Šta je novo?

Interni SATA HDD u Externi HDD

• Začetnik teme marelli
  • Datum pokretanja
M

marelli

Guest
Imam interni SATA HDD, koji hocu da mi bude prenosivi externi HDD, da li neko zna gde ima da se kupi kuciste u koje mogu da stavim ovaj HDD a da na samom kucistu postoji USB prikljucak?

EDIT

Interni HDD-a mi je 640GB, jel ima tu nekih ogranicenja, posto sam nasao neke rackove ciji cipsetovi podrzavaju diskove do 500G?
Konkretno mislim na sledeci model:

INTEX RACK USB2.0

uploaded_bc_O500KATFK2J9TKFE79383YHZN4084N-1.jpg

SPECIFIKACIJA

* All aluminium design
* External interface: USB 2.0
* Internal interface: IDE
* Detachable desktop stand
* Supports 3,5inch HDD up to 500GB
* Plug and play & Hot-swappable connection
* High speed transfer rate to 480Mbps
* Portable design, convenient and easy to use
* chipset: JMicron JM20337

Poslednja izmena:
Nemam bas neka iskustva sa ovim rackovima, pa me zanima, jel dolaze sa svojim napajanjem, ili mogu da se napajaju preko USB-a :wall:.

Što se tiče maksimalnog kapaciteta tu bi trebalo da specifikacije budu merodavne, ako piše 500GB onda je tako, međutim, postoji mogućnost i da je model iz vremena kada su 500GB bili najveći dostupni diskovi pa ipak podržava i veće kapacitete, u svakom slučaju moralo bi se isprobati.

Napajanje 3.5" diskova je uvek preko posebnog napajanja, preko USB-a je moguće napajati samo 2.5" diskove. Ovaj model, sudeći po priključku, ima dosta glomazni adapter veličine slične onima za lap-top računare.

Kako bi povezao SATA disk kada gore piše: "* Internal interface: IDE"? :sceptic:

Ja odabrao neke:

CHIEFTEC
HDD RACK 3.5'' USB 2.0 CEB-35S SATA

9895_v.jpg

# Interface : SATA
# Format : 3,5""
# Veza sa racunarom : USB 2.0

ili

ANTEC MX-100 EC

14141_v.jpg

# USB 2.0 interface allows you to transfer data up to 480Mbit/s
# Supports any single3.5\" SATA hard drive (desktop size HDD) (Desktop size HDD)
# Supports up to 1TB hard drives
# Included USB cable, and power adapter
# Supports Windows 98SE / 2000 / XP / ME / VISTA™, MAC OS 9.X and above, Red Hat Linux
# Dimensions:
- 4.9\" (H) x 1.3\" (W) x 7.8\" (L)
- 12.5cm (H) x 3.3cm (W) x 19.8cm (D)
# Net Weight:
- 1.01lbs / 0.46kg

dali je neko ima ove rakove, i kakvi su?

Moze i neka preporuka!:d

chieftec ima u varijanti sa esata (sto je bolje nego samo usb)... ja imam manji 2.5" model i moje sve preporuke...

anteca nisam nikad video... ako ima kod nas, nemoz biti los...

Da, vidim, primetio sam to, ima rekova koji primaju i ATA i SATA HDD-ove, pa moram da gledam da ne zeznem stvar!

Ja mislio ovo prosto, nadjes rek i utaknes, ali nije ...

Imaš na forumu iskustava dosta ljudi sa rackovima koji ovde mogu da se nađu. Pored tipa diska koji mogu da prime, maksimalnog kapaciteta, tipova izlaznih priključaka važno je i hlađenje ako imaš u planu duži rad, meni lično je bila važna brzina promene diska, i naravno generalni kvalitet izrade. Da li će određeni rack raditi sa određenim modelom diska niko ne može da ti garantuje, najčešće hoće ako je unutar granice maksimalnog podržanog kapaciteta, a ponekad rade i diskovi većeg kapaciteta od maksimalno podržanog (recimo Samsung HD154UI od 1.5TB radi sasvim normalno u rackovima CM Xcraft 360 i TT Blacx iako oba nominalno podržavaju diskove do 1TB). Ali, na ovom forumu jednom korisniku nije hteo da radi WD1001FALS od 1TB u istom tom Xcraftu 360).

