Šta je novo?

Interni HDD + rek(fioka)

Zuba1970

Znamenit
Učlanjen(a)
08.12.2011
Poena
1,465
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Razmisljam se da uzmem neki 2.5" HDD koji bih stavio u rek i koristio bih ga iskljucivo kao back up back up-a. Ne treba mi nesto veceg kapaciteta mozda reda 500 GB (ili manje ukoliko se jos prodaju). Stavio bih ga u neki rek koji moze da se napaja preko USB-a.
Pa mi treba predlog za neki pouzdani HDD i rek. Bio bi SATA 2/3.

Poslednja izmena:
E sad videh da bi bilo dobro da rack ima ventilaciju. Mada opet kao sto rekoh koristio bih ga samo da smestim neke bitne stvari. Ne bih ga koristio stalno.

Imaš već gotove, brendirane prenosne hdd'e, tipa verbatim Stor n Go.
A ako već poseduješ neki 2.5" hdd, opcija su prenosna usb kucista za hdd.

Preporuka za lc-power: http://www.lc-power.de/index.php?id=292&L=1
To ima na nasem trzistu cena od 1k do 1.5 k dinara.

Vidi samo šta odgovara tvojim potrebama. Da li ti treba samo za jedan hdd ili planiras vise hdd'a.
Neka kućišta se lakše otvaraju neka teze.

Pa ne treba mi nešto preterano skupo čisto da imam kao neki back up koji neću nešto preterano koristiti. Već samo da ostavim neke meni bitne stvari. Prvo sam mislio da uzmem opet neki ex HDD (imam jedan od 500 gb) ali nemogu da nadjem neki manji tipa 320 Gb. Treba će mi samo jedan HDD. Iskreno razmišljam o ovoj varijanti jer izgleda moj ex HDD daje znake kao da je pri kraju a nemam ga možda ni 3 godine. Mada sam svestan da lako može da se desi i da ova kombinacija zariba kao i sve istalo u IT sektoru. Pogotovo što mi se desilo da mi je na novom kompu u rioku od pola godine menjan procesor, matična ploča i HDD.

ja bi kupio posebno rack, koji ima esata konektor.
za hladjenje ne bi toliko brinuo, jer se 2,5" diskovi manje greju.

Koji rack da uzmem za moj stari hdd 3.5 80gb a da nije nesto skup preterano.Cisto da imam za neke filmove i ako obaram sistem..

ako je disk IDE uzmi IDE rek, u suprotnom SATA.

Trebao bih da uzmem rek uskoro a imam stari hdd od kompa od 80 gb sata,pa da ubacim u rekic. E sada,moje pitanje je; Sta da obrisem sa particije c od windowsa xp? Posto zelim da koristim taj hdd kao eksterni drajv,bez windowsa? Posto zauzima mnogo mesta. I hoce li ostati obe particije posle brisanja windowsa xp sa tog hdd-a

Iz Computer management-a obrisi sve particije a zatim formatiraj u NTFS.

proveri prvo my documents, email, bookmarks, savegame i slicno.

Imam lc power reck i unutra 2,5" hd sata, stari komp ploca asus a7vbx-mx i neki athlon 2200+ na kome je win xp (na koji sam naknadno stavio sp3), nece da ga prepozna kada prikacim preko USB-a. Pokusao sam preko svih konektora, probao 2 razlicita kabla, hd radi na drugim kompovima, ali na toj starijoj konfiguraciji nece, svi drajveri instalirani, pre ga je prijavljivao kao unknown device, sada ga ni tako ne prijavljuje. Zna li neko kako da resim problem.

Ploča ne daje dovoljno struje.

...ili da kabal bude sa dva USB konektora sto bi popravilo snavdevanje strujom.

pokusaj na one USB portove pozadi, koji su direktno na ploci.

Nazad
Vrh Dno