Šta je novo?

Internet znacajno usporio

crystal

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2007
Poena
309
Radio sam reparaciju sistema na C particiji, posle koje sam re-instalirao sav software potreban za pristup internetu (koristim wireless, brzina 1mbps). Medjutim, nakon povezivanja svega, pristup internetu je postao neverovatno slab, pre svega kod otvaranja stranica... samo na otvaranje ovog podforuma sam cekao 30-40 sekundi...
Odem ja na onaj speedtest... i pise da mi je download skoro 1mbps... znaci tu nema problema...
browser (firefox) sam takodje nov instalirao...
i ne znam sta bi mogao da bude problem losoj konekciji...

ima li neko ideju kako da resim ovo?

DNS serveri. Probaj Googl-ove.

Probao...
tj. probavam upravo sad...
al' slaba vajda.
Otvaranje stranica i dalje traje bar po pola minuta ;S a YouTube klip od 4min i kvalitetom 360p ucita do kraja za 13-15 min.. :S

Krade ti neko net preko wireless-a???

Lici na DNS problem - i ja sam ga imao pre par nedelja, nesto su zeznuli kod kesiranja DNSova na drzavnom nivou, pa se ponekad manifestovalo.
Da bi bio siguran da su DNSovi, nadji neki jako brz proxy, moze da bude i public, pa onda probaj da pristupis problematicnim sajtovima. Ako radi bez problema, ugasi proxy, pa dodaj 4.2.2.5 u listu nameserver-a na svom kompu. To je vrlo pouzdan 3rd party nameserver koji ce ti mozda pomoci da stvari krenu bolje.

Nazad
Vrh Dno