Šta je novo?

Intracom ISDN modem ???

psyhomb

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
619
Ovo je pocelo da se desava od skoro. Svaki put kada se konektujem na net
posle odredjenog vremena izgubi se USB konekcija izmedju modema i PC-a.
Dioda na modemu koja prikazuje USB konekciju prestaje da svetli.
Ukoliko restartujem racunar dioda ponovo zasvetli i opet mogu da se konektujem na net.
Ovo se ne desava samo kada sam na netu ovaj problem se javlja i kada PC ostane ukljucen neko vreme. Jednostavno iz nekog razloga gubi se USB konekcija.

Probao sam sa drugim kablom, probao sam da promenim USB port na PC-u
jedino mi ostaje da probam reinstall driver-a ili reinstall sistema!!!

Dali neko zna u cemu je problem??? :crash:

Ne morash nikad da resetujesh komp, dovoljno je da resetujesh netmod i da posle toga uradish update driver, kako bi ponovo reinicijalizovao drajver za intracom.

Medjutim zashto bi se zezao sa tim kad na serijskom portu radi savrsheno.

Hvala na odgovoru, evo upravo sam skinuo novi Firmware i novi driver pa cu probati sa tim da resim problem ukoliko ni ovo ne pomogne nakacicu ga na
RS-232

:wave:

isti problem sam resio prelaskom na RS 232.

Firmware samog modema je zadnji koji moze da se skine sa site tako da ga nisam ni update-ovo. Niti bi to resilo problem!!!!
Problem je u tome sto kod mene postoje promene napona a sam USB port je osetljiv na te promene tako da USB konekcija izmedju modema i PC-a lako puca.

RS-232 bi sigurno radio kako treba ali tu imam ogranicenje u protoku od 12Kb/s.

Svejedno prelazim na RS232 jer zelim da to radi na bilo koji nacin.

:wave:

Ja na 2003-ci resavam tako sto izbodem i posle desetak sekundi ubodem usb kabl na ISDN adapteru.

Sta se gubi prelaskoom na rs 232, posto ja nista nisam primetio....

marsi je napisao(la):
Sta se gubi prelaskoom na rs 232, posto ja nista nisam primetio....

Dva post iznad:
RS-232 bi sigurno radio kako treba ali tu imam ogranicenje u protoku od 12Kb/s. ;)

Meni radi ok ali...

Dobio sam ISDN pre neki dan, meni Intracom modem radi ok, nikakvih problema nema, cak je na istoj grani gde je i USB kamera. Mene zanima zasto se ovaj modem kod mene ponasa kao zamenjivi USB drive, kao da sam utakao flash usb drive. Da li se ovako ponasa i kod drugih, imam XP SP2. Nije mi jasno kako se radi update firwera modema, sve sto pise pise za varijantu hyper terminala, citam tu po diskusijama da su ljudi radili update firwera ne kapiram kako. Isto mi nije jasno kako sa at komandama da vidim revizije firwera to kod mene ne radi, mozda zato sto jos uvek nisam skinuo iz masine obican modem koji sam pre koristio. Eh skoro da zaboravim, od kad imam ovaj modem masina se vise greje, sta li toliko radi kontrolni program i drajveri nemam pojma, po oterecenju procesora ne bi trebalo, ovakav slucaj imam i kad ukljucim Alcohol 120% i drzim mountovan virtual drive:type:

Poslednja izmena od urednika:
Interni modem obavezno izvadi!!!
Meni at komande rade bez problema, modem sam kupio pre nekih 8 meseci i na njemu je bio zadnji firmware koji moze da se skine sa Intracom-ovog site i dan danas!!!!

Poslednja izmena:
zasto si kupova modem

-=[::PsyhoMB::]=- je napisao(la):
Interni modem obavezno izvadi!!!
Meni at komande rade bez problema, modem sam kupio pre nekih 8 meseci i na njemu je bio zadnji firmware koji moze da se skine sa Intracom-ovog site i dan danas!!!!
Nije mi jasno zasto si kupovao Intracom kad ga dobijas besplatno od poste, uveo si ISDN i posta je trebala da ti da uredjaj. Nisi nista napisao pod kojim OS radis i da li ti se uredjaj ponasa kao kod mene. Kako si video koji firwer imas, da li kroz hiper terminal sa AT komandama?

lega99 je napisao(la):
Nije mi jasno zasto si kupovao Intracom kad ga dobijas

Dobio, hm!!! A majke ti gde se to bilo sta dobija sa DZ? To sto ti oni modem daju a ti ga platis kroz liniju (ISDN prikljucak) ako to zoves dobiti, onda da, DOBIO SAM GA!!!

Firmware sam proverio preko AT komandi u HyperTerminal-u, OS WinXP!!!

