Šta je novo?

Internet preko kablovske

Evo i ja ih čekam da mi daju modem,ali nikako da završe sa postavljenjem kablova :(

Rekli su da će do Nove godine biti godine, ali kako radovi teku i još ovaj sneg, sumnjam...

Ajd...

Cineman je napisao(la):
Evo i ja ih čekam da mi daju modem,ali nikako da završe sa postavljenjem kablova :(

Rekli su da će do Nove godine biti godine, ali kako radovi teku i još ovaj sneg, sumnjam...

Ajd...

e onda cu i ja sacekati prvo tebi da uvedu pa da vidim kako ce to sve da radi :D

Cineman je napisao(la):

Ajd...

OBAVEZNO javi utiske cim ti bude proradilo !!!!

Ljudi, kolika bi po vama bila realna cena mesecnog 64k ili 128k flatrate linka, ali recimo wireless? U cenu ne uracunavajte cenu wireless opreme. Dajte predloge zato sto se posle nove godine spremaju linkovi za Banovo Brdo, a verovatno i Banjicu...

recimo sa sadasnjim cenama 1900 i 2800din za privatna lica, a ove druge 2500 i 3500

Juce su mi uveli kablovski net i prvi utisci su povoljni. Brzina bi trebalo da bude 128Kbs. DL novog ICQ-a je isao brzinom preko 13KB/s ;) a posle ponedeljka kad budem potpisao ugovor pustice mi 256Kbs. Vise detalja ima na http://www.sbb.co.yu Ja sam inace pretplacen kod Telefonije KDS. Da ovo ne bi bila reklama imam i zamerku, Benchmark se otvara mnogo sporoFX
Cene ne bih komentarisao samo bih dodao da ne mora da se iskesira 6200 din. za modem vec mogu da se napisu cekovi koji ce oni pustiti samo ako se raskine ugovor...
Mislim da su dozvoljeni limiti za DL premali

ssteva je napisao(la):
Juce su mi uveli kablovski net i prvi utisci su povoljni. Brzina bi trebalo da bude 128Kbs. DL novog ICQ-a je isao brzinom preko 13KB/s ;) a posle ponedeljka kad budem potpisao ugovor pustice mi 256Kbs. Vise detalja ima na http://www.sbb.co.yu Ja sam inace pretplacen kod Telefonije KDS. Da ovo ne bi bila reklama imam i zamerku, Benchmark se otvara mnogo sporoFX
Cene ne bih komentarisao samo bih dodao da ne mora da se iskesira 6200 din. za modem vec mogu da se napisu cekovi koji ce oni pustiti samo ako se raskine ugovor...
Mislim da su dozvoljeni limiti za DL premali

znaci ti nisi kod media plus?
jesi hteo da kazes da se pustaju cekovi ako se raskine ugovor i ne vrati modem ili se pustaju cekovi kad raskines ugovor a modem ne placas?

raindog je napisao(la):
znaci ti nisi kod media plus?
jesi hteo da kazes da se pustaju cekovi ako se raskine ugovor i ne vrati modem ili se pustaju cekovi kad raskines ugovor a modem ne placas?

Bio sam nejasan. Dakle modem je u trajnom vlasnistvu provajdera i ako se po isteku ugovora ne vrati u ispravnom stanju, onda oni zadrzavaju depozit. Dakle vracas im modem a oni tebi cekove ako ne zelis da produzis ugovor.

drdex je napisao(la):
Ljudi, kolika bi po vama bila realna cena mesecnog 64k ili 128k flatrate linka, ali recimo wireless? U cenu ne uracunavajte cenu wireless opreme. Dajte predloge zato sto se posle nove godine spremaju linkovi za Banovo Brdo, a verovatno i Banjicu...

E javi ovo za Banovo Brdo obavezno...

btw. ko bi to trebao da uvodi? I jel ce morati da se ima vec uveden kablovski tv ili moze samo net?

