Šta je novo?

Internet accelerator

OVERTKILL

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
309
Potreban mi je internet accelerator program. Imam adsl modem sa konekcijom od 384 kb/s sto je u svarnosti nekih 30-35 kb/s, ali u poslednje vreme nesto stuca sve nesto na 20-25kb/s pa sam mislio da nabavin neki od net acceleratora ali koji uticu direktno na brzinu a ne da kao ono cuvaju stranice u memoriji posto volim da downloadujem. Ali mi ne treba download accelerator posto koristim bitspirit pa mi je potreban accelerator koji utice direktno na vezu.

PS: bilo bi lepo ako je free:D

Pozdrav svima:wave:

Platis 512 kb/s i bice brze.

duboko sam ubedjen da su ti internet acceleratori obicna glupost ,i da ti ne bi "popravili" to stucanje.

M!ST!CX je napisao(la):
duboko sam ubedjen da su ti internet acceleratori obicna glupost ,i da ti ne bi "popravili" to stucanje.
U potpunosti se slazem sa ovim. Probavao sam dosta toga dok sam imao losiju vezu kod prethodnog ADSL provajdera ali nista se nije pokazalo kao uspesno. Niti sam cuo da je nekome poslo za rukom da "ubrza" vezu/download do bilo koje mere koja bi se nazvala primetnom.

Pa upravo to.... ne postoji nacin da od 384 kb/s napravis 512 :) tako da, ili kupi jaci link ili prosto se pozali provajderu da ti brzina prenosa podataka nije u skladu sa placenim paketom.

A gde to uopste moze da se uzme link od 384Kbit/s? :)

Mozda kod Lelekoma preko veze :d .

Poslednja izmena:
Ha ha

Lepo ste me nasmejali:D ali to nije resenje mislim ste u pravu sa ovim acceleratorima da ne vrede nista jer sam probao dva u medjuvremenu i nista. Mada hteo sam da pitam da li windows moze da bide uzrok uporenja veze:trust: posto ja sisem nisam menja dosta dugo i malo je poljuljan. A sto se tice ubrzanja mislio sam da mogo da povecaju bar 5kb/s ali nista:mad: .

Ma ok je sve uzivajte i pozdrav:wave: .

Ma nisi se valjda naljutio sto se malo zezamo? :)

Trpamo se mi i medjusobno :d, a ne samo samo sa novopridoslim clanovima... :D

Dobrodosao! ;) :wave:

OVERTKILL je napisao(la):
Lepo ste me nasmejali:D ali to nije resenje mislim ste u pravu sa ovim acceleratorima da ne vrede nista jer sam probao dva u medjuvremenu i nista. Mada hteo sam da pitam da li windows moze da bide uzrok uporenja veze:trust: posto ja sisem nisam menja dosta dugo i malo je poljuljan. A sto se tice ubrzanja mislio sam da mogo da povecaju bar 5kb/s ali nista:mad: .

Ma ok je sve uzivajte i pozdrav:wave: .
windows moze da bude uzrok svega pa i toga

a sta je sa ACK-om u adsl protokolu?
pre neki dan mi rece drugar za neki dojce sajt...kaze, imaju prog kojii optimizuje
transfer ack-a u upload smeru, pa se time dobija 'frizirani' protok.

nema sanse da sad nadjem link, postovacu ga za dan-dva...

Da je sve tako bajno-sjajno, zar ne bismo vec svi koristili to cudo? :)

Ma cool

Ma i ja volim da se zezam delijo na tebe bi se ljutio mamo moj brat jer je partizanovac i to zagrizen:D , a sto se mene tice cak navijamo i za istu boju ne u fudbalu ali u Formuli 1 (Ferrari). I prema tome dabome sve je cool.:)

Jedan pozdrav od mene za sve:wave:

OVERTKILL je napisao(la):
Potreban mi je internet accelerator program. Imam adsl modem sa konekcijom od 384 kb/s sto je u svarnosti nekih 30-35 kb/s, ali u poslednje vreme nesto stuca sve nesto na 20-25kb/s pa sam mislio da nabavin neki od net acceleratora ali koji uticu direktno na brzinu a ne da kao ono cuvaju stranice u memoriji posto volim da downloadujem. Ali mi ne treba download accelerator posto koristim bitspirit pa mi je potreban accelerator koji utice direktno na vezu.

PS: bilo bi lepo ako je free:D

Pozdrav svima:wave:

free download manager+Opera+BitLord>maximalan protok

emaniac je napisao(la):
a sta je sa ACK-om u adsl protokolu?
pre neki dan mi rece drugar za neki dojce sajt...kaze, imaju prog kojii optimizuje
transfer ack-a u upload smeru, pa se time dobija 'frizirani' protok.
Aj prvo malo učenja, ne postoji ACK u "ADSL protokolu", već postoji ACK u TCP/IP protokolu.
Ono što se ljudima javlja kao problem je to što se upload maksimalno zaguši i onda ACK paketi ne idu redovno, čime download pada.
Ako povećaš prioritet ACK paketima (traffic shaping), time možeš teoretski da izdržiš istovremeno i maksimalni upload i maksimalni download.

Ma sve je to OK ali ima jedan problem ja ne zanam kako se to podesava isao sam na localnetwork i dosao do TCP/IP ali neznam kako da to podesim
i gde se nalazi taj traffic shaping posto nisam bas strucnjak za mrezu.

ej, pazi, ne znam kako to ide kod adsl-a, ali koliko znam 384k bi vise trebalo da udara u plafon na 45K, meni je 30K na 256k kabla...
tako da tu razliku neces da nadoknadis nikakvim trafic shapingom ni tweakom, nego provajdera za gusu.
jesi li testirao brzinu i na sajtovima i kod recimo ftp downloada?

384k na ADSLU bi trebalo da ide oko 40KB/s, ipak je veci overhead kod ADSL-a nego na kablu ;)

da, marko37, u pravu si...
btw, jos nisam nasao link @#)(&%$

Postoje takvi programi i funkcionišu dobro , međutim nemaš svaki fajl koji bi da downloaduješ sa više lokacija , što znači da će sa nekim fajlovima biti ubrzanja , dok sa nekima ne.

Nazad
Vrh Dno