lega99 je napisao(la):
Dobio sam ISDN pre neki dan, meni Intracom modem radi ok, nikakvih problema nema, cak je na istoj grani gde je i USB kamera. Mene zanima zasto se ovaj modem kod mene ponasa kao zamenjivi USB drive, kao da sam utakao flash usb drive. Da li se ovako ponasa i kod drugih, imam XP SP2. Nije mi jasno kako se radi update firwera modema, sve sto pise pise za varijantu hyper terminala, citam tu po diskusijama da su ljudi radili update firwera ne kapiram kako. Isto mi nije jasno kako sa at komandama da vidim revizije firwera to kod mene ne radi, mozda zato sto jos uvek nisam skinuo iz masine obican modem koji sam pre koristio. Eh skoro da zaboravim, od kad imam ovaj modem masina se vise greje, sta li toliko radi kontrolni program i drajveri nemam pojma, po oterecenju procesora ne bi trebalo, ovakav slucaj imam i kad ukljucim Alcohol 120% i drzim mountovan virtual drive:type:
Ja imam taj modem vise od godine i sve sljaka super pod SP2. Konekcija ide preko USB porta i normalno ga prepoznaje kao modem. Zbod faksa drzim i interni PCI modem pored njega (Intel 536EP) i sasvim OK racunar prepoznaje oba modema, s tim sto u konfigurisanju modema za faks se naznaci da faks radi preko internog modema. Normalno, prikljucak za faks ide preko drugog broja. Isto tako, kod podesavanja internet konekcije treba cekirati opciju da internet radi preko Intracoma, a ne preko PCI modema (ukoliko to racunar sam ne prepozna) i onda bi sve trebalo da radi OK. Doduse, ja nisam instalirao dodatni softver koji se dobija uz CD, vec samo drivere. Ukoliko ti ne treba faks, onda izvadi PCI modem, i ponovo deinstaliraj i instaliraj Intracom.

nije sija nego je vrat

-=[::PsyhoMB::]=- je napisao(la):
Dobio, hm!!! A majke ti gde se to bilo sta dobija sa DZ? To sto ti oni modem daju a ti ga platis kroz liniju (ISDN prikljucak) ako to zoves dobiti, onda da, DOBIO SAM GA!!!

Firmware sam proverio preko AT komandi u HyperTerminal-u, OS WinXP!!!

Pa napisao si ga kupio, to za mene znaci da si otisao do prodavnice da ga kupis. To da nema dzabe ni u stare babe to svi znamo, nije u tih 7.000 din uracunat samo Intracom ( on mora da je najjeftiniji, kupili su toga na kilo), tu je uracunat rad majstora koji mora da digne dupe, dodje i prespoji par zica u razvodnom ormaru, pa na kompu mora u centrali da se setuju brojevi, posao je to... Je.ali su me tri nedelje dok su to uradili...

i kod mene ga prepozna kao modem ali...

dradule je napisao(la):
Ja imam taj modem vise od godine i sve sljaka super pod SP2. Konekcija ide preko USB porta i normalno ga prepoznaje kao modem. Zbod faksa drzim i interni PCI modem pored njega (Intel 536EP) i sasvim OK racunar prepoznaje oba modema,

I kod mene ga prepozna kako treba kao modem ali stalo stoji u task baru ikonica kao da sam nakacio remove hardwer ( kao kad nakacis usb flash drive). Isto sam ga nakacio na USB port i dobro radi ali me ovo nervira oko prepoznavanja. Nista od dodatnog softvera nisam mu nakacio, znaci radio sam po uputstvu, mentuo instlacioni CD, statovao se sam, instalisao onaj program sto pokazuje u uputsvu, posle ubacio usb kabl, dao mu drajver i to je to. Nikako da skapiram kako se radi flesovanje, sve je objasnjenio kroz hiper terminal, nisam bre u Grckoj pa da se tako kacim, kako drugacija ga flesovati i nabaciti nove drajvere. Kazu na sajtu ne ubacuj nove USB drajvere dok ne stavis zadnji firwer. Imam ja jos jedan CD sa RVS_COM lite gde ima fax i jos neke zezancije za ISDN, nesto mi se bas i ne dopada, nigde ne vidim klasiku kod fax-a da kazes ajd primi sad fax, to je ono kad ti traze signal za fax. To sam deinstalisao pa kad budem raspolozem cu da proucim.

kod mene je ovo

Kod mene je ovo
Hardware V.60 (USB)
Firmware Version 3.83 (490 KB)

Da li treba raditi update na ovo?
Hardware V.71 (USB)
Firmware Version 3.86 (682 KB)
Firmware Version 3.85 (698 KB)

lega99 ne trebas da radis update na V.71 to je druga verzija netmoda tako da ti gledas samo odeljak V.60 ako je to tvoja verzija i pogledas dal imas najnoviji firmver.

konacno neko da mi razjasni

puska je napisao(la):
lega99 ne trebas da radis update na V.71 to je druga verzija netmoda tako da ti gledas samo odeljak V.60 ako je to tvoja verzija i pogledas dal imas najnoviji firmver.
Hvala na odgovoru, sad mi je jasno, jedino me jos zanima da li da mu stavljam novije USB drajvere, ovi me nerviraju zbog toga sto se netmod ponasa kao removabile USB drive. Mozda je bolje da nist ane diram, eh evo ponekad se izgubi i ikona od nMtsk.exe, proces radi ali se ikona misteriozno izgubi iz tasbara, ovaj nMtsk.exe je pisan za w2k koliko vidim.

lega99 je napisao(la):
Hvala na odgovoru, sad mi je jasno, jedino me jos zanima da li da mu stavljam novije USB drajvere, ovi me nerviraju zbog toga sto se netmod ponasa kao removabile USB drive. Mozda je bolje da nist ane diram, eh evo ponekad se izgubi i ikona od nMtsk.exe, proces radi ali se ikona misteriozno izgubi iz tasbara, ovaj nMtsk.exe je pisan za w2k koliko vidim.

Zanimljivo... i ja imam isti problem nMtsk se konstantno gubi iz task bara?!:S:
Resio sam problem - presao sam na SBB :eyebrows:

Vrh Dno