Šta je novo?

Internet na vikendici

@Codex te cene su ti na mesecnom nivou sigurno. Kod mene ti je 1024/256 167€. Oprema je tu negde otprilike kao i kod rumuna. Bezobrazluk je sto nas u nabavci ceo komplet (75cm dish, SatLink 4033 outdoor unit, SatLink 1000 indoor unit) kosta 900€ a sa svim carinskim taksama, transportom i porezom na kraju izadje tacno 1600€, pa ti radi legalno bato :) Kad kazem dobavljacima da moram da stavim 1700€ cenu kompleta (cisto da pokrijem cimanje oko svega), oni se ljudi krste i cude kad vide carinske fakture i ostalu dokumentaciju :D

Poslednja izmena:
Btw imate i ovu varijantu. U pitanju je jedna jako egzoticna spravica (mene je recimo spasila u Damasku kad sam, prilikom jedne instalacije VSAT-a, iz pustinje trebao hitno da posaljem mejl a najblizi inet cafe je bio 50km daleko). Ne znam koliko je uopste zanimljiva obicnim smrtnicima al recimo da je najvise traze novinari, pustolovi i uopste ljudi kojima treba zbog posla i iz nekog razloga zele da zaobidju telekom i ostale provajdere (kolege iz Zagreba su najvise kompleta prodali vojsci i tajnoj policiji :))

Wireless nisam josh probao posto me kisa sprecava. elem antenu koju sam dobio je neka diy i ne deluje bash kao neko ludilo, kartica radi na 2.5hgz. U pakomu ima neka 5ghz antena sa pojacanjem preko 20db i navodno dobacuje do 15km. Jel to moguce. Dali je uopste moguce sa ovom opremom da uhvatim signal na 5-7km?

POz!

Zavisi koliko pojacenje ima ta antena i koliko je zagusen etar. Ja sam jedno vreme sa hyperlink gridom koji ima pojacanje od 24db i nekim krs ap-om vukao signal sa 4 km, i sve je radilo savrseno, ping ka ap-e 1,2 ms.

Sa opremom na 5ghz, ako nema nikakvih prepreka mozes opusteno da uzvatis signal na 5-7km

Poslednja izmena:
@Shaddow: jasno je da to nije platforma za torrente i ostale 24/7 igrarije :)

napokon sam uspeo da organizujem izlazak na vikendajicu, bilo bi josh lepse da sam uspeo i navatati signal. znaci sa ovom opremo, truba, burek, nigde nista

danas sam izasao,sa sobom poneo jednu antenicu 24db i useo nahvatati 3 provajdera, najaci je imao signal 30 necega, cini mi se da negde oko -85db. pokusacu dici antenu za josh 2-3 metra mozda se popravi

Poslednja izmena:
-85db je lose... bice ti jako nestabilan protok. probaj da ga spustis ispod 80.

planiram sledecu subotu, nedelju da izadjem pa da dignem antenu. Izgleda da nije skroz usmerena, verovatno hvata signal sa strane posto je neki sumarak u tom smeru.

pozzz

Vrh Dno