Šta je novo?

Internet konekcija izdrzi SAMO 2 min i PUCA?

Canonada

Čuven
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
620
Mom prijatelju se desava bas ovaj problem- uspostavi se konekcija 2 min i onda obavezno puca. Ne moze da se odrzi ni preko bilo kog provajdera. Proverili smo parametre za konekciju, sve je isto kao na mom XP-ju.
Zatim smo proverili kako je modem postavljen- sve u redu. Dakle, sve krene normalno a onda konekcija PUCA BEZ IKAKVOG VIDLJIVOG RAZLOGA, u trecem minutu.
Sto je najcudnije, moj prijatelj je kupio novi comp. i trebalo bi da radi bez problema.
Zna li neko u cemu je problem? Molim odgovor. Hvala!

Ako je pre imao komp i dobru vezu uzrok moze biti drajveri za modem, sam modem ili su ga bacili na PCM bez njegovog znanja.

Canonada je napisao(la):
Mom prijatelju se desava bas ovaj problem- uspostavi se konekcija 2 min i onda obavezno puca. Ne moze da se odrzi ni preko bilo kog provajdera. Proverili smo parametre za konekciju, sve je isto kao na mom XP-ju.
Zatim smo proverili kako je modem postavljen- sve u redu. Dakle, sve krene normalno a onda konekcija PUCA BEZ IKAKVOG VIDLJIVOG RAZLOGA, u trecem minutu.
Sto je najcudnije, moj prijatelj je kupio novi comp. i trebalo bi da radi bez problema.
Zna li neko u cemu je problem? Molim odgovor. Hvala!

Meni se identicna stvar desavala, kod mene je problem imao veze sa wireless karticom, kad je onesposobim modem je radio.
Ispisavalo je nesto tipa "modem pending..." posle pucanja veze.

Kupio sam i drugi modem, ali nije pomoglo.
Kad sam disableovo wireless, modem je radio.

Ne mogu sad da se setim kako sam i da li sam uopste resio problem
(jer sam u medjuvremenu presao na wireless net)
, ali probaj da premestis modem u drugi slot za pocetak.

Poslednja izmena:
Meni deluje kao da je vrisnuo modem......

Ovde nije nevažno to na koje brojeve se konektuje... Meni nikad 042 nije radilo duže od minut-dva i sva je prilika da je po sredi bila neka nekompatibilnost sa centralom (probano sa različitim modemima). Na normalnim brojevima dial-up je radio normalno.

Pa važno je na koje se brojeve konektuje, dok nisu uveli 042 mogao sam samo sezam i eunet da koristim jer su oni imali brojeve koji počinju na 1.

A da nije blaster virus? Ili neki slican? Jel postoji antivirus na tom racunaru? Blaster diskonektuje racunar posle odredjenog vremena...

Najverovatnije problem je u kablovima od telefona. Negde je oguljena zica ili rda.
Probaj sa nekog drugog tel. broja da se povezes ili ogranici brzinu modema na 33,6kb/s.

BlackKnight021 je napisao(la):
A da nije blaster virus? Ili neki slican? Jel postoji antivirus na tom racunaru? Blaster diskonektuje racunar posle odredjenog vremena...

Nije blaster, on se manifestuje tako sto ti restartuje kompjuter i da ti prozor sa odbrojavanjem (imas 60s).

Kod druga sam imao slican problem (diskonektovao se posle minut konekcije), na kraju sam pokrenuo virus scan i posle nije bilo problema. Nisam siguran kako se virus zove, ali mislim da bi vredelo odraditi scan.

Ne rece nam covek koji broj poziva. Ovakav problem se manifestuje na nekim starim centralama kada se poziva 042, problem je do telekoma :mad:

resen problem

Resen problem.Bio je riknuo modem.
Svima se zahvaljujem i postovanje svima vama!

zaboravih reci,meni je bio riknuo modem a moj prijatelj je postavio post

Nazad
Vrh Dno