Šta je novo?

Inverter klima za grejanje

prometheus7

Zapažen
Učlanjen(a)
04.04.2025
Poena
1
Pozdrav narode!
Trebao bi mi savet koju klimu uzeti prioritetno za grejanje prostora od nekih 60m2 kao na slici.
Video sam da su u Gree temi savetovali za slicnu kvadraturu Gree Amber Premium 12ku.
Medjutim, hteo bih da cujem jos neke misljenje ili savet. Budzet nekih 115 hiljada bez ugradnje.
Izolacija je dobra, novi pvc prozori i pvc vrata. Pritom na 2d slici gornji zid nije spoljasnji vec se deli zid sa komsijom tako da je i to plus za ususkanost :D
Mislim da je ova pozicija klime gde sam je postavio dobra jer direktno duva i ka spavacoj sobi. A to je i najbitnije iz mog ugla, da je toplo u dnevnoj i spavacoj sobi gde se i provodi najvise vremena, pa sta ode iza u terpezariju ode, neka tamo malo smlaci, a verujem da hoce i bicu zadovoljan. Pritom u prolazu do terpezarije su dva omanja stepenika(obelezio sam tekstualno), tako da gde je tamniji parket kompletan deo kuce je visi za ta 2 stepenika.

Da podvucem, trenutno mi je u opticaju samo ta Gree Amber Premium 12k, ali bih voleo da imam jos neki izbor pa da vidim onda sta je najbolje.

Hvala unapred!

Prilozi

• 2d.png
    2d.png
    854.2 KB · Pregleda: 52
  • 3ds.png
    3ds.png
    449.6 KB · Pregleda: 52
  • 3d2.png
    3d2.png
    837.1 KB · Pregleda: 52
Možda da malo pročitaš šta je pisano na 128737281918651 istih tema na podforumu grejanje i klimatizacija

Citao sam i to dobro. Zato i nisam rekao napisite mi sta da kupim, vec sam nasao jedan model kao sto sam i napisao, ali bih radije da cujem jos necije mnogo strucnije misljenje.
Da sam nasao bar slicnu kucu i situacuju mojoj, ne bih pravio novu temu..
Dakle, dosao sam sa predlogom, za sad bih rekao smislenim, tako da to ocigledno govori da sam citao, a ne samo slepo otvorio novu temu.

Elem, ako nista drugo, hvala Vam obojici na dobrodoslici na forum :)

To sto ti trazis niko ovde ne moze bolje da ti kaze nego ti sam sebi, al tek kad iscitas i obradis teme vezane za klimatizaciju. To sto budes naucio koristice ti posle i oko ugradnje i odrzavanja klime, a ne samo oko odabira klime. Zato poslusaj coveka i iscitaj teme, odgovor ce ti se sam nametnuti!

Kolega je verovatno mislio uskoro da kupi i ugradi klimu,a ne za 5 godina koliko mu treba da isčita 128737281918651 tema o klimama 😀.
A sad ozbiljno,ja sam ih pratio,čitao i nema šanse da znam šta da kupim...A verujem da su i sličnoj situaciji i drugi koji nisu u tematici,nego im samo treba predlog šta da kupe.Toliko raznih informacija,raznih iskustava,neizostavnih prepucavanja,nema šanse da se to sve obradi...

@prometheus7 Mislim da pozicija klime za grijanje sobe dobra, ali ako ti se ugaona nalazi na poziciji kao na slici ne valja, jer ti klima bije tacno u glavu, a kada krene nisko da modulira bice neprijatno sjedjeti na istoj. Ja bih je premjestio do prozora, pri sredini prostorije, pa da se vazduh odbija od suprotan zid, na taj nacin sonba ce se grijati ok za spavanje i trpezarija bolje.
Ja znam da je dusavo citati i traziti, ali niko nece reci "kupi ovu klimu", prvo jer sve zavisi od situacije do situacije, drugo novac je vas. Mozes odabrati jos nekolika modela, pa da ti neko pomogne u odabiru da bi dobio best buy.
Ako te konkretno interesuje neki model klime imas gore search, pa ukucaj.

Šta znači dobra izolacija? Ti ovde imaš tri prostorije od po 20m² od prilike. Gree jeste dobra klima za 60m² ali ako je jedan prostor inače će u 20m² stalno da se pali gasi u plusu. Mislim da je prejaka. Ona mislim da ne ide ispod 500w. Dobra izolacija + komšija koji greje, bolje nešto što može niže da modulira a najbolje je ići sa bar dve klime.

Citao sam i to dobro. Zato i nisam rekao napisite mi sta da kupim, vec sam nasao jedan model kao sto sam i napisao, ali bih radije da cujem jos necije mnogo strucnije misljenje.
Dakle, dosao sam sa predlogom, za sad bih rekao smislenim, tako da to ocigledno govori da sam citao, a ne samo slepo otvorio novu temu.

Evo ja cu da ti kazem kupi tcl i aeri dve najeftinije klime i ne citaj nista 🤣 ja sam citao i samo me zabolela glava posto su 80% price kao da je klima svemirski brod,znaci jeftinu varijantu i cao a ove dve su jeftine a dobre licno imam obe,sa sve ugradnjom ce ti izadje bas ta cifra a bolje ti je dve klime nego jedna.

Nema na čemu...

Teško da ćeš bilo gde na forumu naći dva prostora sa sličnim internim i eksternim uticajima kao i zahtevima korisnika.
Dovoljna je bila jedna tema za sva ova pisanija razasuta po podforumu...

Za tebe su dve klime prioritet ako misliš da se greješ i nemaš problema sa kondenzacijom vlage po zidovima.

Saglasan sa Milošem... Ako ti je do tudžet, dvije jeftinoće i polako...

Kao neko ko se bavi klimatizacijom ako vec zelis da potrosis toliku svotu novca onda kupujes premium brend kao sto su Mitshubishi Electric ili Heavy Industry, Daikin ili Fujitsu, dati toliko novca za Gree klimu koja je srednja klasa kao i Midea je po meni glupo (Ja iskljucivo radim Gree, Mideu i Mitshubishi da ne ispadne da pljujem nesto), a moj savet bih ti bio da uzmes ili mideu extreme ili gree cliviu ili pular i to 2 komada za te novce 🧏, pozicija je okej i zamisao ali ja bih ipak isao sa 2 klime jedna u spavacoj naspram vrata ka dnevnoj a drugu na zid pored gde si ti obelezio da duva ka vratima od trpezarije, to ti je neki moj savet.

Pozdrav narode!
Trebao bi mi savet koju klimu uzeti prioritetno za grejanje prostora od nekih 60m2 kao na slici.
Video sam da su u Gree temi savetovali za slicnu kvadraturu Gree Amber Premium 12ku.
Medjutim, hteo bih da cujem jos neke misljenje ili savet. Budzet nekih 115 hiljada bez ugradnje.
Izolacija je dobra, novi pvc prozori i pvc vrata. Pritom na 2d slici gornji zid nije spoljasnji vec se deli zid sa komsijom tako da je i to plus za ususkanost :D
Mislim da je ova pozicija klime gde sam je postavio dobra jer direktno duva i ka spavacoj sobi. A to je i najbitnije iz mog ugla, da je toplo u dnevnoj i spavacoj sobi gde se i provodi najvise vremena, pa sta ode iza u terpezariju ode, neka tamo malo smlaci, a verujem da hoce i bicu zadovoljan. Pritom u prolazu do terpezarije su dva omanja stepenika(obelezio sam tekstualno), tako da gde je tamniji parket kompletan deo kuce je visi za ta 2 stepenika.

Da podvucem, trenutno mi je u opticaju samo ta Gree Amber Premium 12k, ali bih voleo da imam jos neki izbor pa da vidim onda sta je najbolje.

Hvala unapred!
Kao neko ko se greje na inverter klime (sprat kuće 72m2) mogu da kažem da su Daikin i Midea ozbiljniji modeli savršenstvo za grejanje. Računaj jednostavno: jedna klima greje max 40m2, uvek je bolje dve devetke nego jedna osamnaestica. Pozicioniranje dobro, da se meša vazduh i to je to.

Kao neko ko se bavi klimatizacijom ako vec zelis da potrosis toliku svotu novca onda kupujes premium brend kao sto su Mitshubishi Electric ili Heavy Industry, Daikin ili Fujitsu, dati toliko novca za Gree klimu koja je srednja klasa kao i Midea je po meni glupo (Ja iskljucivo radim Gree, Mideu i Mitshubishi da ne ispadne da pljujem nesto), a moj savet bih ti bio da uzmes ili mideu extreme ili gree cliviu ili pular i to 2 komada za te novce 🧏, pozicija je okej i zamisao ali ja bih ipak isao sa 2 klime jedna u spavacoj naspram vrata ka dnevnoj a drugu na zid pored gde si ti obelezio da duva ka vratima od trpezarije, to ti je neki moj savet.
Za Pular se ovde pisalo "ima svoje mane kao Muse, netačno održavanje temperature i visoka modulacija". Ne znam za Cliviu.

Nazad
Vrh Dno