Šta je novo?

Internet preko GPRS-a u romingu

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Dali neko zna koje su cene koriscenja GPRS-a u Makedoniji i u Grckoj preko moje 064 post paid kartice na kojoj je aktiviran roming. Zvao sam 789 i rekli su mi da to moze ali ne znaju cene te usluge.
Plairam da blututom ``vezem`` na lap top i koristim tako internet najvise za mail, znaci ne nesto preterano...

Najbolje okreni korisnički servis pa pitaj.

Sale, 789 JESTE korisnicki servis :)
Mada, zvuci pomalo nelogicno da ne znaju cene. Zovi opet i pitaj isto to, pa opet i opet i na rkaju ces da dobijes info :)

Mobtel ima sajt sa cenama, ali meni jos nikada nisu naplatili po njima. Mada, u zbiru uvek isapdne manje nego po tom cenovniku tako da znas sta ti je najcrnja varijanta :)

To sa cenama je kod njih velika misterija. Posle 1. telefonskog računa prestao sam da se opterećujem preračunavanjem, jer sam video da je njihova matematika suluda. Na brojaču u telefonu tog meseca sam imao pola sata razgovora, a na njihovom računu skoro 3.5 sata, zbog zaokruživanja razgovora na minut i pola minuta.
Sada su mi mesečni računi 9-12.000 din, ali sam na žalost prinuđen da koristim njihovu mrežu.

Trebalo bi da ima na sajtu. Neki operateri naplacuju neki iznos samo za pocetak koriscenja GPRS-a. Ako bas nemas cene na sajtu telekoma ti vidi na sajtu mobtela, ne verujem da ce se drasticno razlikovati. Mada mislim da ti je to malo skup nacin pristupa netu, pogotovo iz roaming-a.

Cene su objavljene na sajtu oba mobilna operatera pa pogledaj.

Keops je napisao(la):
Ja sam trenutno u Grckoj sa 064 post paid karticom i GPRS & MMS ne rade u roamingu, kao sto mi je i receno u korisnickom servisu.

Sta koristis za pristup internetu u Grckoj (pretpostavljam da si na odmoru) ?

Nisam nesto puno bio na netu - konkretno - bio sam na odmoru 22 dana i spalio sam jednu "Smile & Web Phone + Internet" karticu od 3 evra za 6h dial-up-a -- receno mi je da su te kartice najjeftinije (tj. da je provajder koji ih izdaje [Otenet] najjeftiniji) mada to uzmi sa rezervom. Sve u svemu, internet u GR, a specijalno dial-up, je daleko skuplji nego kod nas, kao i sve ostalo, osim maslina i voca i povrca koje kupujes na pijaci :)

mislim da ne bi bilo lose da jos neko napise utiske, predloge, sugestije za Internet u npr. Crnoj Gori, Grckoj, Turskoj...da li samo GPRS, ili ima dial-up, da li, i u kojim hotelima postoji LAN, itd....

Ono sto sam za sada saznao, za Crnu Goru, varijanta GPRS, sa njihovim karticama:

069 kartica: 100kb (8-22) 0.08EUR (22-08) 0.04EUR

067 kartica: 100kb (8-22) 0.05EUR (22-08) 0.03EUR

Cene su sa PDV-om...Ispravite me ako gresim...

poz

Keops je napisao(la):
Nisam nesto puno bio na netu - konkretno - bio sam na odmoru 22 dana i spalio sam jednu "Smile & Web Phone + Internet" karticu od 3 evra za 6h dial-up-a -- receno mi je da su te kartice najjeftinije (tj. da je provajder koji ih izdaje [Otenet] najjeftiniji) mada to uzmi sa rezervom. Sve u svemu, internet u GR, a specijalno dial-up, je daleko skuplji nego kod nas, kao i sve ostalo, osim maslina i voca i povrca koje kupujes na pijaci :)

Jel moze malo vise informacija o ovoj "Smile & Web Phone + Internet" kartici? Za 3 evra dobijes 6h dial-up? Pretpostavljam da si koristio telefon u hotelu? Imas li neku predstavu o tome koliki su troskovi (protpostavljam lokalnih) poziva ka provajderu?

Samo da dodam kad smo vec kod ovog koriscenja interneta van SCG...

U BiH sam imao lose iskustvo sa koriscenjem Interneta. Naime, Eunet ima nekakav Internet roaming sa vodecim provajderom u BiH pa bi sati koje uplatite ovde trebali da vam budu na raspolaganju i tamo kada zovete lokalnog provajdera. Na zalost ja uopste nisam uspeo da se logujem sa podacima koje sam koristio ovde. Kako sam tamo bio sam na dan nisam ni pokusavao da zovem tehnicku podrsku...

blaza je napisao(la):
Jel moze malo vise informacija o ovoj "Smile & Web Phone + Internet" kartici? Za 3 evra dobijes 6h dial-up? Pretpostavljam da si koristio telefon u hotelu? Imas li neku predstavu o tome koliki su troskovi (protpostavljam lokalnih) poziva ka provajderu?

Da, platis 3 evra i dobijes 6 sati, a imas i ostale kombinacije kartica. Full uputstvo za podesavanje konekcije mozes naci ovde.

Koristio sam telefon u stanu u kojem sam boravio, o hotelima nisam ni razmisljao (kampovanje od 6 evra po danu je maksimum koji sam dao za smestaj, a hoteli su ekstremno skuplji od toga, pogotovu oni na ostrvima)

Grci imaju tzv. EPAK, nesto poput naseg SMIN-a i cena poziva je fixna & najjeftinija u zemlji - 0,026€ po satu (iskljucivo za Net - regularni telefonski pozivi preko EPAK-a su skuplji, odnosno jeftiniji, u zavisnosti od vremena kada zoves) - znaci ako vec budes jurio provajdera, obavezno trazi EPAK pristupni broj.

Uz ovakve cene... A nije vam palo na pamet da se malo odmorite od Interneta (sto bih ja slatko uradio kada bi otisao na more :) )?? Mislim, zar to nije odmor?

djalf je napisao(la):
Uz ovakve cene... A nije vam palo na pamet da se malo odmorite od Interneta (sto bih ja slatko uradio kada bi otisao na more :) )?? Mislim, zar to nije odmor?

slusaj, vi momci, verovatno bi trebali da se odmorite, tj. nesto da mozda **zite na moru :d :D , dok mi ozenjeni - sta cemo, drz` se kompa.... :smoke: :) ;)

poz

kako su me odrali ovi iz Telekoma da mi dodje da ih :smack: Koristio sam krajem juna GPRS u Madjarskoj i kad mi je stigao racun nije se uopste razlikovao od od obicnih i na racunu nije postojala stavka GPRS u romingu. E onda sam jula meseca bio u Crnoj Gori i koristi sam GPRS svaki dan i to veoma malo samo da vidim sportska desavanja u zemlji Srbiji i stigne mi racun oko 3000 dinara za GPRS :wall: Likovi naplacuju oko 64 dinara za svako koriscenje od 1 do 100 kB, 128 dinara za od 101 do 200 itd... Sto znaci da se ne racuna ukupna suma potrosenih kilobajta nego svako kacenje se naplacuje minimum 64 dinara. Ja sam mozda ukupno imao 400 kB potrosenih i tu je bilo oko 30 kacenja izmedju 1kB i 50 kB. Imao sam mozda 15 koriscenja manjih od 10 kB i to me je izaslo oko 1000 dinara :wall: A ono koriscenje GPRSa u Majarskoj iz 28. juna se mi uracunali u mecec jul. Toliko sam besan da mislim da im ne platim i da raskinem ugovor. Znaci ne koristiti GPRS u romingu jer mi zivimo u 18. veku i to je veliki luksuz!

Vrh Dno