Šta je novo?

Internet 50 postpejd

DigiVi

Čuven
Učlanjen(a)
09.10.2003
Poena
609
Imam aktiviran postpejd tarifni paket "Internet 50". Preko aplikacije i web naloga mogu da pratim potrošnju ali sam primetio da se taj podatak ažurira vrlo retko (svakih 48h otprilike) što praktično znači da u toku dva dana nemam uvid u realnu potrošnju već tek posle protekla ta dva dana vidim koliko sam potrošio u prethodnom periodu. Da li neko ko koristi postpaid internet ima slično iskustvo?

Poslednja izmena:
Rešenje je aktivacija lokalnog merenja utrošenih podataka. To ima svaki telefon i router. Na taj način imaš realtime uvid u potrošnju.

Da, ali pošto nisam uvek umrežen na router ne mogu taj podatak da preuzmem. Interesuje me da li i drugi korisnici Yettel postpejd interneta imaju takođe preko aplikacije tako retko ažuriranje podataka, odnosno da se radi o postavci Yettel servera ili je to samo moj problem.

Kakve veze sada ima router sa celom ovom pričom i kakvo preuzimanje podataka? Ja govorim o lokalnom merenju utrošenih podataka na telefonu. Ne treba nikakva aplikacija i nikakav router. Taj "merač" je integrisan u telefonu i meri samo podatke koji dolaze / odlaze sa 4G/LTE mreže. Ako nisi na 4G/LTE mreži ili si nakačen na neki WiFi on ne meri utrošak podataka.

Ako imaš 4G/LTE router, on takođe ima lokalno merenje utrošenih podataka. Ne treba da čekaš da Yettel osveži podatke u aplikaciji. Ne razumem šta nije jasno ?

1. Pre svega mislim da treba da promeniš način na koji odgovaraš! Ne ide uz moderatorsko zvanje!
2. Ako ne znaš o čemu se radi prvo se informiši.
3. "Internet 50" postpejd je paket za internet, znači da se SIM kartica ne koristi u telefonu nego u router-u.
4. Iz tog razloga korisnik ne može da prati stalno potrošnju konsultujući podatke iz routera, pošto je za to potrebno da si povezan lokalno na router.

Znači, jednostavno, pitanje koje sam postavio je : Da li Yettel tako retko ažurira podatke preko aplikacije i ako je tako zašto jer tako?

Dobro veče svima! Da li mi neko može objasniti zašto na ruteru mobilnog interneta svetli mala kutijica sa strelicom? Kako to da rešim?

Nazad
Vrh Dno