Šta je novo?

Internet pretnja

bakiba

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
319
Mucio sam muke sa crvom ili virusom W32.Sober.X@mm. :zgran: Posto sam uzeo novu konfiguraciju, uvek me je preticao i na kraju rusio deo po deo sistema.
Medjutim ja sam pretekao njega - i Norton kaze da je komp protected od ovog file-a ali ne smem da iskljucim antivirus (odmah stize upozorenje od moguceg sirenja). Sve sam uradio sto Symantec kaze ali dzabe. Znaci mogu da iskljucim Norton Internet Secutity ali ne i antivirus stavku.
Poslednja stavka brisanje iz registry-a ne vredi, jer on nije ni usao u sistem. Ali stoji kao pretnja...Da li mogu ovu pretnju da uklonim iz opcije Norton internet security-outbreak alert - protected? Nista ne kapiram. Nemam nikakav maliciozni program kaze Symantec, ali cik iskljuci antivirus. :trust:

Hvala. Sta drugo da ti kazem. Problem je sto je on zaustavljen na vreme. On nije u registry-u. On samo stoji kao pretnja ako iskljucim antivirus. To je negde U jednom od Symantec foldera, pod sigurno drugim imenom...Ovaj program ga nije pronasao. :S:

Instaliraj Nod32 ili Kav(poslednji beta 2006)i 99% ces ga se resiti.Ah da ,nabudzi Nod na najjaci scan u setup kartici

ivanbo2003 je napisao(la):
Instaliraj Nod32 ili Kav(poslednji beta 2006)i 99% ces ga se resiti.Ah da ,nabudzi Nod na najjaci scan u setup kartici

Nasao sam neki stari Nod32 NT, pa apgrejdovao sa ovim iz poslednjeg Digitala! Nista brate. Znaci kad me je vise puta rasturio ja sam sa osnovnim drajverima prvo krenuo u instalaciju Nortona i to, po iskustvu, antivirus definicija...Tada je on napao ali ga je docekala odbrana. Sada cuci i ceka da neko iskljuci norton antivirus. Sta i da ga iskljucim. Brzo bih ga obrisao. Ali on se brzo siri i pitam se koliko ostecenja bih pretrpeo. Ma nek ceka i cuti. A mozda je sve to samo virtuelno. Gde je on? Kao zeznuce me offline. Mozda se Norton jednostavno tako ponasa. :bottle:

Cini mi se da Norton AV i drugi(nod/kav) bas ne saradjuju lepo u isto vreme.Kao da ga je Norton spicio u neki karantin i ne da pristup Nodu ili kavu(BTW,jesi probao sa Kav-om?)
Probaj u nortonu da nadjes karantin folder i da vidis sta je u njemu(koji fajlovi/putanje)
Norton odavno ne koristim jer mi je malo malo pa pustao neke viruscice u sistem.Od tada samo nod32(aktivan),i kao backup kav(on-demand scan) :smoke: .Nista ne prolazi(ili i ako proba da prodje ,ovaj tandem ga satre :smash: )

Kaspersky Lab has detected a large number of samples of Email-Worm.Win32.Sober.y, which is currently spreading actively in Europe. There are also reports of the worm spreading in the USA.
Ti si imao bash da zakachish njega a on je trenutno top 20 na virus listi.Heh.,...jedan savet kad su antivirus programi u pitanju...mozes staviti KAv,mcafee,i.trend,nod i slichne ali nikada,nikada nemoj shugavog Nortona.poginuo sam sa brdom rachunara cisteci ih bash onde gde je bio taj uspavani norton.Bushan je ko shvajcarski sir.Da bude muke,pre neki dan je uleteo po ko zna koji put i virus koji je razbio server u opshtinskoj upravi gde je Norton.To je teshko ****** od programa(najblaze recheno).Ako instalirsh KAV 99% posto ga nalazi i cepa,jer su ga rusi odavno rovalili...imash nekoliko aktivnoh modifikacija Sober virusa i KAV ih sve vidi...ja toliko o tome pa ti sam odluchi....

