Šta je novo?

Internet blokira. Pomoc!!!

Bojan_N

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2004
Poena
650
Ovaj problem koji vucem vec nego dugo vreme je stvarno poceo da iritira. I potrebna mi je vasa pomoc, tako da bih zamolio svakog ko ima bilo koju ideju sta ovo moze biti da mi pomogne. Vec sam postavio jednu tmu na vezanu za ovaj problem ali nisam lepo obrazlozio problem. Problem mi se javlja posle duzeg koriscenja interneta, nista odredjeno, nekad posle 15min nekad posle sat-dva. Protok mi se totalno prekine i kao da mi se tema u windowsu sama promeni. Sve krene ovako:

prob1.jpg

Koji god program da pokrenem dok je task bar samo ovako minimalno "poremecen" (tamo kod "EN") on (pokrenut program) ne izgleda kao pokrenut u windows XP temi vec kao da sam ga pokrenuo u "Windows Classic" temi. Ali zato prozori koji su pre toga bili otvoreni ostaju windows XP temi.

I tako stoji koji minut pa mi ceo taks bar pretvori u temu koja zgleda kao kad se namesti "windows classic" tema u XP-u. Tj ovako:

prob2.jpg

Ovo sam naknadno screeenshotovao kad nisam bio na netu jer nisam uspeo da uhvatim promenu zato sto brzo nestane i vrati se na windows XP temu.

Sve ovo meni nebi smetalo da ja mogu normalno da ponovo nazovem net i nastavim sa radom. Najveci problem je to sto ne mogu da jednoostavno opet nazovem net i povezem se jer ona dva mala kompjutercica ostanu dole a comm port mi ostane otvoren. Kada dva puta kliknem na njih (ili na dial-up konekciju koja je bila nazvana) samo se na stotinku pojavi prozor i nestane. Ako idem desni klik i disconnect on samo iskulira. Da okrenem neku drugu konekciju ne mogu jer mi port ostane otvoren pa nece uopste da se konektuje. Jedini spas je restart kompjutera. Toliko sam ocajan da sam ponekad odmah pri konektovanju na net dva puta kliknuo na ona dva kompa, drzao prozor trenutne konekcije otvoren otvoren i cekao da opet zablokira. Cak i tada pri pojavljivanju onog "bug-a" taj prozor ne stane i prica ide ispocetka.

Prvo sam sumnjao da je u pitanju neki bag kada pukne veza ali dogadjalo mi se da mi veza pukne i on standardno mi prikaze prozor Redial tako da neverujem da je to u pitanju.

Probao sam da iskljucim nepotrebne servise, imam instaliran KAV i Ad-Aware ciji Ad-Watch redovno drzim upaljen. Svima su definicije up to date. Skenirao sam komp za viruse. Ideja vise nemam. Molim vas da mi pomognete jer me ovo totalno izludjuje.

Poslednja izmena:
Meni se isto to desavalo poslje onog problema sa system shut down. Naime kad sam skinuo update za koji si mi ostavio link nije se vise pojavljivalo prozorce za system shut down ali nakon nekog vremena mi se prekidala konekcija a ona dva kompjutercica stajala su i dalje u uglu i nisam mogao da ih ugasim. Kad ti se to opet desi provjeri tel liniju i vidi dal si iskljucen sa interneta. Ako nisi iskljucen onda imas isti problem kao i ja sto sam imao. A pomogao mi je format c:

Nazad
Vrh Dno