Šta je novo?

Intesa internet kartica i nedospele obaveze

xcentric

Cenjen
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
169
Desila mi se čudna stvar pa bih da se konsultujem sa nekim ko duže vremena koristi Intesinu internet karticu, stvar je sledeća:

Ostala mi je neka sića na kartici, proverio sam preko online bankinga i na kartici mi stoji kao raspoloživo stanje 1.8E, danas na steamu izadje ponuda za Rome total war za 1E... Ja je kupim, nakon toga iscima me drug da ako mi je ostalo kesha kupim i njemu, ja rekoh ajde čisto da probam... I transakcija prodje.:trust: Nakon toga pokušam još dva puta, svaki put kao gift i svaki put prodje. :trust::trust::trust: Nakon toga čak probam i na humble bundle da pazarim za 1$ takodje prodje transakcija. :eyebrows: bacim pogled ponovo na ebanking i svaki put mi je sa računa skidano po 0.01E.:sceptic: Koliko znam kartica je debitna i ne može se otići u minus zar ne?

Da li je to neka greška u sistemu ili će mi stići to sve na naplatu tj da li će mi kartica biti u minusu?

Do sada nisam nasao provereni iskaz da je nekome devizni racun u Srbiji otisao u minus.
Znaci, ne sme da se desi da ode u minus.

Najverovatnije su umesto naplate samo provrteli 0.01EUR da bi videli da li je kartica prava a naplatu rade djuture, da bi ih manje kostalo na tim sitnim transakcijama.
Ono sto ce ti se najverovatnije desiti je da se sve to ponisti osim prve stvari koja dodje na naplatu. (da sve sto si kupio osim prvo sto se naplati bude revoked)

Hmm moguce, vec sam neke igre raspodelio kao giftove tako da sumnjam da ce da odrade revoke sa accounta drugih ljudi, prvu igru sam kupio juce, a danas jos nekoliko puta i svaki put se rezervise samo 0.01eur do sada kada sam kupovao nisam imao ovakvu situaciju, uvek se rezervise sa racuna konkretna suma koju sam pazario...

Imam i ja na par mesta po 0,01 ali i dosta nedospelih obaveza, ne znam zašto ne skidaju, jer ovi drže blokirano 5% više.

Ja sam primetio da kada koristim Google wallet skinu samo 0.01, a tek kasnije naplate kako treba.

......

Da li je to neka greška u sistemu ili će mi stići to sve na naplatu tj da li će mi kartica biti u minusu?

Jeste greska, tako je meni slicno bilo pre par meseci i otisla mi kartica u minus :D (crvenim brojevima ti pise da si u minusu, iako po pravilu ne mozes da odes u minus...)
Imao sam oko 1e na kartici taman da kupim humblebundle za 1$. Isto mi skinulo 0.01 i kupio jos par komada... posle ~7 dana kad je to doslo na naplatu video sam da mi je kartica u minusu i tako mi je stajalo sve dok mi nije zatrebalo opet nesto da kupim - onda samo prebacio za tih par evra vise i sve ok bilo. Juce isto kupio Rome Total War za 1e taman koliko sam otprilike imao na kartici i isto skinulo 0.01... ali ovaj put sam znao pa nisam kupio jos par komada :)

Imam i ja na par mesta po 0,01 ali i dosta nedospelih obaveza, ne znam zašto ne skidaju, jer ovi drže blokirano 5% više.

Isti slucaj kod mene stoji nekoliko po 0.01 ... posle 45 dana ce nestati iz nedospelih obaveza ako nije potrazeno.

Cek... Intesinom internet karticom ti je devizni otisao u minus??? Sta su rekli u banci ovim povodom??

Zaboravio sam da napomenem...kod mene je Intesina Visa Electron kartica, a ne Internet kartica ako to ima neke razlike...
a sta ima da mi kazu samo sam video crvenim brojevima da sam u minusu na deviznom racunu :D ako vec ne moze normalno da se ode u minus, to je neko rucno odradio te transakcije sa pogresnim iznosom?

Ovo ne sme da se desi :D Mislim, nedospele obaveze u crvenom mogu da zamislim - ali ne i da se ode u minus ako nema novca na racunu kada pristignu.
Trebao si da pitas (mozes jos uvek :)), bar da znamo sta je u pitanju.

Pa ono nisu me nista zeznuli, koliko sam potrosio toliko su mi i naplatili na kraju. Jedino ta greska za iznos 0.01...
Davno je to bilo pa nisam hteo da se cimam za par eura nego sam cekao da vidim sta ce biti, a i da sam zvao ko zna da li bi znali sta da mi odgovore :)

Sledeci put ce neko da ti pokupi sa racuna kao sto rece covek u drugoj temi sa Entropay-a, pa ces da vidis kako si trebao da se cimas :)

Koliko se ja secam u banci kada sam vadio karticu rekose mi da je moguce potrositi samo onoliko novca koliko trenutno imas na racunu. Zbog toga takodje mislim da je nemoguce otici u minus, vise verovatno mi je ono da se uradi revoke. Mada evo proslo je nekoliko dana i dalje nista... :)

Moguce je otici u minus. Sticice ti sve to na naplatu i bices par dolara u minusu. To se meni desilo, intezina visa internet. To se desi jer ne povuce taj servis pare odmah, nego proveri da li raspolazes tim sredstvima pa ih kasnije povuce. Tako su ti prolazile te kupovine od po dolar jer si uvek imao toliko na racunu.

