Šta je novo?

INternet za DZ preko SMIN-a!!!

bluestar

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2003
Poena
619
Ja vec neko vreme koristim 042 11 00 11

username: verat sifra: verat

i nista mi ne naplacuju :))) valjda dok je test

poz

ZoNi je napisao(la):
a kako znas da ti nista ne naplacuju? (to ce se valjda placati preko tel. racuna)

pa 042 se ne naplacuje preko telefosnkog racuna vec samo lokalni poziv, ako sam dobro razume prethodne teme ??? zar ne ???

a ono 042 ti nije nesto sumnjivo?
:)

jaksa je napisao(la):
a ono 042 ti nije nesto sumnjivo?
:)

nije, valjda :)

mislim ne znam iskreno receno ... ali valjda ima nekoga na formu ko ce da kaze nesto vise o tome :)) inace 041 se naplacuje preko telefona a valjda se 042 ne naplacuje... na taj nacin.

cao

bluestar je napisao(la):
...

nije, valjda :)

mislim ne znam iskreno receno ... ali valjda ima nekoga na formu ko ce da kaze nesto vise o tome :)) inace 041 se naplacuje preko telefona a valjda se 042 ne naplacuje... na taj nacin.

cao

naplacuje se i 042 samo shto je cena lokalnog poziva... samo internet vreme koje si uplatio kod provajdera bi trebalo da se "skida"... to proveri na sajtu... ako ne skidaju znaci da je BESPLATNO

Dopuna: sada vidim da si koristio user: Verat.... pazi ovo je zemlja Srbija i bice chudo ako ti ne naplate pravu 04x tarifu... ili su pogreshili

Ne naplacuju njemu... ali zato roditelji sto plate preko telefonskog racuna... ijuuhuuuu... :D

http://www.telekom.yu/SajtTelekoma/Novosti.htm#4

02.07.2003.godine

SMIN - Dial-up Internet pristup sa teritorije cele Srbije

Svaki poziv na broj 042 xxx xxx iz bilo kog mesta sa teritorije cele Srbije tretira se kao poziv u lokalu (naplaćuje se cena za lokalni telefonski impuls). Drugim rečima, poziv i korišćenje broja 042 xxxx xxxx tarifira se isto kao da je korisnik svoju telefonsku liniju koristio za pozivanje nekog pretplatnika u svom mestu (2 min u periodu jakog - 4 min u periodu slabog saobraćaja) i naplaćuje se kroz klasični telefonski račun......

Jadna li je zemlja Srbija kada korisnici ovakvog foruma postavljaju ovakva pitanja.....

Sta tek da rade oni koji ne znaju ni cemu slizu papucica na stolu....

Telekom pa da bude besplatno - hahahahahaha!!! ... decko nasmejao si me do suza... aaa hahahhahaa... :mrgreen: :mrgreen:
Telekom je mega giga tera lopovska kompanija covece!!!!

pa ne daje telekom ništa besplatno.
telekom naplaćuje 5,5 din/sat u jeftinoj tarifi,
a verat kolko ja vidim daje besplatno u toj test fazi.
inače da ne daje verat besplatno niko ne bi mogao da se konektuje,
a ni ja bogami sada :)

P.S. baš fino radi, a kad dođe račun videćemo ;)

Ja se kacim i preko tog SMIN broja i mog Usera i pass-a regularno na Verat, s tim da sam probao i verat; verat i radi i to.

Tako da tu nema nikakve frke.

Jedino mi se modem brze kaci na SMIN broj nego na obican 3xxx xxx, a handshaking je nekako definisaniji pored toga sto je brzi.

Mica je napisao(la):
Jadna li je zemlja Srbija kada korisnici ovakvog foruma postavljaju ovakva pitanja.....

Sta tek da rade oni koji ne znaju ni cemu slizu papucica na stolu....
pa, nije pitanje da li Telekom naplacuje telefoniranje (naravno da dobrooo naplacuje), vec da li Verat u ovom trenutku zaista poklanja malo Intreneta svima preko 042 broja!

Pitao si:

"a kako znas da ti nista ne naplacuju? (to ce se valjda placati preko tel. racuna)"

Pa savrseno je jasno da Telekom taj broj tarifira kao lokalni poziv. Tu nema nikakve prevare. Sta tu moze da bude nejasno?

A ako taj user i pass radi, jasno je da se radi o test periodu i da ne postoji bilo koji drugi nacin da ti bilo ko bilo sta naplati koristenjem tog broja, osim standardnih impulsa.

Inace, vise ne radi, ukinuli su to, jer se verovatno ceo grad nakacio...

Telekom je možda lopovska firma, ali je pre svega skupa. Dolazili su meni računi i po 7-8 hiljada, ali ja sam, kad dođe vreme da me poseti poštar u dinar znao koliki će račun da mi stigne. Skupi jesu, ne rade vrlo često, to je tačno, al se makar tih skupih tarifa pridržavaju...

Pazite, meni 042 i na beotelu i na veratu neradi (non-stop zauzeto) :?:

andjelkoyu je napisao(la):
Pazite, meni 042 i na beotelu i na veratu neradi (non-stop zauzeto) :?:

ma kako zauzeto ja se uvek konektujem iz prve al mi frka da nije ko 041 jer cu bas da visim :))))) jel zna nekoooooooooo da sigurno nije ko 041 ?

cao

bluestar je napisao(la):
...

ma kako zauzeto ja se uvek konektujem iz prve al mi frka da nije ko 041 jer cu bas da visim :))))) jel zna nekoooooooooo da sigurno nije ko 041 ?

cao
Kakvi,kod mene samo daje ton zauzeca CENTRALE (ne klasican ton zuzeca - vec ona tri-tonalni :) )
Ko je na telekomunikacijama - zna :)

andjelkoyu je napisao(la):
...

Kakvi,kod mene samo daje ton zauzeca CENTRALE (ne klasican ton zuzeca - vec ona tri-tonalni :) )
Ko je na telekomunikacijama - zna :)

a odakle zoves? sa kog broja?

Meni verat 042 nece da se conectuje: Unable to esta...

sa verat/ verat

dok mi beotel 042 sa account mojim radi OK

sta je problem varet ili neradi vise univerzalni login

Jok,u bilo koje doba - isto.
u pitanju je izgleda test za odredjena podrucja tj brojeve :(

Dešava se ljudima da im tel. centrala da info kao da zovu nepostojeći broj, a to može da bude samo do Telekoma. Mada su ljudi uglavnom van BG.

a jel mi za to trebaju dns - evi ? i jel radi verat verat?

meni krene da se konektuje, proverava pass, i onda izbaci kao neka server greska...

Bane® je napisao(la):
Telekom je možda lopovska firma, ali je pre svega skupa. Dolazili su meni računi i po 7-8 hiljada, ali ja sam, kad dođe vreme da me poseti poštar u dinar znao koliki će račun da mi stigne. Skupi jesu, ne rade vrlo često, to je tačno, al se makar tih skupih tarifa pridržavaju...
I Don Djakomo Vito je isto tako pedantan, hvala mu na tome :eek:nmyknees: .
Sad kad im 2005. istekne monopol bice valjda malo lakse...

Evo ja sada pokusah da se nakacim na verat/verat ali nece... wrong user and pass :D ... gotov "test"

Nazad
Vrh Dno