E do moga. Posto sam istovemeno probao nod, pa zatim kav, mali Sober je usao kroz njihov konflikt sa Nortonom. I posle Tita (nekoliko noci) instalacije nove masine Tito. Hvala, idem da se ubijem.
P.S. 7800GT ostavljam Benchmarku
Hvala Dark Side-u, u mojom firmi koriste Kav. :wall: :wall: :wall:

Sutnuo sam sugavi Norton i stavio legalni Kaspersky version-5.0.157.0. Izvrsio sam update, skenirao komp, nista neobicno ne primecujem. Program za detekciju sobera ga ne vidi. Mozda je samo krenuo...prvo je poceo Norton da puca a onda sam ga preduhitrio. Da li ima veze sto nije neka novija verzija KAV-a? :trust:

Poslednja izmena:
Privremeno disable-uj kav pa instaliraj nod i nabudzi ga na max(pokrenes ikonu sa desktopa,pa na setup,pa sensitiv. na deep,a ostalo sve stiklirano osim potencijalno opasnih programa).Onda sken(j)iraj :) sa njim pa javi

Nisam nasao taj sensitiv, nasao deep, sve cekirao i krenuo u skenjiranje. Pri tom sam pri update-u bio 20min bez ikakve zastite. Ako si me skenjao, voleo bih da saznam sto te je NOD zanimao kad KAV kaze da od onog Sobera nema nista.
NOD kaze-no threats.
Meni se vise svidja KAV. Nadam se da je sistem neostecen. Muka mi je vise od komp-a...budzim ga zbog igara a onda podesavam parametre sistema kada god ga upalim. Umoran sam, srecno i hvala na svemu. :crash:

bakiba je napisao(la):
Nisam nasao taj sensitiv, nasao deep, sve cekirao i krenuo u skenjiranje. Pri tom sam pri update-u bio 20min bez ikakve zastite. Ako si me skenjao, voleo bih da saznam sto te je NOD zanimao kad KAV kaze da od onog Sobera nema nista.
NOD kaze-no threats.
Meni se vise svidja KAV. Nadam se da je sistem neostecen. Muka mi je vise od komp-a...budzim ga zbog igara a onda podesavam parametre sistema kada god ga upalim. Umoran sam, srecno i hvala na svemu. :crash:

Setup>Heuristics sensitivity na deep.
Meni licno Nod bolje lezi jer manje resursa jede od Kav-a,cak i na najjacim setovanjima,a detekcion rate im je tu negde(kav je malko bolji kod trojanaca,nod u ostalim slucajevima)

Ne bih da otkrivam toplu vodu - al` mi se cini da je zgodno opet napomenuti da je pri otklanjanju danasnjih virusa, vrlo bitno (privremeno) iskljuciti system restore.

DS9 je napisao(la):
Ne bih da otkrivam toplu vodu - al` mi se cini da je zgodno opet napomenuti da je pri otklanjanju danasnjih virusa, vrlo bitno (privremeno) iskljuciti system restore.

Da, to jasno pise u uputstvu za otklanjanje ovog koga sam ja zapatio. Hvala na mesanju. :wave:

Hehe,meni gamad tesko da moze preko famoznog sys restora da uleti jer sam istog is dotucnih (a i drugih razloga) trajno onesposobio sopstvenih "mogucnosti"
oporavljanja.Koristim ghost i vroooom:banana:
Poz

PS Sta bi sa virusom/wormom?

PS Sta bi sa virusom/wormom
Cuti da ne cuje zlo. Jos uvek sve sljaka. Mozda cuti, posmatra i ceka. :zgran: Na kompu je KAV...probacu opet NOD32 kad kupim original, posto sam cuo da je jeftin. :wave:

@bakiba
Skini Symantec-ov tool za uklanjanje ovog virusa ... link . Restartuj komp u safe-modu i pusti ga. Po zavrsetku rada dobices kraci izvestaj o tome na koliko mesta (ako je uopste) virus nadjen, kao i LOG fajl u kojem ces detaljno videti gde je sve taj virus postojao.
Dobra strana ovakvog postupka je sto toj seriji alatki stvarno nista ne promice, ako virus postoji bice nadjen i uklonjen. Losa strana je sto to uklanjanje nije ciscenje vec brisanje, pa uvek postoji izvesna verovatnoca da neki od sistemskih fajlova strada. Bez obzira sto mi se to dogodilo samo jednom u zivotu (i to na W98), mislim da je fer da i to pomenem.

ej druze nemoj da se cimash toliko. Kad virus netje da ode posle skeniranja i blabla 30 minuta rada. Ti lepo ubacish inst WinXP pa preko formatau nove pobede na virusima. Uvek kad imam problema sa nekim virusem izgibnem po dva tri dana da bih ga skinuo i smaram se te staqvi kav pa nod pa norton pa fprot pa update par mega ovom onom pa daj spyware pa kerio pa ma idi je8em se danima ko siroche a ono virus maznuo neki dll i ne pushta ga i na kraju ajde delete ajde jedan restart i cvrc u najbolje sluchaju samo ***** sistem pri startu missing dll fhdsjfhsdkjfh kad to vidim poludim a uglavnom bude u startovanju win-a samo se opushteno blokira komp i samo shto ne kaze e deki je8i se shto si brisao virus sad formatiraj hard kao shto si trebao i pre 3 dana i 20 sati drndanja da skinesh glupi virus.
Veruj mi nije vredno truda spashavati ta tri programa i ili igricu koju imash na makini.

Skinuo sam i upotrebio symantec W32.Sober Removal Tool 1.7.1. Nema ga braco vise. KAV ga ne vidi, NOD32 toze. Mozda je promenio ekstenziju, naziv.. Ali sve sljaka. Bila je to izgleda samo pretnja i kratak pokusaj sirenja. Nista sistemsko nije zahvaceno. Daj boze.
Sto se formatiranja tice: cetvrti put za sedam dana...ne pada mi napamet,iako mojih 60GB instaliram za jedno popodne. :wave:

Poslednja izmena:
pa bre ako se zbog virusa formatira disk :(
meni treba bar 20 dana da instaliram i podesim sve kako hocu ?
kako to radite za jedno podne... sys particija je 30gb, puna ono 17gb 15-20 porgs(KAKO)

Preko ghost slike (pre zaraze)

@novakno1

Ovo je moj odgovor tebi, ne znam za druge. Ja realno mogu da instaliram svih 60GB i sva setovanja za 20h.

Sutradan mi treba jos 3h da ga testiram sa S&M. Naravno da se treba boriti do kraja protiv virusa, a ne odmah format (mada neki virusi ucine i tu uslugu).

ppp... daleko bilo, budite zivi i zdravi i puno sexa a manje buljenja u monitor :wave:

Ziveo moj 101 thread. Now i am the MEMBER of something else in my life :banana:

novakno1 je napisao(la):
wie bitte? @ivanbo2003: jel ovo bio meni odgovor ?

Oui,oui,pour toi :d

Htedoh reci da se preko Symantec Ghost-a lepo sacuva image na drugoj particiji/DVD-u a kad nesto rikne lepo disketa u komp i za 15 min sve se vrati na staro sa sve progamima i igrama i sta god si imao u trenutku ghostovanja(na TV Pinku :d ).Naravno ghostovanje uradis kad si pre toga komp provereno dobro instalirao i proverio anti-spy i AV-ima(nod-om po mogucstvu ili kav-om ako ces da malko odspavas pored njega :d ).
Poz

Nazad
Vrh Dno