Onda ću barem znati za ubuduće a i imam sreće što je to svega par eura. Ne smem ni da pomislim šta bi ispalo da sam imao pedesetak na računu. :S:

A jel se zna od prilike koliko vremena treba da sve to stigne na naplatu? Konkretno Steam i Humblebundle?

I meni su rekli da Visa Internet ne moze otici u minus, meni transakcije nisu prolazile ni kad mi je falilo par centi na kartici (tipa cena je 8,7$ ja imam 9 i on ladno odbije i onda uplatim jos 50c pa tek onda prodje)... jedino ako nisu nesto promenili u medjuvremenu..

Ja se razmisljam da vam trazim izvode i izjave iz banke :D Ali ovo drugo ce tesko moci :)

Meni je devizni racun Internet kartice dobrih 25e u minusu pa nista :p
Doduse to mi je posle ustedelo malo para jer nisam kupovao gomilu stvari na koje bih ovako potrosio pare, s obzirom da taj minus jos uvek nisam pokrio :)

Kupio sam neke suplemente sa bb.com, oni su rezervisali pare (ne i skinuli) medjutim na fakturi koja mi je stigla mejlom vidim da nije to to sto sam porucio i napisem im ticket. Lik mi odgovori i cancel-uje order a pare mi se vrate. Ja porucim jos jednom i ovog puta bude sve sto treba i to je to. Medjutim umesto jedne, stignu dve fakture (kao da sam dva puta izvrsio narudzbinu), bacim pogled na racun s tamo stoji kao da sam jednom porucio (opet rezervisali lovu ali za jednu narudzbinu). Ja srecan ocutim jer se desavalo da zabrljave i posalju duplo a naplate jednom, medjutim kada sam posle par dana pogledao racun imao sam sta i da vidim, naplatili i drugu narudzbinu i otiso sam u minus...
Sve u svemu, vodite racuna :)

Moze screenshot neki?

Aj neka neko pita banku kako je ovo moguce, treba znati, a garant ce nama pricati kako nije moguce jer nemamo dokaz.

Ma pitao sam ih ja odmah, doduše nisam zvao korisnički centar nego pitao curicu na šalteru jer sam svakako morao tada do banke. Naravno prvo se zbunila a posle rekla nešto što sam zaboravio iskreno... Nisam se tangirao pa zato, odgovaralo mi je čak što je dva puta poručeno het je bila dobra ponuda. U suštini desilo se zbog te petljacije da stopiranjem narudžbine i ponovim naručivanjem pa su retardi iz bb.com odradili dva puta i verovatno posle nekako povukli one pare koje su mi prethodno otključali. :/

Prilozi

• uploadfromtaptalk1371620982243.jpg
    uploadfromtaptalk1371620982243.jpg
    59 KB · Pregleda: 198
Jel' se online banking slaze ovako? Nemas drugih racuna koji imaju sredstva ili imas?

Ovo mi je bio jedini devizni racun tada. Imao sam dinarski pored njega i to je to. Kasnije sam taj dinarski prebacio u (s)HIT :) pa su mi otvorili jos jedan devizni ali on nema nikakve veze sa onim racunom. Na njemu nemam nista, stoji prazan bezveze...

Intezina internet kartica je poznata po ovome , imam karticu 2 godine i nisam imao problema ali znam par drugara koji su u minusu .

Pa nije valjda da niko od njih nikada nije pitao banku i dobio neki koristan odgovor? :D
Mislim, NE salteruse, nego one operatere/savetnike ili call centar? Iz mog iskustva, u call centru su jako dobro obuceni i profi, prosto totalna suprotnost od svih ostalih comedy centara :)

+1

Aman bre ljudi ovo ne sme da se dešava. :shock:

Ja takođe imam Intesa internet karticu, godinama unazad, drugu po redu, a uzeo sam je jer može da se troši samo onoliko koliko ima na računu. Ovako ispada da neko može da me "klepi" nekoliko somića € (ko zna koliko). Mislim da se nismo tako dogovarali (ja i banka) kada sam otvarao taj devizni račun. :)

Ono što znam je da nijedna transakcija nije mogla da mi prođe ako nije imalo dovoljno sredstava na računu.

Poslednja izmena:
Meni je ovo jos vise cudno, jer ovo efektivno znaci KREDIT u devizama - sto je valjda ilegalno u Srbiji ;)

Poslednja izmena:
Ali je istinito! :D Evo slike sa e-bankinga... Ipak sam otisao u minus :D

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    7.1 KB · Pregleda: 198
Please ili zovi call centar (011/3108888) ili odi u neku kasvetnu poslovnicu do savetnika i pitaj kako je ovo uopste moguce! :)

A jel' imas druge valutu na tom racunu?

To ti se desilo zato što intesa u poslednjih par meseci za sve transakcije u vrednosti do 1e skine samo 0,01e i tek posle proknjižavanja pune transakcije skine ceo evro. To su uradili zbog toga što većina transakcija do 1e su u stvari one transakcije kada na nekom sajtu proveravaju da li je kartica validna, pa zatim odmah i urade refund, kao olakšica kupcu da ne mora da čeka proknjižavanje i vraćanje rezervisanih sredstava. To su mogli primetiti svi koji nekada uzmu humblebundle za 1$ ili nešto slično.

Tako da se može ući u taj sitan minus, ako se recimo napravi par transakcija od 1e, a na kartici ima recimo samo par centi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno