Šta je novo?

Interni card reader riknuo?

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
U pitanju je Apacer 7 in 1 interni card-reader...
Pošto se kači na USB na ploči, bio mi je disableovan dobrih par meseci (trebala su mi dodatna 2 USB porta)

E sad danas kad sam ga ponovo nakačio nastali su problemi...prvo mi je otkazao USB cable modem...tj XP je prestao da ga registruje kad ga ubodem u bilo koji USB port...probao sam da obrišem sve USB uređaje i ponovo ih instaliram ali džaba,,, taj problem sam rešio tako što sam ga nakačio preko mrežnog kabla i sve je proradilo čak malo i bolje nego preko USBa... Šta je tu moglo da strada?

Na card readeru uvek svetle obe lambice (i power i accesing) iako ništa nije ubačeno...proban reset preko dugmenceta koje ima na sebi i NIŠTA! XP ga detektuje kao unknown device i "nađe" drivere za njega i onda uredno stoji u My Computeru kao unknown usb device ???
Nema ikonica u My computeru...ali u device manageru uredno stoji prijavljena 4 storage device-a što su u stvari 4 slota za kartice...instalirani su i "driveri" sa CDa ali to je u suštini samo program za ikonice...

Šta se dešava? Jel skroz otišao? I šta se desilo sa USBom na cable-modemu??? :crash:

napominjem da mi USB port na card-readeru radi savršeno... :???

Poslednja izmena:
Jesi li nacisto da li je ispravan USB na ploci? Koji je cipset u pitanju?

ABIT NF7-S rev 2.0...NForce 2... ma u koji god USB slot da ubodem i štampač i miš i flashdrive i bluetooth sve radi perfektno (kažem čak i u USB od cardreadera)...

Jesi li siguran da si lepo povezao Card reader na USB pinove na ploci?

Ma 100%...kažem radi USB port na card readeru čiji se konektor bode tačno pored onog drugog koji je za sam card-reader (zauzima mesto za 2 dodatna USB porta na ploči)...

Verovali ili ne uzrok ovog čudnog ponašanja card-readera je najverovatnije PRAŠINA! Izvadio sam dotični i kad sam ga pogledao bio je prepun prljavštine (prorezi za kartice pogotovo)...mada nemam pojma odakle!

Imam isti problem, moj interni Apacer je prepun prašine. Očigledno nije hermetički zatvoren sa zadnje strane i uvlači malo vazduha kroz otvore za kartice - što bi bio odgovor na tvoje pitanje. Ne moraš da ga rasturaš, samo ga usisaj onim dodatkom od usisivača za ćoškove.

Vrh Dno