Šta je novo?

Internet-zarada? + Zarada na netu?

aleksa781 je napisao(la):
Koji je najbolji provereni nacin sitne zarade na internetu?
Da li je neko vec uzeo neke pare?
Kao sto su Mladen i npetar rekli zarada je moguca.

Ja sam vise od godinu dana proveo na netu i uz ulozen veliki trud stekao sam iskustvo koje mi danas donosi 1xxx eura mesecno.
I bas kao i Mladen i ja nisam voljan da svoje znanje u koje sam ulozio zaista dosta vremena podelim sa nekim. Jer je posao na internetu ozbiljan i realan bas kao i bilo koji drugi posao. Samo sto sve radite preko prstiju :D.

Ako bas ima nevernih toma mogu poslati pm sa slikom nekih isplata koje sam do sada dobio.

Internet ce tek da zazivi, pa ko ima vremena i volje za radom nek pocne sa pretragom. Nikad nije kasno. I nikako nemojte misliti da je lako, bar dok ne dodjete do stepenice na kojoj sam ja :d

Edited: Za pocetnike preporucujem ovaj forum http://www.besplatne-stvari.co.yu/cgi-bin/forum/ikonboard.cgi

Poslednja izmena:
Mladen ajd reci meni na pvt...jako me to zanima...a necu ti bit konkurencija garant...pls

Jos jednom: Google Ads.

Poslednja izmena od urednika:
Niko ne spominje bezbednost svega toga?! Evo ja sam sad se malo zainteresovao za ovo i nashao sam neke sajtove, ali treba da im ostavljam svoje lichne podatke kao shto je vazheca adresa, broj telefona i slichno. Konkretno bojim se da mi nece mozhda na adresu da stizhu svakakve stvari koje ne bi trebale da stizhu? I da mi zvoni telefon na svakih pet minuta...

Pitam ovo zato shto je moja mama jednom naruchla jednu knjigu, godinu dana nakon toga otprilike jednom mesechno stizale su nam na poshtu reklame za nove knjige...

Zarada na netu?

:cigar: Da li imate iskustva sa autosurfingom? :cigar:
(to je ono kad surfujes dnevno recimo 50 web strana, a oni ti placaju recimo 2% od membership level-a)
Veoma me zanima da li se jos neko bavi ovakvim vidom zarade kod nas, pa da izmenjamo iskustva!

Na osnovu mog dosadašnjeg iskustva i informisanosti mogu ti reći da je negde oko 95% od takvih i sličnih zarada ništa više nego prvorazredna prevara.
Od nekih ljudi sam čuo da su i "uboli" neku zaradu ali to sve sića u odnosu na njihov trud i zadatak, te stoga mislim da je "nema leba bez... " još itekako na snazi.

U principu se i ja slazem sa [Goran]-om. Za (pre)veliki trud dobijas (pre)malo "zelenih novcanica"......

To je cista prevara.

Dobro, svi mi kazete da je cista prevara. Jel neko ikad probao Studiotraffic? Stormclix? Aussieearners? Myfreeshares? To je ono sto me zanima. To da je 95% prevara, to je i meni jasno, ali vec skoro 6 meseci (bez ijednog ulozenog stvarnog dolara) pokusavam da nadjem nesto sto nije.
To mene interesuje, da li jos neko trazi nesto (jos bolje nasao) ili svi odbacujete mogucnost u startu, jer ostali tako kazu?

Evo mog stanja: Na studiotrafficu zaradjujem dnevno $0.5 (za pola sata surfovanja), na Stormclixu od $0.2 do $0.14 (bez ikakvog ulozenog truda), na myfreeshares-u dobijam dnevno $0.1 (bez ikakvog rada), na aussiu $0.5 mada za ovaj zadnji cisto sumnjam da cu biti placen. Za sve ostale sajtove je do sada ispalo da su cista prevara, ali 3 od 20 i nije lose zasad.

To je sve super, ali ima jedan mali problem: te pare nikada neces dobiti.

Ako zelis da zaradjujes, napravi sebi Google ADS, turi na sajt i klikci... tako vec mozes, uz malo opreza da ne preteras, da zaradis pristojne pare (ja sam, recimo, svojevremeno imao 300-450$ mesecno od google ads-a).

@Quack
Ti zaradjujes te pare a da li ih dobijas?

Te pare sam vec dobio. (Ne bas sve, ali dosad po jednu uplatu sa sva tri sajta.)

Poslednja izmena:
Kol'ko vidim velike si pare zaradio :)
Mozes mnogo vise da zaradis tako sto neces da trosis svoje vreme i novac (internet) na ta sr*nja.
U svakom slucaju srecno.

P.S. Licno sam izgubio nekoliko nedelja zivota na to. Ne vredi!!

SirOliver je napisao(la):
Kol'ko vidim velike si pare zaradio
Bukvalno kad vidim one reklame "Zaradite cak do 5000€ za sedenje u fotelji i grickanje kokica". Cisto zamlacivanje.