Ja odabrao neke:

CHIEFTEC
HDD RACK 3.5'' USB 2.0 CEB-35S SATA

9895_v.jpg

# Interface : SATA
# Format : 3,5""
# Veza sa racunarom : USB 2.0

ili

ANTEC MX-100 EC

14141_v.jpg

# USB 2.0 interface allows you to transfer data up to 480Mbit/s
# Supports any single3.5\" SATA hard drive (desktop size HDD) (Desktop size HDD)
# Supports up to 1TB hard drives
# Included USB cable, and power adapter
# Supports Windows 98SE / 2000 / XP / ME / VISTA™, MAC OS 9.X and above, Red Hat Linux
# Dimensions:
- 4.9\" (H) x 1.3\" (W) x 7.8\" (L)
- 12.5cm (H) x 3.3cm (W) x 19.8cm (D)
# Net Weight:
- 1.01lbs / 0.46kg

dali je neko ima ove rakove, i kakvi su?

Moze i neka preporuka!:d

Posedujem i jedan i drugi model sa slike i pored toga imam jos tri razlicita modela.
INTEX RACK USB2.0 i CHIEFTEC HDD RACK 3.5'' USB 2.0 CEB-35S SATA su za SATA diskove mejutim postoje i vrzije za ATA diskove i jedan i drugi imaju sopstveno napajanje i sasvim solidno rade, CHIEFTEC ima i e-SATA prikljucak sto INTEX nema inace transfer podataka ide max 36 Mb/s preko USB-a i to za sve modele koje posedujem sa e-SATA prikljuckom je druga prica i u toj varijanti se postize max transfer podataka.

@Zoran037

Znaci posedujes i Antec i Chieftec, jel tako ?

I tvoj je izbor Chieftec?

Posedujem INTEX i CHIEFTEC, Antec ne posedujem, ako ti je izgled bitan mozes da pazaris i Cooler Master X Craft 350 Lite, Silver posto i on ima e-SATA prikljucak ja posedujem Craft 250.
Puno modela sam isprobao trenuto imam 5 razlicita svi oni rade podjednako dobro, po meni je nabitniji dizajn i kvalitet izrade, jeftine modele treba izbegavati.
Moj model je Cooler Master X Craft RX-3SB a ne 250 sad sam pogledao kutiju 250 je za 2,5"
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=WRX2AhLnIDE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
@Zoran037

Samo mi reci, od koliko GB ti je HDD u Cooler Master X Craft RX-3SB-u?

Od 500 Gb i u jednom i drugom u INTEX-u je od 400 Gb

Obrati paznju na Cooler Master X Craft 360 koji jako lose radi sa 1TB HDD ako sutra budes presao na neki od njih ja sam uzeo dva takva kucista i u njih sam stavljao green WD i Samsung svaki je 1TB i jedan Hitachi 1TB sva ti su imala jako dug odziv trebalo je do ~3min da se vide (USB) esata nisam probao sa Hitachi 750GB i WD 640Gb nema problema radie kao svajcarski satovie (program Hard Disk Sentinel ne moze da iscita podatke ohardu na njemu kad je prikljucen, dok sa Spire, TT i LC Power fioka iscitava) . Na forumima imas dosta toga vezano na ovu fioku i njenu musicavost sa HDD od 1TB (nekima cak i nerade). Inace crni je visoko sjajan tako da ostaju otisci ali u paketu se dobija antistaticka krpica za brisanje. Paket sadrzi i posebnu kutiju u koju se moze odloziti dodatni disk. Zaklljucak jedan jako kvalitetan prozivod ali upotrebljiv za hardove ispod 1TB, za cenu koju je kostao imas i bolja resenja od firme TT

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno