Šta je novo?

Internet protok problem

Sivi

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2004
Poena
619
Ne znam ni kako da imenujem ovaj thread ali evo neka bude ovako (unapred izvinjenje ako je neodgovarajuće). Naime radi se o tome da posle surfa, a nekad i samo kada se konektujem transfer i dalje šiba, sa Win task managerom vidim da korišćenje mreže ide u stepenima 5,50,73% pa 0% i sve tako u krug naravno ne baš uvek u tim %. Skenirao sam i sa Spybotom i Adawarom ništa. Veza je dialup, Win XP sp2.
Help me Obi Wan you are my only hope. :)

Probaj sa DU meter-om i Net Limiter-om, Win oce da laze za protok!

Hvala djalf, instalirao sam DU Meter ali situacija je ista i on pokazuje isto kao i Win.
DU pokazuje DL=od 2,x KB/sec pa do 5, a UL=0,1 do 0,3. Da li postoji neki prog. ili negde u Win-u da se vidi šta se to skida i/ili koji prog., procesto skida?

To sto si skenirao sa Spybot i ad-aware ama bas nista ne znaci tj. vrlo malo,ali ako mislis da ti je sistem cist neka ti bude...
Procesljaj malo po forumu,naici ces na korisne linkove,pa kad ispregledas sistem sa malo vise alatki shvatices o cemu ti pricam...
Ali zasto dajes tako malo informacija a trazis odgovor,ovde nema carobnjaka i vidovnjaka.Jedino sto se zna je da koristis winXP SP2,vrlo veliki korak ka resenju,ali ajde pomozi sam sebi pa napisi jos koji info...

Naveo sam Spybot i Adaware jer je čest odgovor upravo skeniraj sa nekim od ta dva..
Naravno tu je Kaspersky (Kaspersky Internet Security 2006), firewall.., ne znam tačno ni kakva informacija bi bila korisna a da uputi na problem ali ako je ima rado ću je navesti.

Moze da ti pomogne i ovo, iako mu to nije prava namena. Konkretno, koristim Outpost kao firewall. Iz samog programa mozes videti koji od programa koliko salje i prima, ali nema nikakvu statistiku, vec mozes da vidis samo trenutno stanje. Znaci konektujes se na net, otvoris prozor i gledas sta se desava (ne mislim kod komsinice u kupatilu :D )

Eto taj info da koristis firewall znaci dosta,konkretno ne znam za Kaspersky da li ima opciju da vidis koji su ti programi na netu,ali kao sto rece Falcon mozes da probas sa nekim drugim,a evo od ostalog mozes da vidis sta ti je aktivno u task manageru od procesa,da pogledas sta se boot-je sa sistemom od programa,da ispregledas sistem da li primecujes neke fajlove koje nisi instalirao ili nisi video dosad,pa evo ti neka naznaka koje bi to neke osnovne informacije mogao da pruzis ako zelis resenje...

Hvala Falcone upravo sam uradio kako si rekao i u tabu Netwotk Activity ostaju dva "procesa" koja su aktivna:

Process Name:SVCHOST.EXE Remote Address: msgr.dlservice.microsoft.com
Process Name:SVCHOST.EXE Remote Address:localhost:loopback

Da li su ovo dvoje potrebni?

Prošle nedelje sam instalirao Wireless kod jednog druga.
Pre instalacije sam primetio da nema ni firewal ni antivirus,pa sam mu stavio Sygate i KAV (bez njih nema šta da traži na netu) .Kad sam sve lepo instairao,podesio...updateovao skeniram ja i baš taj "SVCHOST.EXE" je našao KAV kao virus.
Inače u task manageru pod process možeš naći isti "svchost.exe" kao sastavni deo systema(ali sa malim slovima).
Sve više virusa koristi imena iz Windowsovih aplikacija,da nas zbune.
Proveri to ! :whip:

Nazad
Vrh Dno