Ajde ako imash bilo kakve informacije reci :)

Pozdrav

drdex je napisao(la):

u novom sadu wireless internet ima www.neobee.net ali kosta oko 500dm mesecno :(

ssteva je napisao(la):
Bio sam nejasan. Dakle modem je u trajnom vlasnistvu provajdera i ako se po isteku ugovora ne vrati u ispravnom stanju, onda oni zadrzavaju depozit. Dakle vracas im modem a oni tebi cekove ako ne zelis da produzis ugovor.

nisi mi odgovorio da li si kod media plus ...

raindog je napisao(la):
nisi mi odgovorio da li si kod media plus ...
Nisam kod Media Plus, napisao sam da sam kod Telefonije KDS, ali sto se tice Interneta, mislim da sbb pokriva i telefoniju i mediu plus. Zanimljivo je da na Internet svi korisnici izlaze sa istom IP adresom a to je IP adresa sbb-a. To bi trebalo da znaci da se nalazimo iza NAT rutera ili proxyja, ne razumem se bas. Da li neko zna da li je to praksa svih cable provajdera i da li je moguce dobiti public IP adresu?

ssteva je napisao(la):
Juce su mi uveli kablovski net i prvi utisci su povoljni. Brzina bi trebalo da bude 128Kbs. DL novog ICQ-a je isao brzinom preko 13KB/s ;) a posle ponedeljka kad budem potpisao ugovor pustice mi 256Kbs. Vise detalja ima na http://www.sbb.co.yu

Zemljo, Srbijo!!! Otvori se... Pa koji će mi, s oproštenjem, 256K link ako mesečno mogu da skinem samo 350 ili 650 MB (za razumne pare -- 20/35€). Pa mesečno običnim modemom, samo za surfovanje, povučem više od toga...

jel ima neki program koji meri koliko si skinuo i koji moze da prekine internet ili da te obavesti kada prekoracis?

Media Plus je isto što i Telefonija kDS. sve tamo na sajtu lepo piše, idite pročitaje još jedanput!!!

Da se umesam I ja u ovu raspravu. Ne znam da li je pametno ulagati u kablovski internet buduci da sad izlaze sve novije I novije tehnologije. Moze li mi neko dati savet da li da skupljam pare za kablovski internet ili za nesto vise.
U mojoj zgrai ima kablovska, ali ne znam firma koja mi je uvela kablovsku da li uvodi I kablovski intenret. Sta u slucaju ako oni ne uvode kablovski internet. Moze li mi to uraditi neka druga firma.
Zna li neko u Nisu da li postoji servisi koji uvode kablovski internet.. I zanima me za ono udruzivanje sa ljudima iz iste zgrade. Jedan moj drug mi je to nesto pominjao. On ima neku vezu, ali ne znam kakvu. Moze li recimo to da se uradi sa zgradom udaljenom oko 200 metara. I postoji li neka veza od 1Mb/s ili 2Mb/s, a da nije mnogo skupa.
Konkretno ima li sajt neke firme gde bi mogao da pogledam uputstva I koji su uredjaji potrbni za kablovski internet.

nixylive je napisao(la):
Da se umesam I ja u ovu raspravu. Ne znam da li je pametno ulagati u kablovski internet buduci da sad izlaze sve novije I novije tehnologije. Moze li mi neko dati savet da li da skupljam pare za kablovski internet ili za nesto vise.
U mojoj zgrai ima kablovska, ali ne znam firma koja mi je uvela kablovsku da li uvodi I kablovski intenret. Sta u slucaju ako oni ne uvode kablovski internet. Moze li mi to uraditi neka druga firma.
Zna li neko u Nisu da li postoji servisi koji uvode kablovski internet.. I zanima me za ono udruzivanje sa ljudima iz iste zgrade. Jedan moj drug mi je to nesto pominjao. On ima neku vezu, ali ne znam kakvu. Moze li recimo to da se uradi sa zgradom udaljenom oko 200 metara. I postoji li neka veza od 1Mb/s ili 2Mb/s, a da nije mnogo skupa.
Konkretno ima li sajt neke firme gde bi mogao da pogledam uputstva I koji su uredjaji potrbni za kablovski internet.

