Šta je novo?

Intracom netMod i USB

kAOSmonk

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
304
Imam ploču Asus p5pl2... i ISDN modem Intracom netMod... klasičan ISDN modem, što se dobija od Telekoma... no, komp mi se sam od sebe resetuje... ispitivanjem i različitim kombinacijama došao sam do zaključka da je u pitanju modem... jer, do resetovanja makine dolazi isključivo kada sam na netu... nikada u toku standardnog rada... flešovao sam ga, ali to nije pomoglo... kada god se to desi, komp se normalno resetuje ali mi u WInu izbaci poruku o grešci i kada pogledam značenje koda koji dobijem, ispada da je u pitanju DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL... imao bih sledeća pitanja:

- može li modem biti nekompatibilan sa pločom?
- može li on poslati neki signal koji će dovesti do reseta?
- ukoliko nije do modema, na bilo koji način, ispada da je u pitanju neispravan i nefunkcionalan USB?
- mogu li bilo kojim drugim uređajem, kao što je flash, miš tastatura ili bilo šta drugo što se kači preko USBa, proveriti da li do resetadovodi neispravan USB na ploči? Dakle, da ga ubodem i testiram nedelju dana, da li će dovesti do reseta mašine, kao kao da je i modem u pitanju?
- na koji način proveriti šta je od ova dva u pitanju: modem ili USB?
- po instalaciji poslednjeg USB drajvera 3.89 izgubila mi se ikonica iz systray-a za "safely remove hardver"... zašto, ne znam... zanima me mogu li da bez problema iščupam modem iz USBa? Nisam pronašao info o tome da li je hotswapable...

Inače, probao sam još dva porta na mašini, i na svakom se to dešavalo... Zaista mi predstavlja veliki problem, pa bih molio za bilo kakav savet ili pomoć... napomenuo bih da se to ne dešava svaki put kada sam na netu...

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
A nisi li ti "zakacio" nesto sto ti restartuje PC dok si na netu? Jesi li probao da se konektujes 56K modemom pa da vidis dal' bi dolazilo do reseta?
... zanima me mogu li da bez problema iščupam modem iz USBa?
Mozes

Driver za ovaj modem je carski lose uradjen, ja nisam ni mogao da odem na net ranije.
Ali ja sam lepo povezao modem na COM port i sasvim lepo radi - cak je i bolja varijanta, sem sto tako ne rade dve linije (bar nisam uspeo da koristim).

Ovdje ti je rješenje za obadvije linije podignute.

Pozdrav.

Hm... probao sam da ka nakačim na serijski i za sada sve fercera kako treba... evo, par dana se nije resetovala mašina...

još samo kada bih uspeo nekako da proverim da li je do modema, tj. do drajvera, ili nešto nije kako treba sa USB portovima na mašini... neka ideja?

Nazad
Vrh Dno