Šta je novo?

Internet provajderi i wireless

IzNoGooD

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
860
pocheo sam tako shto sam u gugletu ukucao internet provajder beograd i krenimo redom:

InfoSky ~ nema rechi o wirelessu na sajtu

SezamPro ~ nema rechi o wirelessu na sajtu

Eunet ~ nema rechi o wirelessu na sajtu

BeoNet ~ nema rechi o wirelessu na sajtu

PTT Srbija Net ~ nema rechi o wirelessu na sajtu, ali imaju kablovski net u ponudi

SCnet ~ ima u cenovniku stavka Wireless, ali nema cene, ni neke mape pokrivenosti

BeoTelNet ~ nema rechi o wirelessu na sajtu

AAaaaa sada....

BitsYu ~ Mozete imati stalnu vezu sa Internetom preko bitsyu.net putem iznajmljene veze ili radio putem, od 64K do 2M. preuzeto iz cenovnika, ali nema mape ni cene...

MemoData ~ 64 kb/s - 1.000,00; 128 kb/s - 1.500,00 i 256 kb/s - 2.000,00. mapa pokrivenosti BGa: http://www.memodata.net/bezicni/mapa_bezicni.htm. vrlo pristojno ali na NBG imaju samo jedan AP (koji je okrenut kontra od mene :shmrc)

YUBC ~ podaci o ponudi na: http://www.yubc.net/tekst.php?idg=3&idpg=48 nema mape pokrivenost, ni cene

VeratNet ~ nema svrhe prichati, ko prati forum - zna. za sada najjeftinija ponuda, ali i (po korisnicima na forumu) losha usluga.

i na kraju:

Tehnicom ~ imaju u ponudi i hardware (najjeftiniji je 180 Budjona), ali korisnik sam mozhe da nabavlja i odrzhava opremu. spisak svih AP-ova je na: http://www.tehnicom.net/wireless/index.php, a tu je i mapa pokrivenosti. ponuda za rezidencijalne korisnike je: http://www.tehnicom.net/wireless/servisi.php?ptx=1.
iliti ufur 20 budjona + 22 budjona mesechno za 64k flat. pa kako toliko... ali nadam se da tje zbog ostalih oboriti cene.

Ako neko josh ima neke podatke, ili konkretna iskustva sa nekim net provajderom neka napishe. Prvenstveno me zanima NBG, oko opshtine NBG (Genex, Energoprojekt, Fontana pa do Hotela Juge. Yubc centar ne vidim - nisam dovoljno visoko).

Posebno me zanimaju iskustva za Tehnicom AP Fontana, poshto mi je in line of sight !!!

Hvala...

aj ko se razume nek naškraba može li da se na nbg dođe do wirelessa a da to valja nešto..

-Yubc daje wireless ali na 5GHz i cene su straobalne 😀
-Memodata je prema recma jednog usera na irc-u snizila cene i to: 128k 1000din,256k 1500din,256k 2000din...j asam bio korisnik Memodate 3 nedelje i svaka pohvala za uslugu!
-Verat ima neke AP-ove na NBG-u,pisalo se o tome na forumu
-Maksnet (www.maksnet.co.sr) ima AP negde oko Fontane i na belim soliterima u Grcica Milenka,detalje mate na sajtu koji je izgleda under construction a od 1. treba da uvedu flat prema najavama. Maksnet kontaktirajte preko usera marko1101 na forumu ili isti nick na irc.benchmark.co.yu
-Bgwireless (www.bgwireless.net) community,mnogi njihovi AP-ovi imaju net
-Beogrid (http://www.counterstrike.co.yu/forum/index.php?showforum=12) o njima necu nista da kazem,sve imate na linku navedenom ali izgleda da su u poslednje vreme postali neodgovorni samo tako, ne odgovoraju na pitanja i sl.

Verat ako sto sam dosta pisao ima problema sa svojom opremom, svaka pohvala za opremu Memodate, Maksnet se svojski trudi da ispliva i zauzme bolju poziciju(znam vlasnika i bas se trudi da sve radi kako treba a u toku je snizavanje cena i uvodjenje flata),Beogrid je postao nazalost neodgovoran(pisalo se o njemu dosta na forumu).
Poz!

Poslednja izmena:
npetar je napisao(la):
-Maksnet (www.maksnet.co.sr) ima AP negde oko Fontane i na belim soliterima u Grcica Milenka,detalje mate na sajtu koji je izgleda under construction a od 1. treba da uvedu flat prema najavama

jel imash neki kontakt?
npetar je napisao(la):
-Bgwireless (www.bgwireless.net) community,mnogi njihovi AP-ovi imaju net

deo oko starog merkatora nije (vishe) u dilu sa BGWirelessom, a taj kraj me zanima. btw, zanimali su me pravi provajderi (zbog usluge), jer uglavnom privatni AP izlaze na net preko ISDNa ili kabl-a kod jednog korisnika (uglavnom admina)

Na zgradi Coca-Cole su podignute antene za WiFi od strane isp.b92. Trebalo bi ovih dana da krenu. Cene jos nisu definisane.

pTomic je napisao(la):
Na zgradi Coca-Cole su podignute antene za WiFi od strane isp.b92. Trebalo bi ovih dana da krenu. Cene jos nisu definisane.

hmm...tu bih mozhda mogao da nadjem neki "inside info"... aj pa tju da javim ...

u to mi se svidja!!! ja mislim da vidim tu zgradu i to do jaja. a nema vise od 300 m od mene...e sad....ceneee

Meni su zanimljive ove bele u Grcica Milenka.Samo jos na kojoj je ap posto ih ima cetiri.

ortak sa b92 (ali TV) mi je rekao da je AP na Coca-Coli pushten u rad pre neki dan. verovatno su cene sa isp.b92.net / wireless ali raspitatje se josh u toku dana za eventualnu korekciju cena.
ke da javim...

www.maksnet.org je nova adresa Maksnet-a
Antena je na zgradi u Grcica Milenka 4a ako se varam za adresu. Imate tel Max-a na linku gore pa ga nazovite i obavezno se nazovite na mene 😉

Hocu li ja na Pevcu imati jednog dana mogucnost pristupa :d Gde mi je najbliza pristupna tacka?

kako sam chuo Tehnicom povetjava protok na 128k, ali sam i chuo da je za P2P ogranichen protok na 2K

IzNoGooD je napisao(la):
kako sam chuo Tehnicom povetjava protok na 128k, ali sam i chuo da je za P2P ogranichen protok na 2K
je l' zna neko kako im je ogranicen p2p? mislim, na koji nacin?

treba mi za moju mrezu... jesu li stavili socks proxy ili su ne naki nacin uspeli da prepoznaju p2p saobracaj?

:crash:

Nazad
Vrh Dno