ovde u ns nema sta da se ulaze... ako imas kablovsku kod media plus onda je setup besplatan samo dajes depozit od 100evra koje dobijas nazad kada prekines ugovor i vratis modem ... pa iz ovog proizilazi da se nista ne ulaze jedno se placa mesecno u zavisnoti koliko hoces da skines

nixylive je napisao(la):
Da se umesam I ja u ovu raspravu. Ne znam da li je pametno ulagati u kablovski internet buduci da sad izlaze sve novije I novije tehnologije.

Jedine dve upotrebljive tehnologije za broadband internet pristup za obične korisnike su ADSL i kablovski internet. I jedna i druga su kod nas više nego u povoju, ali teško da će se u dogledno vreme (narednih 5-10 godina) pojaviti nešto što će ih zameniti.

I postoji li neka veza od 1Mb/s ili 2Mb/s, a da nije mnogo skupa.

Misliš internet veza te brzine? Ne postoji. Tačka. Možeš se povezati sa svojim ortacima ethernetom na 100 mbit (ili čak 1 gigabit) ili wireless do 22 Mbps, ali jeftin internet te brzine kod nas nigde nećeš naći.

Recimo HowStuffWorks: Cable Modems
http://www.howstuffworks.com/cable-modem.htm

koliko vremena prodje od prijavljivanja do dobijanja kablovske veze?

Bezicni internet

Danas dobih MAIL sledece sadrxine

Postovani korisnici,

Obavestavamo Vas da je ekipa sa elitesecurity-a,
u saradnji sa Centrom za Razvoj Interneta, zapocela
izradu i realizaciju projekta domace javne bezicne
Internet mreze. Naziv projekta je SWCN - Serbian Wireless Community
Network.

Cilj ovog projekta je da se omoguci sto vecem broju korisnika
besplatno koriscenje opreme za bezicno umrezavanje;
korisnik bi placao minimalnu mesecnu pretplatu za
odrzavanje mreze i placanje Internet linka, a za uzvrat
dobio pristup mrezi i njenim servisima koji ce
ukljucivati Internet, fajl, gaming servere, itd.

Predvidjeno je da realizacijom ovog projekta dovedemo 11Mbit Wireless linkove
do korisnickih domova. U prvom krugu bice obuhvaceni gradovi Beograd i Pancevo, sa svojom okolinom u radijusu od 5-10 km. Ukoliko mreza uspesno proradi, ubrzo cemo povezati na nju i druge gradove cim u njima bude dovoljan broj potencijalnih korisnika (za pocetak, recimo, 10-15).

Zelja nam je da ovim projektom povezemo celokupnu srpsku
Internet zajednicu i da u dogledno vreme omogucimo istinski
brz i kvalitetan pristup Internetu svim zainteresovanim
privatnim korisnicima, kao i pravnim licima. Pravna lica
nas mogu kontaktirati preko mail-a za vise informacija,
dok prijave privatnih korisnika prihvatamo preko sajta.

Molimo Vas da za sve detalje pogledate sledece linkove:

Obavestenja i komentari:
http://www.elitesecurity.org/tema/17802

Zvanicni sajt:
http://swcn.elitesecurity.org/

Detalji o projektu:
http://swcn.elitesecurity.org/swcn/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2

Prijavljivanje korisnika:
http://swcn.elitesecurity.org/prijava-formular.php

Srdacno se zahvaljujemo na razumevanju i podrsci!

