Šta je novo?

internet preko pda ?

mulder_

Čuven
Učlanjen(a)
24.07.2002
Poena
619
Ljudi da li zna neko da li je konekciju sa pda uredjaja moguce jedino i iskljucivo uspostavljanjem gprs a ili ima i modela kod kojih je moguc klasican dial up pristup netu (telefonska linija ) ?
:wall:
hvala

Ukoliko tvoj PDA ima modem, naravno da je moguc klasican dial up :)
Dok sam imao HP Jornadu, bocnem RJ11, kliknem connect i vozi. Sada na Clie ukljucim BT na mobu, kliknem na connect.....i onda se smori, jer GPRS skoro da i ne radi :(
Nije mi jasno kako ga toliki ljudi koriste, jer je meni ono neupotrebljivo.....uzas sporo...
Mnogo lepsa varijanta je preko WLAN-a, ali to je prica za sebe ;)
Ima modela za koje se moze uzeti modem u obliku kartice....

Ajde ti to malo blize pojasni....koji uredjaj imas/planiras da uzmes i sta ti je zapravo potrebno :)

Gotovo svaki PDA omogucava da mu nakacis "ledja" koja imaju PCMCIA slot.
Modema za PCMCIA ima koliko oces.Nije bas skroz jednostavno i lako kako zvuci, malo je frka sa driverima, ali uglavnom moze, kombinacija uvek postoji.

Pozdrav!

Evo ovako...
Jos uvek nemam pda ali u najskorije vreme planiram da nabavim jedan.Jos uvek ne znam tacno koj model...naravno figuriraju HP Compaq i Toshiba kao prvi izbor ... e sad meni je najbitniji net preko dial up-a...znaci da postoji direktno na uredjaju ili nekom njegovom dodatku ulaz za "zabicu" (telefonsku liniju) posto je gprs toliko spor da to nije normalno (koristim ga na 063 mrezi 6100 nokia )...znaci ako znate predlozite mi neku opciju a da odgovara gornjem zahtevu...Pda bi uzeo u francuskoj ili nemackoj tako da ne bi trebalo da bude ogranicenja u izboru modela.Hvala...poz

Sasa je napisao(la):
Gotovo svaki PDA omogucava da mu nakacis "ledja" koja imaju PCMCIA slot.
Modema za PCMCIA ima koliko oces.Nije bas skroz jednostavno i lako kako zvuci, malo je frka sa driverima, ali uglavnom moze, kombinacija uvek postoji.

Pozdrav!
Hm da zaboravih...Ovo za "ledja" mi je jasno...ali ovaj deo ,modem za pcmcia mi nije najjasniji.Da li si mislio na modem koji je ugradjen u sam aparat ili taj modem mora da se dokupljuje posebno ? Gde se u tom slucaju ugradjuje ?
Pojasni mi to malo...hvala

Dobijes nesto kao cradle sa baterijom i pcmcia slotom:

Z1119042.jpg

Medjutim, pcmcia karte naprosto jedu bateriju na pda racunaricicima, pa i nije neko resenje za duzi surf.

...ali za mail moze da posluzi....ipak PDA nije zgodan za surf....druga stvar je sto ti ta ledja toliko nagrde udredjaj da je strasno.
Nego, da li neki proizvodjac ima ledja koja imaju PCMCIA+dodatnu bateriju? :)

GPRS ce raditi OK cim pocnu da naplacuju, jer ce ljudi prestati da ga koriste 24/7....

verujem da kada mobtel pocne da naplacuje GPRS da ce i kvalitet samog GPRS-a porasti. Moci ces lepo pomocu Blue tootha da povezes mobilni i PDA i da surfujes. Mobilni lepo stavis u dzep a PDA u ruke i milina ;)

Inace skinuo sam emulator za PocketPC 2003 i BAS su doradili Internet Explorer u njemu, otvara gotovo sve stranice, cini mi se i flash bez problema. Evo gledao sam i www.benchmark.co.yu i odlicno se prikazuje sem menija (jer na PDA ne postoji izgleda "hover" dogadjaj pa meni nemoze da se prikaze)

Dakle mislim da ce da bude sasvim ok rad pomocu BT i GPRS-a kada se nazalost pocne naplacivati.

Ajd daj link za taj emulator. Tnx!

Hvala

mulder_ je napisao(la):
Pda bi uzeo u francuskoj ili nemackoj tako da ne bi trebalo da bude ogranicenja u izboru modela.Hvala...poz
Jedan savet: ako ikako možeš PDA uzmi u USA. Zaobiđi Nemaču i Francusku, cene su ... pa ... :) ne želiš da znaš :) Jeftinije je to uzeti kod nas

msav je napisao(la):
Jedan savet: ako ikako možeš PDA uzmi u USA. Zaobiđi Nemaču i Francusku, cene su ... pa ... :) ne želiš da znaš :) Jeftinije je to uzeti kod nas
Hvala,znam za to...mislim daizvedem nesto preko ebay-a kod onih koji salju worldwide pa da posalju u nemacku ili francusku posto odatl iam ko da mi donese

Mozes komotno i kod nas da uzmes PDA, nisu toliko skupi a dobri su (HP IPaQ ~400e)

PJ je napisao(la):
...ali za mail moze da posluzi....ipak PDA nije zgodan za surf....druga stvar je sto ti ta ledja toliko nagrde udredjaj da je strasno.
Nego, da li neki proizvodjac ima ledja koja imaju PCMCIA+dodatnu bateriju? :)

GPRS ce raditi OK cim pocnu da naplacuju, jer ce ljudi prestati da ga koriste 24/7....

postoji varijanta "ledja" za IPAQ koja ima PCMCIA slot i extra bateriju, i varijanta sa sva PCMCIA i extra baterijom. Samo kosta ...

Pozdrav, Nikola.

Vrh Dno