Jedan Baja
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.12.2000
- Poena
- 620
Gde mogu da se vide ponude optickih brzina ? U principu treba mi mnogo veci upload nego download, al ne znam koji je neki max upload koji se moze dobiti optikom u Srbiji. Zna li neko to ?
BOX 2, 150/20 mbps = 3.599 rsd
BOX 2, 250/30 mbps = 4.199 rsd
BOX 3, 150/20 mbps = 4.499 rsd
BOX 3, 250/30 mbps = 5.799 rsd
BOX 3, 1000/100 mbps = 9.499 rsd
Pa po ovim cenama ako im zazivi optika i ovo izguraju ja ne znam sta bih rekao. Sto se mene licno tice sa ovim cenama me sigurno nece videti kao korisnika
Za ljude koji rade od kuce, kojima treba brz i stabilan net i koji to zarade za par sati ok je ponuda jer nece imati drugog izbora.
Za kucne korisnike problem je sto je to jako puno para ako se uporedi sa npr VDSL 50/2 koji je 1799 plus 5 meseci po dinar. E sad kad bi ukombinovali nesto kao BOX 2 sa npr brzinom 50/10 za 2399 to bi bilo OK i sto se tice njihove zarade i sto se tice sirenja opticke mreze medju korisnicima. Uostalom, jos nista nije zvanicno oko ovih cena a i broj prikljucenih trenutno na Telekom optiku je izuzetno mali, tako da, videcemo.
Za ljude koji rade od kuce, kojima treba brz i stabilan net i koji to zarade za par sati ok je ponuda jer nece imati drugog izbora.
Za kucne korisnike problem je sto je to jako puno para ako se uporedi sa npr VDSL 50/2 koji je 1799 plus 5 meseci po dinar. E sad kad bi ukombinovali nesto kao BOX 2 sa npr brzinom 50/10 za 2399 to bi bilo OK i sto se tice njihove zarade i sto se tice sirenja opticke mreze medju korisnicima. Uostalom, jos nista nije zvanicno oko ovih cena a i broj prikljucenih trenutno na Telekom optiku je izuzetno mali, tako da, videcemo.
Za te koji rade od kuce, i koji te pare zarade za par sati, oni mogu da uzmu i Biznis net odavno i da nemaju zime ako vec toliko zaradajuju. Ja pricam o prosecnim korisnicima kojima net sluzi za surf, novine, YT, neki film serija itd itd.. Cene su :shock:
Ja pricam o prosecnim korisnicima kojima net sluzi za surf, novine, YT, neki film serija itd itd.. Cene su :shock:
Nije uopste jeftin biz paket optike. Da ne pricam da moras da budes pravno lice, i da imas registrovanu firmu. Sam taj proces tek kosta para da bi mogao da dodjes do neta.
Ovako se ceka optika za kucne korisnike, pa udri po najskupljem ako je potrebno. Ali i najskuplji je drasticno jeftiniji od biz paketa.
Neko bi rekao da je njima dosta i 20/2Mbps, ali ja kazem da nije. Poslati 30 slika sa obicnog mobilnog telefona na 2Mbps je vec frustrirajuce sporo. Da ne govorim o video klipovima.
Hvala na iscrpnom odgovoru :Klanjanje
Nije ni cudo onda da optika za firme kosta toliko koliko kosta.
Ovo sto radi Telekom trenutno to je prva generacija gPON?
I to znaci da ce dalji upgrade biti samo zamena krajnje opreme sa istom optickom infrastrukturom?
Ako se dobro secam neko je u temi All IP napisao da ce se deliti link na 32 ili mozda cak 64 korisnika.
Da li si zaključan na tvoju baznu stanicu,ili možeš da se švrćkaš po Srbiji?Mislim da ce vip mobilni promenuti uskoro ogranicenje za kucni net I da dozvole neograniceno da ne limitiraju protok do 100gb .Korisnik Sam oko 15 meseci placam 990 din 10/2 gb do isteka 100gb a onda 2\2 gb
Pored Mts-a,optiku nudi i RV.Juče zvao Telekom za optiku u Bloku 44:
BOX 2, 150/20 mbps = 3.599 rsd
BOX 2, 250/30 mbps = 4.199 rsd
BOX 3, 150/20 mbps = 4.499 rsd
BOX 3, 250/30 mbps = 5.799 rsd
BOX 3, 1000/100 mbps = 9.499 rsd
Ugovorna obaveza 24 meseca. Moguće je prijavljivanje za uslugu ali call centar nije znao kada bih bio povezan. Inače, u zgradi je pre cca tri meseca postavljena instalacija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari