Šta je novo?

Internet exploret problem: Quick web search

• Začetnik teme Začetnik teme kdejan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kdejan

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2002
Poena
630
Kod ortaka u Kovinu se pojavio sledeci problem. Prilikom svakog startovanja Internet explorera mu se otvara stranica sa nekim Quick web searchom na njoj (pogledaj atachment). Sad posto preko telefona nemam uvid sta mu se sve nalazi na kompu i koje je fajlove eventualno pokupio danas kada mu se to pojavilo postovao sam problem pa ako je neko imao istu stvar na kompu da mi kaze kako da ga se resi. Spybot pronalazi nekakav Cool search ili tako nesto, koji se posle brisanja ponovo pojavljuje sto govori da verovatno ima neki aktivan fajl u pozadini ili nesto slicno. Adaware ne nalazi nista. Medjutim meni se nebrojano puta pojavljivao taj cool search ukoliko je on meni lepo preneo, i svaki put ga je Spybot ubio bez problema.
Ako neko zna konkretno resenje problema neka postuje jer je stvarno tesko objasnjavati nekome sta da radi preko telefona, a da nema uvid u celu situaciju...

Prilozi

• page.jpg.webp
    page.jpg.webp
    38.7 KB · Pregleda: 72
nece ljudi da prestanu da koriste explorer i to ti je... 🙂

ZoNi je napisao(la):
Safe mod... pa onda CWShredder, SpyBot i AdAware 🙂

i pogledaj malo ovaj FAQ:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=61894
😉
Probali smo i to ali ne vredi. Nesto konstantno vraca onaj Cool search, ali pocinjem da sumnjam da je to to, posto i kada se ubije Explorer se i dalje ponasa isto, odnosno morao bi bar privremeno da se ocisti od te gluposti, ali se to ne desava 🙁 Ne vredi, definitivno ni ja nisam upucen sta se stvarno desava na kompu i ne mogu da vam dam vise informacija, ako neko prepoznaje problem sa slike neka kaze resenje. Jedino sto bi mi pomoglo je da ako neko moze da mi posalje capture ili spisak fajlova koji treba da se podizu sa XPom jer ja imam 98icu, pa ne mogu tako lako da uporedim, a znam da u XPu ima nekoliko gluposti tipa aa*.exe ili tako nesto koji sluze necemu. Drugo resenje koje sam mu predlozio je da ili da donese komp u Beograd kada bude dolazio da mu to sredim na licu mesta ili da reinstalira XP, ali mu ni jedno ni drugo ne odgovara u ovom trenutku...
Sto se tice onoga tvog posta, potpuno se slazem sa njim i tako je i kod mene na kompu, s tim sto nemam rezidentan ni jedan antivirus nego pokrenem Kaspersky jednom u nekoliko meseci i do sada nikada nijedna boljka 🙂 Takodje koristim samo IE i do sada nikada nisam imao nekih ozbiljnijih problema. Medjutim ovo nije moj komp, a stvarno ne mogu da vodim racuna o svakom kompu ponaosob sta je instalirano ili ne. Dok se nije pojavio ovaj problem, na tom kompu nije bio instaliran ni SPybot ni Adaware, a da ne govorim o tome da jos uvek nema Windpows Commandera bez kog ne mogu da zamislim normalan rad pod Windowsom 🙂 Ali najvise se slazem u tvojoj oceni, nikada, ali nikada ne kliktati na YES! Tako jednostavno a tesko prihvatljivo od vecine neiskusnih korisnika...

Poslednja izmena:
Pa zato lepo ubedi kolegu da osolis dve particije i kada te natera zlo da moras formatirati HDD (usput mu napravis CD sa programima koje on najvise koristi) sve odradis za dva sata.A ako gleda "one" sajtove i warez-e OBAVEZNO da koristi OPERU.Pozdrav

stefan2 je napisao(la):
Pa zato lepo ubedi kolegu da osolis dve particije i kada te natera zlo da moras formatirati HDD (usput mu napravis CD sa programima koje on najvise koristi) sve odradis za dva sata.A ako gleda "one" sajtove i warez-e OBAVEZNO da koristi OPERU.Pozdrav
To vec zna i sam, ali mu je komp u Kovinu i valjda nema pola diskova koji mu trebaju, a koji su mu ostali ovde pa ga mrzi sad da se bakce sa tim ili sta vec. U svakom slucaju, to zna da uradi i sam, kad zna da klikce YES zna da klikne i next 🙂 A sto se tice particija ima ih vec minimum dve.

Danas se vraca u BG, tako da moze da proba to tek kada sledeci put bude isao tamo, verovatno za vikend. Dotle je sve ostavio onako kako je, da olaksa caletu surf, jer to je pre svega njegov komp 🙂 U svakom slucaju hvala svima!

Uspeo je da se oslobodi ovoga preko onog CWShredder.

Poslednja izmena:
kdejan je napisao(la):
Uspeo je da se oslobodi ovoga preko onog CWShredder.
Pojavit ce se opet nemoj da brines!To ti je internet explorer!Kazem iz licnog iskustva!

Kad se pogleda u CWSreader kaze se da je dovoljna zastita protiv Cool Searchova da se deinstalira Microsoft Java VM koji i onako nicemu ne sluzi ili da se skinu poslednje zakrpe za internet explorer kao sto je gomila ljudi na forumu vec rekla 🙂

Nista to ne vredi!Probao sam!

CoolWebSearch je jedan od najteze otklonivijih malware,adware sta li je vec.
Dabome da ce da se vraca jer pogadja sa nekoliko strana,covek pre mene je
rekao da se brise system restore ali to je jedan mali deo koji treba preduzeti
u vezi sa ovim.Prvo,ima ga u startup-u,drugo u system32,trece u memoriji,
cetvrto vecinom se pretvara u neki proces bitan po windows,peto antivirus
ga ne otkriva,bar ne dosada,sesto i najvaznije da bi se uspesno otklonio
moraces rucno da se otkloni!!!!
Ipak,bolje neka on reinstalira sistem,i ustedi sa tim jedno 2-3 sata mrcvarenja
sa coolwebsearch,lakse ce mu panuti!

Nije da nemam pojma , vec ie je to!Kako je usao prvi put tako je i drugi!
Uspeo sam da se oslobodim 1 mesec nakon cega je dosao u nekom defektnom obliku , kao fali mu nesto(he,he)!

Nazad
Vrh Dno