 1000 eura otprilike.

Za te pare i uslove, 2x Gree Clivia ili 2x Midea Breezeless, obe 12000btu i to ako imas dobru povezanost prostorija.
I to ce u stanu verovatno zavrsiti posao, jedna u 55m2 neizolovanog prostora nema sanse. Mozes da stavis neku jeftinu 24ku i duvace kao uragan, a opet nece biti toplo kao sa 2 12ice.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno