Šta je novo?

Internet Akceleratori???

• Začetnik teme Začetnik teme samer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Ima li koristi od gomile doticnih programa za ubrzavanje Internet konekcije ADSL tipa.
Na netu ih ima gomila.
Neki samo optimizuju TCO/IP protokole, dok se drugi hvale da ubrzavaju i preko 200% download?

Ima li neko pozitivna iskustva sa softverskim ubrzavanjem?
Ja za sad ne.

Ja takve stvari godinama nisam koristio, ali pretpostavljam da u nekim slučajevima prefetching može da pomogne. Npr. čitaš vesti a za to vreme program učitava strane za koje pretpostavlja da ćeš ih po nekom algoritmu sledeće posetiti, pa ih kad klikneš na link izvuče iz keša.

Ja takve stvari godinama nisam koristio, ali pretpostavljam da u nekim slučajevima prefetching može da pomogne. Npr. čitaš vesti a za to vreme program učitava strane za koje pretpostavlja da ćeš ih po nekom algoritmu sledeće posetiti, pa ih kad klikneš na link izvuče iz keša.

To je tacno.

Ma pitam zbog ocajnog up-loada koji bi mi trebao biti 64kbps, a on se krece oko 30kbps.
Znam da je to od centrale, modema, duzine kablova, povezanosti sa drugim linijama u kuci,...
***, za iste pare u Sloveniji moj brat ima 10Mbps upload i 10Mbps download 😡

Cak i ako nadjes nesto , moraces dosta da se cimas oko podesavanja jer znaju i da uspore stvari ako nisu dobro podeseni . Probao sam nekoliko i slaba vajda od njih . Za browser mozes da aktiviras pipelining , a za P2P imas registry tweak koji povecava broj konekcija (cini mi se da je u xp-u na default-u max 10 or smtn. )

ja sam svakave probao al mi se najbolje pokazao idm internet download menager ali daleko je od tih 200 posto 🙂

Probao sam za ovih par dana 5-6 Internet Akceleratora (odvojeno naravno), i nisam primetio neko ubrzanje.
Doduse- download bude konstntno 53-54 kilobajta u sekundi, dok je upload katastrofa.
Ne mogu ni Skype da koristim ko` covek 🙁
Moracu sl.mesec uzeti brzu (i skuplju) tarifu od 1024/128.
Nema druge.

Kod mene ni jedan nije ubrzao internet... Inace tada sam pokusavao da izvucem iz 56kbps nesto... 🙂
Ali u svakom slucaju, ne cimaj se mnogo, to je za mnogo brzi net, gde se primecuje kada skida 1MB i kada skida 1,1MB... Mi smo sitna riba... 🙂

Nazad
Vrh Dno