-SWCN core, [es] team, CRI.

cable

Gledam vasu raspravu o internet pristupima. Ja u Kanadi koristim kablovski pristup internetu. Pretplata kod provajdera, koji je ujedno i provajder TV programa, me kosta 29 kanadskih dolara mesecno. U cenu je uracunato iznajmljivanje kablovskog modema, neograniceni download i upload, 512kbps download i 512 kbps upload brzine, i sedam email adresa i 25 mb za web prezentaciju, i da, da ne zaboravim, pristup internetu je 24/7! Jedino sta sam morao posebno da kupim je mrezna kartica jer je kablovski modem na racunar spojen preko mrezne kartice. Prijavljivanja na internet nema, hocu reci nema zvanja nikakvih brojeva (za neupucene). Stvarna brzina surfanja zavisi od zagusenosti provajderovog servera, servera sa kog gledate web stranu ili skidate fajl.
U principu, najcesce imam brzine downloada od 200 do 300 kb/s (ISDN na primer, u idealnim uslovima ima 12 kb/s!).
XDSL je takodje u ponudi u Kanadi, iste cene, ali brzina i kvalitet ADSL-a u mnogome zavisi od uduljanesti od centrale.

Sa postovanjem
Kanadjanin

Re: cable

burnaby je napisao(la):
Gledam vasu raspravu o internet pristupima. Ja u Kanadi koristim kablovski pristup internetu. Pretplata kod provajdera, koji je ujedno i provajder TV programa, me kosta 29 kanadskih dolara mesecno. U cenu je uracunato iznajmljivanje kablovskog modema, neograniceni download i upload, 512kbps download i 512 kbps upload brzine, i sedam email adresa i 25 mb za web prezentaciju, i da, da ne zaboravim, pristup internetu je 24/7! Jedino sta sam morao posebno da kupim je mrezna kartica jer je kablovski modem na racunar spojen preko mrezne kartice. Prijavljivanja na internet nema, hocu reci nema zvanja nikakvih brojeva (za neupucene). Stvarna brzina surfanja zavisi od zagusenosti provajderovog servera, servera sa kog gledate web stranu ili skidate fajl.
U principu, najcesce imam brzine downloada od 200 do 300 kb/s (ISDN na primer, u idealnim uslovima ima 12 kb/s!).
XDSL je takodje u ponudi u Kanadi, iste cene, ali brzina i kvalitet ADSL-a u mnogome zavisi od uduljanesti od centrale.

Sa postovanjem
Kanadjanin

sto nam to radis :( srce mi puca kada cujem ovakve price ili kad odem kod brata u budimpestu i vidim njegov ADSL .... :(
ja mislim da ce ovde proce jedno 100 godina dok bude nesto slicno i ovde :(

Re: cable

Sa postovanjem
Kanadjanin
Pa bezveze to prichash, em nas muchish, em je i (bedni) ISDN misaona imenica za 99% yu korisnika interneta...

anyway, samo da kazem da nije tachno da je 12kb/s protok u idealnim uslovima na ISDN-u... on se krece oko 15kb/s i to ne u idealnim nego optimalnim uslovima.
Nebitno za celu prichu, i u svakom sluchaju smeshno u odnosu na tvoj cable net, koji btw. placash manje nego ja svoj isdn flat...

toliko o (jadnom) yu netu...

pozdrav

Re: Re: cable

Misha je napisao(la):
btw. placash manje nego ja svoj isdn flat...

toliko o (jadnom) yu netu...

a koliko placas ISDN flat i kod kog si provajdera ?

Miroslav je napisao(la):
recimo sa sadasnjim cenama 1900 i 2800din za privatna lica, a ove druge 2500 i 3500

Ako sam dobro razumeo neko nudi 128 kB flat za 2800 dinara. Da li bih mogao da dobijem kontakt email, web lokaciju ili nesto slicno.

cuo sam da se pominje neko snizenje Media plus-a jel zna neko nesto o tome?

1 cika mi je rekao sredina Januara kada se omasovi malo pa predju na drugog provajdera (trenutno imaju 1Mbit)...ekonomija obima nema sta..nego i ja to cekam

Nazad
Vrh Dno