Cineman je napisao(la):Evo i ja ih čekam da mi daju modem,ali nikako da završe sa postavljenjem kablova
Rekli su da će do Nove godine biti godine, ali kako radovi teku i još ovaj sneg, sumnjam...
Ajd...
Cineman je napisao(la):Evo i ja ih čekam da mi daju modem,ali nikako da završe sa postavljenjem kablova
Rekli su da će do Nove godine biti godine, ali kako radovi teku i još ovaj sneg, sumnjam...
Ajd...
ssteva je napisao(la):Juce su mi uveli kablovski net i prvi utisci su povoljni. Brzina bi trebalo da bude 128Kbs. DL novog ICQ-a je isao brzinom preko 13KB/sa posle ponedeljka kad budem potpisao ugovor pustice mi 256Kbs. Vise detalja ima na http://www.sbb.co.yu Ja sam inace pretplacen kod Telefonije KDS. Da ovo ne bi bila reklama imam i zamerku, Benchmark se otvara mnogo sporoFX
Cene ne bih komentarisao samo bih dodao da ne mora da se iskesira 6200 din. za modem vec mogu da se napisu cekovi koji ce oni pustiti samo ako se raskine ugovor...
Mislim da su dozvoljeni limiti za DL premali
raindog je napisao(la):znaci ti nisi kod media plus?
jesi hteo da kazes da se pustaju cekovi ako se raskine ugovor i ne vrati modem ili se pustaju cekovi kad raskines ugovor a modem ne placas?
drdex je napisao(la):Ljudi, kolika bi po vama bila realna cena mesecnog 64k ili 128k flatrate linka, ali recimo wireless? U cenu ne uracunavajte cenu wireless opreme. Dajte predloge zato sto se posle nove godine spremaju linkovi za Banovo Brdo, a verovatno i Banjicu...
drdex je napisao(la):Ljudi, kolika bi po vama bila realna cena mesecnog 64k ili 128k flatrate linka, ali recimo wireless? U cenu ne uracunavajte cenu wireless opreme. Dajte predloge zato sto se posle nove godine spremaju linkovi za Banovo Brdo, a verovatno i Banjicu...
ssteva je napisao(la):Bio sam nejasan. Dakle modem je u trajnom vlasnistvu provajdera i ako se po isteku ugovora ne vrati u ispravnom stanju, onda oni zadrzavaju depozit. Dakle vracas im modem a oni tebi cekove ako ne zelis da produzis ugovor.
Nisam kod Media Plus, napisao sam da sam kod Telefonije KDS, ali sto se tice Interneta, mislim da sbb pokriva i telefoniju i mediu plus. Zanimljivo je da na Internet svi korisnici izlaze sa istom IP adresom a to je IP adresa sbb-a. To bi trebalo da znaci da se nalazimo iza NAT rutera ili proxyja, ne razumem se bas. Da li neko zna da li je to praksa svih cable provajdera i da li je moguce dobiti public IP adresu?raindog je napisao(la):nisi mi odgovorio da li si kod media plus ...
ssteva je napisao(la):Juce su mi uveli kablovski net i prvi utisci su povoljni. Brzina bi trebalo da bude 128Kbs. DL novog ICQ-a je isao brzinom preko 13KB/sa posle ponedeljka kad budem potpisao ugovor pustice mi 256Kbs. Vise detalja ima na http://www.sbb.co.yu
raindog je napisao(la):jel ima neki program koji meri koliko si skinuo i koji moze da prekine internet ili da te obavesti kada prekoracis?
nixylive je napisao(la):Da se umesam I ja u ovu raspravu. Ne znam da li je pametno ulagati u kablovski internet buduci da sad izlaze sve novije I novije tehnologije. Moze li mi neko dati savet da li da skupljam pare za kablovski internet ili za nesto vise.
U mojoj zgrai ima kablovska, ali ne znam firma koja mi je uvela kablovsku da li uvodi I kablovski intenret. Sta u slucaju ako oni ne uvode kablovski internet. Moze li mi to uraditi neka druga firma.
Zna li neko u Nisu da li postoji servisi koji uvode kablovski internet.. I zanima me za ono udruzivanje sa ljudima iz iste zgrade. Jedan moj drug mi je to nesto pominjao. On ima neku vezu, ali ne znam kakvu. Moze li recimo to da se uradi sa zgradom udaljenom oko 200 metara. I postoji li neka veza od 1Mb/s ili 2Mb/s, a da nije mnogo skupa.
Konkretno ima li sajt neke firme gde bi mogao da pogledam uputstva I koji su uredjaji potrbni za kablovski internet.
nixylive je napisao(la):Da se umesam I ja u ovu raspravu. Ne znam da li je pametno ulagati u kablovski internet buduci da sad izlaze sve novije I novije tehnologije.
I postoji li neka veza od 1Mb/s ili 2Mb/s, a da nije mnogo skupa.
Konkretno ima li sajt neke firme gde bi mogao da pogledam uputstva I koji su uredjaji potrbni za kablovski internet.
burnaby je napisao(la):Gledam vasu raspravu o internet pristupima. Ja u Kanadi koristim kablovski pristup internetu. Pretplata kod provajdera, koji je ujedno i provajder TV programa, me kosta 29 kanadskih dolara mesecno. U cenu je uracunato iznajmljivanje kablovskog modema, neograniceni download i upload, 512kbps download i 512 kbps upload brzine, i sedam email adresa i 25 mb za web prezentaciju, i da, da ne zaboravim, pristup internetu je 24/7! Jedino sta sam morao posebno da kupim je mrezna kartica jer je kablovski modem na racunar spojen preko mrezne kartice. Prijavljivanja na internet nema, hocu reci nema zvanja nikakvih brojeva (za neupucene). Stvarna brzina surfanja zavisi od zagusenosti provajderovog servera, servera sa kog gledate web stranu ili skidate fajl.
U principu, najcesce imam brzine downloada od 200 do 300 kb/s (ISDN na primer, u idealnim uslovima ima 12 kb/s!).
XDSL je takodje u ponudi u Kanadi, iste cene, ali brzina i kvalitet ADSL-a u mnogome zavisi od uduljanesti od centrale.
Sa postovanjem
Kanadjanin
Pa bezveze to prichash, em nas muchish, em je i (bedni) ISDN misaona imenica za 99% yu korisnika interneta...U principu, najcesce imam brzine downloada od 200 do 300 kb/s (ISDN na primer, u idealnim uslovima ima 12 kb/s!).
Sa postovanjem
Kanadjanin
Misha je napisao(la):btw. placash manje nego ja svoj isdn flat...
toliko o (jadnom) yu netu...
Miroslav je napisao(la):recimo sa sadasnjim cenama 1900 i 2800din za privatna lica, a ove druge 2500 i 3500
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari