Šta je novo?

Internet kod komsija...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
815
Koliko los pristup internetu imamo imao sam prilike da na praktican nacin saznam boraveci u FYRM nekoliko dana. U prilogu je screen adsl-a u stanu gde sam boravio.

Pri tome port forwarding nisam morao ni da namestam nema lokovnih portova isl zezalica.

Evo pa bacite komentar... za sada su ove brzine nedostizne u Srbiji... jos gore ovo nije maximum konekcije... on je skoro 450 kb a upload je isao oko 80... posle ovoga osecam se skroz smoreno kad nesto hocu da prevucem na svojoj prosecno 10x sporijoj konekciji... mi smo u sustini i dalje na modemu poredeci sa ovim.

Prilozi

• speed+.PNG
    speed+.PNG
    60.6 KB · Pregleda: 334
izgleda da nema flat paketa.......barem prema sajtu MAkedonskog Telekoma,mada postoji jedan paket 4096/512 Kbps sa 100 gb protoka za nekih 25-30 evra mesecno sto je veoma dobro i povoljno,realno se tih 100 gb tesko moze potrositi.Znaci i Makedonci su bolji od nas,e moj Telekome........:wall:

izgleda da nema flat paketa.......barem prema sajtu MAkedonskog Telekoma,mada postoji jedan paket 4096/512 Kbps sa 100 gb protoka za nekih 25-30 evra mesecno sto je veoma dobro i povoljno,realno se tih 100 gb tesko moze potrositi.Znaci i Makedonci su bolji od nas,e moj Telekome........:wall:
Hm... moze da se desi da nije flat... nisam ulazio u to posto sam samo testirao konekciju...

Zapravo imaju neku vrstu flat-a. Iz iskustva govorim posto moj brat u gradu Bitolju poseduje svoju Wireless mrezu pa je dobro upoznat sa provajderima. Tamo imate i Cable i ADSL varijantu 4 mbita down i 2 mbita up (ako je cable) ili 1 mbit up (ako je ADSL) flat, mada to je flat koji npr do 100 GB ide datom brzionom, a ako se prekoraci smanje vam ga na 1 mbit/ 1 mbit (cable) i 1 mbit / 512k (adsl) i tako do kraja meseca sto je po meni dosta dobro :p

Cene su im slicne kao kod nas, a ceo net im ide preko Kosova i Telekom Srbija :p
Cak je veza izmedju Skoplja i Bitolja uglavnom radio relejna, malo optike ima.

moj komentar je pa ako skidash sa 400kbs sto si "srbin" i dajesh upload samo 3 ? nesto ne verujem da bi se smorila konekcija da si stavio i 30...

moj komentar je pa ako skidash sa 400kbs sto si "srbin" i dajesh upload samo 3 ? nesto ne verujem da bi se smorila konekcija da si stavio i 30...
UL nije bio limitiran tek kasnije je krenuo na gore i stigao do 50 kb... a limit kod ovog provajdera je 100 gb, nakon toga se ide na 64k/64k... tako da ostaje mogucnost da surfujete samo...

Inace 100 gb jeste dostizno cak i za 512 kbs/s ali je fora sto se ovde mnogo lakse dolazi do stvari... nema onog cekanja koje ubija zelju... koliko puta odustanem od necega jel me mrzi da cekam 6-7 dana za neki HD snimak recimo...

realno se tih 100 gb tesko moze potrositi.

Ja kada skoro ništa ne skidam (čitaj: nema toliko interesantnih stvari), skinem oko 120-130 giga mesečno.Kada baš počnem da "sisam" internet skinem skoro 300 giga. :smoke:

U Makedoniji od prvog jula krece kablovski flat 10/1 mbps za 25 EUR... Tacnije ubrzavaju postojeci koji trenutno ima 4/0.5 mbps za istih tih 25 EUR...

Poslednja izmena:
@Vojkan

...i da li je povećana brzina ?

znate sta je najgore sto tek sa ovakvom konekcije shvatite da je gomila i privatnih i javnih trakera ***a :D jednostavno ne mogu da prebace ni 30-50 kb/s a nekmoli 400 ili podju brzo i cvrc...

Pa da, ali zato rapidshare(ne reklamiram ih samo kazem) ima mogucnosti koje prevazilaze to... Vukao sam realnih 10-11mb u sekundi, ali cisto sumnjam da im je to maximum..

http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=48189
SBB koristi samo 10 posto kapaciteta zbog neazurnosti RATELA i MTID
Kako bi bacio jednu bombu tamo- pa ne mogu da verujem da nikoga od njih nije sramota da se na Kosovu nudi jeftiniji net nego u sred BG-a, pa stvarno treba da radi batina jedino sto moze da bude nekakvo racionalno objasnjenje je da se ceka da Telekom krene sa svojim triple playom i da se njemu eventualno obezbedi neka bolja startna pozicija da bi se bolje prodao

Poslednja izmena:
Ama cemu vise ove teme... Samo se mlati prazna slama... Ovde je sr*nje, a njima je do jaja...

Dodji Kutija opali katanac...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno