Šta je novo?

Internet preko kablovske

Kiwy je napisao(la):
1 cika mi je rekao sredina Januara kada se omasovi malo pa predju na drugog provajdera (trenutno imaju 1Mbit)...ekonomija obima nema sta..nego i ja to cekam

jel taj "cika" radi u media plus-u ili je samo rekla kazala?

Da li za kablovski internet preko Telefonije u tih 250mb ulazi samo downlink? Sta ako recimo hocu fiksnu IP adresu pa da podignem webserver? Koliko je to uopste dobra ideja?

JOBAH je napisao(la):
Da li za kablovski internet preko Telefonije u tih 250mb ulazi samo downlink? Sta ako recimo hocu fiksnu IP adresu pa da podignem webserver? Koliko je to uopste dobra ideja?

akko sam dobro skontao ovim se ne dobija fixna IP adresa ka netu... ne znam da li postoji uopste ta opcija. i ako postoji to se sigurno dodatno placa

Javne IP adrese daju samo firmama, dok su ostali maskirani. Rekli su bice i za privatna lica za jedno mesec dana. Nije bitno kada, samo da to omoguce. Ovako messenger ne moze da prima (salje) fajlove. WinMx radi. Online igranje nisam ni probao.
Mesecni limiti se uvek odnose na veci iznos od download-a ili upload-a

raindog je napisao(la):
jel taj "cika" radi u media plus-u ili je samo rekla kazala?
Pa valjda iz Media Plusa kada sam bio na njihovoj prezentaciji u mojo mesnoj zajednici. Ne vredi za sada postaviti server jer opet ces brzo ispuniti kvotu za download ako postavis neke fajlove...imaju i flat rate ali pocinje negde od 500 do 1500 € mesecno, zavisi koju brzinu izaberes...

Ma kakvih 500 do 1500 evra? Nisu normalni... sta da im jedan korisnik otplati celeokupne troskove zakupa njihovog linka ?

jel modem externi? i da li moze da se priljuci na USB ili mora preko mrezne.... pitam jer mi frka sa napanjem

ssteva je napisao(la):
Javne IP adrese daju samo firmama, dok su ostali maskirani. Rekli su bice i za privatna lica za jedno mesec dana. Nije bitno kada, samo da to omoguce. Ovako messenger ne moze da prima (salje) fajlove. WinMx radi. Online igranje nisam ni probao.
Mesecni limiti se uvek odnose na veci iznos od download-a ili upload-a

ajde molim te probaj da li radi ICQ

Modem je eksteran, Motorola sb4200e. Pogledaj malo po internetu moze lako da se uncapuje ako mislis da ti je u interesu. Dobijas kabl za ethernet i za usb.
ICQ radi ctp;

JOBAH je napisao(la):
Ma kakvih 500 do 1500 evra? Nisu normalni... sta da im jedan korisnik otplati celeokupne troskove zakupa njihovog linka ?
ma da.. ima cena od 105000 dinara mesecno za 256k vezu...nisu normalni :rocket:

Telefonija KDS je malo skupa.
Da li neko zna cene PTT KDS-a u Beogradu?

JOBAH je napisao(la):

Ajde kazi mi kod kog provajdera imas 1 Mbit/sec za 1500 eura bas me interesuje ????

jel ima media plus u pariske komune u novom sadu?

raindog je napisao(la):
jel ima media plus u pariske komune u novom sadu?

taman kad sam mislio da uvedem kablovski net ispalo da cu od 1. februara da se selim pa me sad interesuje ima li tamo media plus :confused: ... da li media plus ima neki sajt

PTT KDS

Posta jos nije pustila internet preko kablovske , jos nemaju cenu , ocekuje se tek za koji mesec

bruka!

!!! satelit je zakon !!!

ma to kod ptt-a nece nikad stalno odugovlace
pozdrav

raindog je napisao(la):
taman kad sam mislio da uvedem kablovski net ispalo da cu od 1. februara da se selim pa me sad interesuje ima li tamo media plus :confused: ... da li media plus ima neki sajt
www.bbs.co.yu to se onosi i na njih

anime_freak je napisao(la):
Ajde kazi mi kod kog provajdera imas 1 Mbit/sec za 1500 eura bas me interesuje ????
ma samo 256k! za 1500€ flat rate mesecno Media Plus NS :rocket:

jel ima nesto o tom snizenju cena sredinom janura ili je to samo bio marketinski potez tipa samo se vi prijavite i onaku ce biti za mesec dana jeftinije

Neznam kako se telefonija KDS uklapa u monopol telekoma.Svi kukaju monopol kmeee kmeee... A sad ladno ide kablovski internet (sto je najveca fora postoji vec par godina) i sve je apsolutno Ok.
Jel moze neko da mi to pojasni situaciju?

Kablovski

Juce sam cuo da u trznom centru Merkator (nije nova robnakuca)na trecem spratu otvoren provajding firme absolute.ok za kablovski internet ,spojila se jedna igraonica a nije plato /80

Ima li neko vise informacija o tome,uslovi pristupa cene itd..

Sumnjam da je to kablovski... spojio se Deus, koji je odmah ispod njih, tako da su samo spustili kabl ...

kad je bio tur u Wc3

prichao sam ja sa Igorom iz deusa,oni su im samo spustili kabl dole,jer su tachno ispod njih,tako da je to neka iznajmljena veza:)
shto se tiche telefonije,uvode mi net za 10 dana,jedan prijatelj iz novog sada mi je rekao da on sa njegovih 300mb mesechno surfuje dnevno 2 sata i igra warcraft3 5 sati dnevno(warcraft troshi dosta malo)
naravno ako hocete da igrate cs,on trosi 15mb down i 10mb up pa se to i ne isplati

ssteva je napisao(la):
Modem je eksteran, Motorola sb4200e. Pogledaj malo po internetu moze lako da se uncapuje ako mislis da ti je u interesu. Dobijas kabl za ethernet i za usb.
ICQ radi ctp;

jel ima razlike u brzini ako se prikljuci na usb a ne na mreznu?

raindog je napisao(la):
jel ima razlike u brzini ako se prikljuci na usb a ne na mreznu?
Nema razlike u brzini. Samo radi pouzdanije preko mrezne. USB sisa procesorsku snagu...

Pozdrav ljudi!!! :D

Ima li sta novo, kakvo je sad stanje sa kablovskim internetom u Novom Sadu? Vredi li prelazak na njega i kakvi su sad uslovi?

Pozdrav! ;)

Pitao je neko da li se isplati kablovki + satelitski net ali niko nije odgovorio... I mene to isto zanima! Cini mi se da je to NAJpovoljniji net trenutno kod nas. Spanski satelitski provajder satnode nudi 350kbit/s (realno ide 30k/s, pa nekad i do 40!!) i neogranicen download po ceni od 90evra mesecno! Pored toga je neophodna vec neka veza ka svetu zbog uploada. Dialup veza - flat je oko 2000din + tel 24/7 je oko 2700! Za upload bi kvota koju daje kablovski provajder mesecno bila i dovoljna a ako je cena kablovskog neta 900 din eto ustede od oko 5000din mesecno. Preko tog spanskog provajdera rade http, ftp, irc, icq, winmx, kazaa,... Normalno, moze i da se share-uje veza sto bi onda tek povoljno bilo! Potrebna je satelitska kartica + tanjir i to je to! Samo jos neko da isproba ovo u praksi! :)

Nazad
Vrh Dno