Poslednja izmena:
Ovih dana sam naišao na interesantan način da se zaradi uz pomoć Interneta, naime, postoji sajt na koji uploadujete svoje slike (slike koje ste sami napravili, mogu i ilustracije) i kada god neko downloaduje vašu sliku sa tog sajta, plaća vam se 0.20$. Dosta je realno, postoje uputstva kakve slike treba da budu, šta se najviše traži trenutno, tu je i forum za razmenu iskustava...totalno opušteno. Naravno, potrebno je i malo truda da se poneka slika koja nije sasvim ok u originalu dovede u red nekim photo editorom, ali ne previše. Na sajtu postoje brojni primeri fotografija i ilustracija, čisto da bi ljudima dali ideju šta i kako da fotografišu.
Registracija je besplatna, morate samo sačekati max 48 sati da vam se odobri account (pri registraciji šaljete scan lične karte, vozačke ili čega god čime se potvrđuje da ste se baš vi registrovali) i nakon toga moćete da uploadujete do mile volje...samo je prvi put obavezno da uploadujete 10 fotografija odjednom.
Imate potpunu kontrolu, uvid u stanje na računu, informacije o downloadovanim fotografijama...jednom rečju sve vam je dostupno.
Isplate su redovne, svakog meseca, a minimum je 100$ ili 75$, zavisno od vaše odluke...izaberite ček kao način isplate, najbrže je i najsigurnije. Ček se može unovčiti u Delta Banci.

Postoji još nekoliko sličnih sajtova ali ovaj je proveren (šalju čekove i kod nas bez problema).
Najbitnija stvar, kao i u svakom drugom poslu, je poštena igra, tj. nema uploada slika koje ste našli negde na netu ili tako neke fore...morate uploadovati slike čiji ste isključivo vi autor (dobro, može i tetka da bude autor ali pod uslovom da im se ne obrati putem maila i otkuca vas :D). Preporučujem da pročitate svaku reč koja o svemu tome piše na sajtu, za to treba desetak minuta.
Ajd pa srećno!

Pa i hteo sam prvo da pitam da li smem da okačim link, ali kada sam video da u ovom threadu već duže vreme stoje takvi linkovi i da nisu obrisani, rekoh da ne smaram pitanjima...
Ako smeta, slobodno po kratkom postupku...

Vectorman, ovo za slike je opshte poznata stvar, i to se zove stock i veze nema sa onim prevarantskim sajtovima koji shatro isplacuju neke pare, i gde nikada preko par desetina dolara ne mozesh da zaradish, ne mesechno vec na nekoliko meseci, a ko ce da se cima sa tim. Stock sajtovi mogu da budu ovakvi socijalni gde se isplacuje smeshna kinta za bilo kakve slike, a mogu da budu i prava prodaja slika za 50-100-200 dolara, gde prodajesh fotografiju koja vredi neshto i koja moze na zid, tako da to nema nikakve veze sa dzabalebar zaradom.

Ma kontao sam ono da ima dosta ljudi koji se zezaju sa fotografisanjem, eksperimentišu, imaju ovakve i onakve digitalce, pa ako im fotke leže na hardu i ne rade ništa, zašto da ne probaju da ih nekako koliko-toliko unovče. Ne ulaže se ništa osim vremena, tako da ako je neko još i džabalebaroš, eto mu zanimacije :p

Nishta osim vremena ? :) Pogledaj top50 fotki na shutterstocku, gde su fotke ubedljivo najjeftinije u odnosu na ostale, pa vidi da li ti mozesh tako ;)

vectorman je napisao(la):
vaše odluke...izaberite ček kao način isplate, najbrže je i najsigurnije. Ček se može unovčiti u Delta Banci.

jesi li licno unovcio neki cek do sad?

Ja nisam još ni dobio ček :D

Znam dečka koji je dobio već par komada i bez problema ih unovčio u Delta Banci (uzimaju 5%, čini mi se).

@vectorman

Voleo bih da napises nesto vise o tome kakve im fotografije trebaju (neke pravljene u 3D Studio MAX-u, pejzazi koje sam slikao u selu ili nesto trece). Zanima me i kako salju novac tj da li hoce da ti posalju cek ako ti treba npr 4 meseca da sakupis tih potrebnih 75 ili 100 dolara. Mislim da je vrlo tesko da sakupis toliko downloadova za jedan mesec tako da ako nece da sacekaju par meseci pa tek onda da ti salju cek ne bih se ni trudio. Sa druge strane zar bilo ko ko pogleda sliku je automacki i ne downloaduje?!? Inace fotke koje sam slikao telefonom su u rezolucuji 640*480 pa ne ne znam da li bi ih prihvatili posto tesko da bih nasao neku drugu spravu za slikanje pa bih onda mogao da im saljem samo svoje radove iz MAX-a.

Pa najbolje je da odeš na sajt i tamo pogledaš, tamo bukvalno SVE piše.
Ukratko, interesantne su sve fotografije ali ima nekih ograničenja. Npr, ne sme se videti nijedan brand na fotografiji, ako se šalju fotografije dece, treba ti saglasnost roditelja itd...sve piše tamo, odvoj 15-20 minuta pa prouči malo.
Što se isplate tiče, ako za mesec dana ne sakupiš dovoljno za isplatu, taj iznos se prebacuje u sledeći mesec.
I da...fotografija mora da bude najmanje 2MP. Može biti doterana i u Photoshopu ali ne previše...ma sve piše tamo.

Stvorenje je napisao(la):
Dobro, evo ja ću ovih dana ako imam vremena da malo prevrnem net i informišem se više na ovu temu pa ako je moguće rado ću usput da zarađujem 1000$ mesečno.

Ako može neka smernica na PM bilo bi korisno, engleski razumem ko srpski.
:wave:
Brate ti bi odma 1000$,moras prvo da pocnes sa 100-200 a mozda i manje.

Nazad
Vrh Dno