Šta je novo?

internet preko ir komp i t310

c3

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
649
znaci sve sam uradio instalirao modem mobilnbog,napravio konekciju
jedino m itrebaju paramtri
koji broj da zove,username,pass i koji setn a phonu inace o64

Evo ja imam S45i, instaliran je kao modem preko IrDA i zovem
*99***1#
user: mts
pass: 064

A da si otisao na www.mts064.telekom.yu video bi i sam ;)

cheers

inace winxp
sve super...znaci ovako
podesi sve kao sto kazu na telekomu
i onda pocne konekcija opening port,dialing,veryfi..,i dodje do registracije i pukne veza
a na phonu ispise gprs parameters not suported
e sad za cega je tako,jel zato sto sam postpaid???
inace jedno nisam uspeo da podesim.Kad podeavam modem mobilnog odem na
advance>change default preferences>i polje data protokol nije otvoreno
inace ja sam sve podesavao kao da ima ericsson a ima soniericsson

zasto to ispise gprs parameters not suported
jel do mob ili comp

Nisi dobro podesio mob...

pa kako da podesim

Tamo u onim uputstvima sa telekom sajta mi nije bas jasno oko brojeva koji se pozivaju (?*99# za Nokiu, *99***1# za siemens, *99***2# za ne_znam_koji...)

Mislim da broj koji se poziva treba da bude *99***n# gde je n redni broj profila koji koristis za GPRS.
Mada nisam bas siguran u to, jer kod mene radi sa *99***1# iako nije na prvom profilu :?:

Pa probaj i sa tim da se poigras...

A jesi li podesio Extra initialization settings za modem?

Nadam se da sam ti pomogao bar malo... cheers

ma cuo sam i ja to za*99***bro profila#
nego izgleda da mi nesto nije dobro na phonu sta je tebi apn
user i pass???
i sta se podesava kod modema kazes

user: mts
pass: 064
apn: mms

Extra initialization settings : +cgdcont=1,"IP","mms"
(isto iz uputstva sa telekom sajta)

u slucaju da ti nisi sam resio problem kucaj ovo u ona extra podesavanja i radice- +cgdcont=3,"IP","mms" Data protocol je i meni nedostupan ali internet radi-isto t310

I ja sam imao taj problem sa SE T610. Prvo proveri dali imas odgovarajuci driver za modem, uradi query modem pa ako to prodje trebalo bi da je driver OK. Ja sam napravio novi profil u telefonu sa istim parametrima samo za APN upises "gprsinternet"( naravno bez navodnika) i u dial-up broju ubacis CID broj tog profila. Npr kod mene je *99***3# (posto su mi 1 i 2 profili za WAP i MMS). Nisam ocekivao da ce tako dobro da radi imajuci na umu cenu. KONACNO i kod nas da je nesto total free pa bar i na odredjeno vreme. Stavrno nisam ocekivao da cu ikada od Telekoma nesto dobiti za dz a da oni od toga nemaju koristi.

joj neznam nikako nece
a na lap-topu hoce bez nikakvih podesavanja,bez drivera bez extra podesavanja.itd.

hvala bogu.
evo kanacno je proradilo.
nego sad mi jedino ostaje da resim problem zvilenja zvucnika ako je to moguce....
:happy: :happy: :happy: :happy: :happy:

Hornet je napisao(la):
u slucaju da ti nisi sam resio problem kucaj ovo u ona extra podesavanja i radice- +cgdcont=3,"IP","mms" Data protocol je i meni nedostupan ali internet radi-isto t310

I meni je proradilo baš na ovaj način. Da li je nekome jasno kako se može ići na Internet preko mms profila. A preko ovog profila radi i Internet (modem driver), radi i WAP, radi i mms.

Da li je možda potreban onaj program Mobile Phone monitor ?

Vrh Dno