Šta je novo?

Intracom netMod i XP problem

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Imao sam WinMe i pri instalaciji netMod-a uvek sam imao ikonu koja je pokazivala stanje oba B kanala. Sada sam perso na WinXP instalirao sta treba, ali ikone nema.
Da li neko zna kako da je ukljucim?

Potrazi nmtsk.exe to ti je ikona barem mislim. :rolleyes:

Bolje da je ne ukljucujes jer je meni ona pravila vise problema nego koristi bas na XP. Retko kad ukljucujem oba kanala a kada ih ukljucim kucam direktno AT komandu (B0KAS0). A ako hoces da vidis da li rade oba ili jedan, gledaj u sam netmod, osim ako nemas usb kabal 5-6 :mrgreen: metara pa ti i nije blizu racunara....

Pozdrav
Dubes

Dubes je napisao(la):
Bolje da je ne ukljucujes jer je meni ona pravila vise problema nego koristi bas na XP. Retko kad ukljucujem oba kanala a kada ih ukljucim kucam direktno AT komandu (B0KAS0). A ako hoces da vidis da li rade oba ili jedan, gledaj u sam netmod, osim ako nemas usb kabal 5-6 :mrgreen: metara pa ti i nije blizu racunara....

Pozdrav
Dubes

Apsolutno se slazem i ja sam dosao do tog zakljucka idi direkt preko stringa i nema problema. cheers

Neverovatno! Nasao sam nmtsk i pokrenuo ga ,pojavila se ikonica. Medjutim desilo se nesto cudno, kad sam preko ikone ukljucio Enable Multilink isao sam na 128kbps ali kada sam ga kasnije iskljucio uopste nisam mogao da se konektujem (na 64kbps).
Da li znate sta treba da uradim da sve vratim kako je bilo pre?

Sada bi mogao da ti kazem "lepo sam ti rekao" ali necu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Idi u modem properties i izbrisi komandu u advance setings, trebalo bi da ti stoji B0KAS0 (obrisi i ostavi prazno).

Pozdrav
Dubes

Eksperimentisao sam poprilicno, naravno i vasa pomoc mi je bila dragocena cheers . Zakljucak je identican vasem - nevredi koristiti nmtsk u WinXp.
Treba dakle, direktno ukucavati AT komandu u modem/propertis/advanced.
Inace nije sve tako "strasno". WinXP ipak ima i neku prednost u odnosu na WinME pre mi je prenos po na jednom kanalu bio 7.0 ili 7.1Kb/s a sada 7.5Kb/s. Kada furaju oba kanala na ME sam imao 13.7 a sada imam 14.9Kb/s. :happy:

Hvala Vam i pozdrav. ;)

JA takodje ne koristim taj nmtsk vec ukucavam rucno i nikad nisam imao problema

Nazad
Vrh Dno