Šta je novo?

Internet Explorer 7 for Windows XP Final Release Available for Download

ok hvala,
probacu u pon. na poslu.

nasao, radi.
hvala

Znaci koliko sam ja skontao sve vas,ako nemam legalan XP bolje da ne skidam IE7!
zar ne?

mozes poslati PM?

instaliao bih rado ja ovu 7 verziju ali me mrzi da se *****avam sa mnogim stvarima ako je problem sto XP nije legalan...

Poslednja izmena:
Samo da pitam da li je moguce ukljuciti da ie7 automatski otvara linkove u novom tabu, a ne svaki put da moram desni klik pa open in new tab???

Da li je imao neko sledeci problem sa IE7?
Kada kliknem da zatvorim neki od otvorenih tabova, on mi zatvori ceo IE7!
U opcijama nisam nasao nista vezano za ovo. Vrlo cudno....

Primetio sam da se povremeno desava (narocito kad je otvoreno vise tabova) da zabrlja kod prikaza gradienta, tj. smanji broj boja kojima isti generise i nakon refresh-a sve vrati na staro, tj. onako kako i treba da bude :(

Jel se desava jos nekom isto i jel zna neko resenje?

Izvinjavam se ako je o ovome sto zelim da pitam vec bilo reci u okviru teme, ali da li IE7 moze da se deinstalira ako korisnik pozeli da se vrati na IE6 i, ako moze, da li se to radi preko Add or Remove programs kao sa WMP11 ili mora da se uradi System restore? Da li je neko instalirao 7-cu pa se vracao na 6-cu i kako je to proteklo?

Takodje, da malo ozivim temu, kakvi su utiscu posle par meseci koriscenja? Vredi li instalirati 7-cu?

U principu, ne vredi. Pokušao sam da je koristim nekoliko dana i ne ide, tu je i dalje onaj trom interfejs. Pošto većinu stvari volim da radim s tastature, u Firefoxu mogu brzo da uradim Ctrl+T Ctrl+K za search, što ovde nema teorije, jer se sve obavlja sa blagim kašnjenjem, a i sveukupan interfejs je nekako "klimav". A i dalje rendering nije brži od Firefoxa, niti postoji "search as I type".

1. da li IE7 moze da se deinstalira ako korisnik pozeli da se vrati na IE6 i, ako moze, da li se to radi preko Add or Remove programs?
2. Da li je neko instalirao 7-cu pa se vracao na 6-cu i kako je to proteklo?
3. Vredi li instalirati 7-cu?

1. da, lako se deinstalira preko Add/Remove
2. jesam na jednom kompu... sve bilo ok...
3. svakako da vredi! Poboljsana sigurnost (mislim d aje sigurnost IE7 sasvim ok!), veoma poboljsano stampanje, bolja podrska za CSS i PNG, brzi prikaz stranica nego IE6...

@ voodoo_nbgd: hehe, pa Search u IE se aktivira sa CTRL+F... a ako ti interfejs ne valja (ja licno ga smatram sasvim ok, ali ne i idealnim!) tu su ti Maxthon, Avant, Green browser ;)

a sto se tice "serach as you type" (inline search) - naravno da postoji, bilo preko navedenih IE "shell-ova", bilo kao plugin za sam IE:

http://www.ookii.org/software/findasyoutype/
http://www.ieforge.com/InlineSearch/HomePage
http://www.simplefindbar.com/

~~~~~~~

Inace, svima koji koriste IE7, predlazem da instaliraju odlicni IE7pro! (besplatan, naravno!)
http://www.ie7pro.com/

Poslednja izmena:
Hvala Zoni!

Instalirao sam 7-cu. Tab browsing je sam po sebi vec veliki napredak za IE, radi dosta brzo, radilo se ocigledno i na povecanju bezbednosti tako da je IE sada mnogo kompletniji. Interfejs je nekakva kombinacija Firefox-a i Opere i malo je idi mi - dodji mi, ali sta je tu je.

Sve u svemu, kako mi se cini, vredi preci sa 6-ce na 7-cu.

P.S. Samo da dodam da je moja najveca zamerka sto kada se selektuje neki tekst ne postoji mogucnost pretrage google-a (odnosno default search-a) iz kontekst menija. Ne mogu da verujem da su to propustili!?

Poslednja izmena:
P.S. Samo da dodam da je moja najveca zamerka sto kada se selektuje neki tekst ne postoji mogucnost pretrage google-a (odnosno default search-a) iz kontekst menija. Ne mogu da verujem da su to propustili!?

ie7pro ;) imas u njemu "right click search", ali i super drag&drop, koji moze da se koristi i za pretragu...

Samo da dodam glede deinstalacije... Pogledajte direktorijum C:\WINDOWS\ie7\ (direktorijum je hidden). Tu se nalazi kompletan backup IE6 (sa sve setovanjima). Kad deinstalirate IE7 bukvalno nećete primetiti da je ikada bio tu, restore na IE6 je izvanredno urađen.

Poslednja izmena:
ie7pro ;) imas u njemu "right click search", ali i super drag&drop, koji moze da se koristi i za pretragu...

Odlican dodatak za IE7, mada kritika na racun Microsoft-a i dalje stoji - mogli su to da ugrade u IE7 pa da ne mora da se dodaje nista posebno.

Sta bi mi bez tebe Zoni. Jedino ne znam kako ces se sada oprostiti od Maxthon-a? :D

zasto bih se oprastao od Maxthona? On i dalje ima gomilu funkcija koje IE nema, cak ni sa dodacima poput IE7pro-a :) meni je sada default Maxthon 2 sa IE7... i to em super izgleda, em odlicno radi ;)

a sto se tice kritike na racun M$a... hehe, pa ocigledno nije bila namera da se ugradi sve i svasta, vec samo ono sto je potrebno vecini korisnika... vazno je da ostale stvari mogu lako da se dodaju :)

Od pre 3 dana u IE7 ne mogu da snimam u mht formatu vec samo kao html i txt.
Da li je povezano nesto sa Adsl -modemom ili sta vec ali otprilike se uvodjenje istog podudara sa ovim problemom!

U zadnje vreme vise ne razmisljam o IE6/IE7, dok sam ranije imao puno problema zbog MS browsera (sto zbog gluposti korisnika mreza koje odrzavan, sto zbog neverovatne tendencije ovih browsera ka kupljenju najrazlicitijeg otpada sa neta). Cak bih pre krivicu svalio na MS jer u toku prosle godine IE je bio nezakrpljen 98% vremena (sto ce reci da je bilo 10-ak dana kada je surf IE-om bio apsolutno bezbedan). U odnosu na ffoxovih 15% i operinih 17% ovo je zaista mizerno.

Sta se promenilo i kako to da vise nemam glavobolje glede IE-a?

Jednostavno, konfigurisao sam SQUID proxyje da odbijaju sve konekcije koje iniciraju MS browseri.
Edit: ne bas sve, jedino je windows update sajt izuzet iz ovih pravila.

Zivot je sada mnogo laksi.

Poslednja izmena:
Slazem se, apsolutna bezbednost je nesto cemu valjda svi asimptotski tezimo (omg matematicki termini :) ), a cilj uvek ostaje nedostizan.

U svakom slucaju koriscenje IE znaci debelo skretanje u losem smeru.

Cemu tenzija? ,)

Anti ovo-ono neko koristi u combou sa ffxom/operom, a neko ne.
Ja ne koristim nijedan anti i nikad nisam popio virus/trojanac/spyware/adware. I sve zbog toga sto ne palim IE vec godinama.

Nazad
Vrh Dno