Šta je novo?

Internet u CG Telenor, MTel, TMobile

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Ubih se tražeći jedan post, vezan sa MTS roming u CG ali ga ne nađoh... Neko je rekao da je čekao na aktivaciju roming dodatka 24 sata, pa sam upao u rebus... Na sajtu piše "Aktivirajte dodatak m:tel Plus 10 ili m:tel Plus 30, po dolasku u Crnu Goru". Da li to znači, da ja ovaj dodatak mogu "naručiti" iz Srbije bilo kada, a aktivacija od deset dana kreće od dana kada se prebacim na m:tel mrežu, odnosno kad uđem u CG?
Ne, 10 dana od trenutka aktiviranja. A trenutak aktiviranja je kada sistem aktivira stvarno, ne kada ti posaljes zahtev. (bilo je slucajeva i da se dobije poruka da je aktivan dodatak a nije, mada se niko nije zalio zadnjih 2-3 godine na to, pa se nadam da je barem taj bug otklonjen - zbog toga primarno ne predlazem koriscenje ovog dodatka)

Hvala, onda ću lepo pred sam polazak da aktiviram uslugu, pa šta mu bog da :)

Ja aktivirao uvece u NS i koristio ujutru na moru najnormalnije. :)

Za mt:s se aktivacija čeka 3 sata, provereno u subotu.

Telenor obaveštava sms porukom o isteku roming dodataka osim za Putni paket 7 (1GB interneta u mreži Telenor CG). Budite oprezni, taj paket nema mogućnost provere preostalih MB, nema obaveštenja o isteku a po isteku brzina se ne smanjuje već kreće tarifiranje po ceni od 120din/MB.

Ako je bila tema molim vas premestite negde jer ne mogu da nadjem. Uskoro putujem u CG i zanima me koja je njihova kartica najisplativija da se uzme naravno pripejd i promocija za internet i naravno sa sto boljom pokrivensocu jer idem u zabacenije mesto :) cuo sam za neke promocije kod svih operatera od 3evra ali slabo sam informisan i ne znam sta je bolje od toga

Koje zabaceno mjesto je u pitanju? Zbog mape pokrivenosti pitam.

Generalno nemas mnogo stvari oko kojih bi se dvoumio. Imas na sajtovima promocije i sam izaberes sta ti odgovara.

3g je skoro svima isti, u zavisnosti od mreze u Srbiji sa kojom bi komunicirao biraj operatera ovdje.

T-mobile ima najbrzi lte ako to hoces.

Ili mozda i najbolje. Ako nemas mts karticu, uzmes jednu prepaid kod nas, aktiviras mtel roming dodatak od 10 ili 30 dana i prodjes najjeftinije.

godinama unazad sam koristio telenor internet paket, a ove godine cu aktivirati dodatak na mts kartici.
inace, imam i m:tel karticu ali su me iznervirali ovim menjanjem pravila, tako da cu da se pozdravim sa njima ovog leta, kad sj*ebem kredit kojim sam punio karticu.
inace pored telenor internet paketa, najmanje 10 godina sam koristio i 2 broja za telefoniranje. i oni su poceli da pametuju sa dopunama svakog meseca, tako da cu da ostavim 1 broj koji cu da dopunjujem i 1 koji mozda i necu.

inace internet koristim par meseci godisnje, preko leta, a treba mi 1 crnogorski broj preko godine za razgovore sa familijom i prijateljima.

edit:
nego ovde se prica o 3g internetu - da li neko zna kakva je situacija sa wireless internetom? video sam da se pojavila firma wireless montenegro i da rade nesto, cini mi se, za policiju i ostale sluzbe, a imaju i internet u ponudi.
ne znam da li moguce da se tako nesto uplati na 2 meseca?

Poslednja izmena:
upravo sam saznao da 30 dana važenja telenor montenegro broja od dana poslednje dopune važi samo u crnoj gori.

ako ste u srbiji jednostavno vam privremeno ukidaju broj. to znači da ne samo da ne možete nikoga da zovete, nego ne može niko da zove vas.

obrazloženje je preglupo: "Kada je na nekom broju isključen odlazni saobraćaj a broj se nalazi van naše zemlje, u tom slučaju ne funkcioniše ni dolazni saobraćaj, jer se isti naplaćuje a to nije moguće ukoliko je odlazni blokiran."

wtf???

a tovario sam po mtelu...

Ako nemas kredita onda ne mozes da primis poziv iako su u Srbiji besplatni dolazni pozivi?
Kako je bilo ranije?

Evo kako sada izgledaju tarifni dodaci u Telenor CG mreži za prepaid brojeve.
Sim kartica košta 3eur, i dobija se 3eur kredita.
4G radi i na prepaid karticama.

TCG1.png TCG2.png
TCG3.png

Poslednja izmena:
Lepo, ali verujem da će i dalje da bude skupo.
Kad je čovek na odmoru, moje je mišljenje da je glupo da baca pare na roming. Uvek neka lokalna prepaid kartica sa internetom uz uključen Viber, WA i OrionRing+ na koji se preusmere pozivi i to je to :)

@desp nije ni ovo lose snizenje,sad je vec podnosljivo nego do pre godinu dana kad su gulili kozu sa cenama.
Ovo je vest od prosle godine kako bi trebalo teci snizenje,ako sta nisu menjali:

-Cene poziva u romingu od 1. jula 2016. biće do 0,24 evra po minutu za odlazne, a 0,07 evra po minutu za dolazne pozive, dok će SMS koštati 0,08 evra, a prenos jednog megabajta podataka do 0,45 evra.
-Od 1. jula 2017. godine maksimalne cene za odlazne pozive u romingu biće 0,19 evra po minutu, a za dolazne 0,05 evra po minutu, SMS će maksimalno koštati 0,06 evra, a prenos podataka 0,2 evra po megabajtu.

Sto znaci da sad cene ne bi smele preci ~30 din. za odlazni,~9 din za dolazne i sms poruke i net po mb ~55 din.,sto je skroz ok izuzev neta,to je i dalje ko zlato skupo ;)

Poslednja izmena:
Тако је и у БиХ.Од 1.6./7. ступа на снагу Одлука РАК-а о усклађивању цијена услуга моб. телефоније.Укратко, појефтињење услуга.Ту ће Мтел(РС)бити најмање погођен јер је иначе најјефтинији(односи се само на националне услуге).Друга ствар је пад добити Мтел-а,која је скоро 42% мања него у првом кварталу прошле године.Све то указује на годишњи пад добити и пад цијене акције.Иначе акционари Мтел-а РС очекују нову дивиденду од 23.6.:) ове године а шта матична фирма планира то ни птице на грани не знају.:D

Poslednja izmena:
Opet ista stvar :) sta je trenutno najbolje uzeti u cg ?

Mts promociju, nema povoljnije za net pozive i sms.

Mtel 15 dana: 3 eu minut 5 centi za sve mreze,3 eu 500 mb po max brzini posle sporiji net,10 eu 10gb net mesec dana,ali opet prvo proveris tamo gde ides koja mreza ima najbolji signal,zna da varira to.Ili nasu mts karticu poneses i mtel romin 1500 dinara i neograniceni pozivi u mtel mrezi i mts,i neogranicen net.ono ima da biras varijante.

Da znas da mtel prvo daje prednost svojim korisnicima pa tek onda nasim mts karticama u romingu. Prosle godine sam koristio mtel karticu i dobio skoro 9 gb za 3 eu. Da li je bila neka greska ili ne, ne znam. Inace se za tu cenu dobijalo cini mi se 1 gb. Internet mi je radio odlicno a drugari koji su uplatili roming su se bas namucili sa sporim netom, kod mene yt non stop njima jedva idu poruke na viberu...

Zavisi od mesta izgleda. Meni je radio u Podgorici odlicno, u Niksicu sareno. Prethodne godine na moru u Igalu je radio sjajno, yt je picio bez problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prosle godine, mts sa mtel dodatkom, Becici, isto je odlicno radilo, ucitavao je yt bez problema. Mada bio je maj, bilo je sve prazno. Mada znam da je u sred sezoni leti ljudima radio net sasvim pristojno

Ako se tamo kupuje sim kartica, treba pogledati šta svi u tom momentu nude. Uglavnom imaju sasvim korektne ponude; ja sam postavio ponudu Telenora sa početka Maja meseca, ali ne znači da je i sada ista.
Što se tiče interneta, tamo jedino Mtel nema 4G, dok kod druga dva 4G mogu da koriste i prepaid brojevi (za Telenor sam lično proverio, a za T-mobile sam tako čuo).

Poslednja izmena:
Mtel roming dodatak odraditi samo preko *100# menija jer na 7888 hoce da vam ga lazno aktiviraju pa da vas oderu. Meni se upravo to desilo preganjam se sa njima.

UPOZORENJE: MTEL roaming dodatak mts salje poruke da je aktivan ali NIJE i pokusavaju da vam nezakonito uvecaju racun. Budite oprezni kad ga aktivirajte prvo proverite koliko trosi.

Poslednja izmena:
U tome je kvaka i prepredenost sto nisu skinuli pare za roming dodatak vec su samo poslali poruku da je aktivan dodatak. U sistemu pise da je aktivan, kad pozoves korisnicki servis da proveris takodje ali tarifiriraju kao da nije. Oni nisu naplatili aktivaciju ali su ti naplatili sve razgovore i protok kao da paketa ni nema sto ti dodje neuporedivo gore. Ko ne primeti na vreme ima da ga oderu u stotinama evra.

Poslednja izmena:
2b9185a1e89c876f615e544b6cfc9015.jpg

Moze da se sedi da kasni aktivacija paketa,sto je pilicarski.Ja taj problem nemam,tamo kad udjem aktiviram paket,ostane 0 dinara na racunu.Pa neka skidaju do mile volje.

Ne kasni aktivacija - aktiviran je. Ali i dalje tarifira. Navodno ne znaju šta je. Lopovčine.

Evo vec peti dan.

064 postpaid kada pređe u Republiku Srpsku (cene koje plaća postpaid korisnik kada je u romingu):
- odlazni pozivi prema Srbiji (064, 011) ~17 din.
- odlazni pozivi prema Srbiji (063 i ostali ne-mts) ~35 din.
- dolazni pozivi iz Srbije ~10 din.
Bitno je da se u Republici Srpskoj nakači na m:tel mrežu (oznake su m:tel ili 21805 ili MOBI'S).

Kod M-tel rominga u CG, nejasno mi je da li su svi dolazni pozivi 0 dinara ili samo pozivi iz MTS grupe? Za pozivanje je sve jasno, ali kod dolaznih poziva ostali su nedorečeni po informacijama na sajtu.

Vrh Dno