Šta je novo?

Internet i Birokratija

• Začetnik teme Začetnik teme Kiwy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
Istekla meni licna karta pre mesec dana pa rekoh sebi ajde da je promenim i odem na sajtic mupa da proverim sta mi tacno treba od dokumenata [http://www.mup.sr.gov.yu/domino/formular.nsf/LK.html] i tamo procitam sledece

ZA ZAMENU ILI DUPLIKAT LIČNE KARTE POTREBNO JE:

Čitko popunjen zahtev za izdavanje lične karte (Obrazac br. 2);
Dve fotografije veličine 3,5 x 3 cm (bez kape ili marame);
Dokument sa slikom (pasoš, vozačka dozvola itd);
Uplatnica ZOP.

..znaci bez izvoda iz maticne knjige rodjenih i o odrzavljanstvu jer je to potrebno samo za prvi put kada se vadi. I ajd odoh ja do policije u "where to wolves f*ck" jer je tamo manja guzva kad mi riba na salteru kaze i ladno pise na nekom papiru da mi treba opet ti izvodi (pare pare samo da mi vade). Sto onda pise to na sajtu murije kada nije tacno!?

Ajd kada sam vec bio u gradu rekoh da odem do maticara jer sam cuo da su ove nedelje uveli sajt da se tamo poruci ali posto nisam znao adresu ajd odoh ja tamo da vidim , kazem sebi garant pise ili ce mi neko reci. Kod maticara kao i uvek haos, nigde ne pise da je to uopste pokrenuto pa ja odem lepo pitati tetu na salteru gde se to narucuje ona mi kaze:
-Jel ti imas kompjuter?
Kazem - Imam.
Ona meni - Pa ukljucis ga i tamo vidis
-Sta vidim?
-Pa jel imas kompjuter i Internet?
-Pa imam
-Pa ukljucis ga i tamo ces ga videti
- Pa jel znate kako funkcionise Internet tj. da mi treba adresa sajta da to uradim - ja vec nervozno dobacim
-Ne znam ja to, sta ti tu komplikjes drugima to ne smeta.

U tom trentku sam je hteo &$%@ i da ne kazem sta, glupa Krava me zaje&ava. I sve tu u nasem lepom Novom Sadu... :wall: :wall:

I sta sad ti hoces od nas ? :d

Ja sam prosle godine u NS-u produzavao Licnu ali se nesto nesecam da mi je trebao izvod iz maticne knjige i drzavljanstvo?

Ne znam sto se nerviras, te salteruse u najboljem slucaju imaju pravno-birotehnicku skolu, dobro je i sto su cule za internet...

A i sto bi kada su sve klimaktericne zene pred penzijom sta nju interesuje neki tamo internet 🙂

pih... shalterushe i internet... ko ona baba u reklami za neke internet kartice ^_^

Ja sam promenio licnu kartu pre dva meseca, nisu trazili izvod, bas onako kako pise na sajtu MUP-a, ali nisam cekao da istekne vaznost licne karte, mozda je zbog toga. Na salteru je bio neki covek koji je hteo da prijavi promenu boravista, ali se odjavio dosta ranije sa predhodnog mesta prebivalista, pa je sada morao da trazi potvrdu da ne moze da mu se promeni mesto boravista, pa opet da ide tamo gde se odjavio, da uzme novu odjavu i sa novom odjavom (u predvidjenom roku) da dodje i prijavi se!!!.

Ma hocu da kazem da ili su pogresne informacije u pitanju ili jednostavno cak radnici nisu obavesteni niti obuceni za rad sa IT. Cemu onda uopste postavljaju sve stvari na net kada nisu tacne. Procedura je ista bez obzira da li je istekla licna karta ili ne...no ok

Ne radi se o proceduri vec opstine nece da se odreknu prihoda koji na ovaj nacin ostvaruju, izdavanjem raznoraznih izvoda i slicno, a koji po njihovim shvatanjima nisu mali.
Srbija - jednom recju.

Nazad
Vrh Dno