Šta je novo?

Invalid Partition Table

michaelv

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2007
Poena
304
Molim nekog od clanova foruma da mi pomogne da resim problem s kojim se do danas nisam susretao. Hard disk od 160GB podelio sam na tri particije (NTFS File system) od 25GB, 55GB i 80GB. Na prvoj particiji bio je instaliran Win XP 32Bit, na drugoj Vista Ultimate 32Bit, dok sam trecu particiju koristio za cuvanje podataka. Instalirao sam System Commander 8.2 i kada sam pokusao da reinstaliram Win XP nakon prvog restarta racunara pojavila se poruka Invalid Partition Table i nastavak instalacije vise nije bio moguc. Podigao sam Norton partition magic 8.05 sa CD-a i sve tri particije su bile vidljive kao i ranije, kao i iskoriscen i slobodan prostor na svakoj particiji. Check Partition takodje nije prijavio nikakvu gresku ni na jednoj particiji. Formatirao sam prve dve particije i pokusao ponovo da instaliram Win XP na prvoj, a kasnije na drugoj particiji, ali se ponovo javio isti problem. Sta da radim, da li mogu da sacuvam podatke sa trece particije sto mi je i najvaznije i kako? Hvala svima unapred na odgovoru.

Ako zelis da sacuvas podatke sa 3ce particije najbolje je da skines svoj hard disk i odneses kod nekog prijatelja koji ima kompjuter . Digni sistem sa njegovog harda i posle prekopiraj podatke sa svog harda na neki drugi hdd. To je najsigurniji nacin. 3ca particija je najverovatnije ostala citava.

Nikad do sada nisam instalirao Vistu ali mogu da pretpostavim da posto je u pitanju dual boot da je Vista ubacila svoj bootloader na C: particiju tako da ona pravi problem.
Ako si voljan da pokusas da odradis povracaj na svojoj mashini (uz mogucnost gubitka podataka na 3coj particiji) onda uzmi npr. Hirens BootCD i sa njega pokreni "Fdisk /mbr" komandu. To bi trebalo da prebrise boot sector na HDDu i da ti omoguci da instliras Windows na C particiju.

Nazad
Vrh Dno