Šta je novo?

interesuje me ...

chowa

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
kako da napravim svoj sajt, ako meze neko da mi objasni bio bi mu zahvalan

U html-u, ASP-u, PHP-u....

i mene :)
html
trebalo bi mami da odradim sajt za firmu nishta spec. 1-2 strane, anisam imao niakkvih iskustava sa web dizajnom do sada...

kako se uzima co.yu ?

nabavi program koji se zove Macromedia Dreamweaver i ako imas ikakvog iskustva u radu sa aplikativnim softverom, samo ce ti se kasti, nije neka nauka, veruj mi na rec, ali moras da krenes sam od necega (naravno, imas vrlo dobar Help u Dreamweaveru, samo to treba procitati). Doduse, sta znam, ako neces da se petljas s tim tj. ako ne planiras nesto da se bavis web dizajnom, uvek je tu Word sa svojim Save as HTML, vrlo je verovatno da za sajt o kojem pricas i on moze da ti odradi posao, a ne sumnjam da znas da kucas u Wordu i da ubacujes fotke :)

u vezi sa domenom, procitaj:

http://www.nic.yu/pravilnik.html
+ nacrt novog na http://www.arii.sr.gov.yu/ i znaces i vise nego sto treba da znas o yu domenu :)

Keops je napisao(la):
nabavi program koji se zove Macromedia Dreamweaver i ako imas ikakvog iskustva u radu sa aplikativnim softverom, samo ce ti se kasti, nije neka nauka, veruj mi na rec, ali moras da krenes sam od necega (naravno, imas vrlo dobar Help u Dreamweaveru, samo to treba procitati). Doduse, sta znam, ako neces da se petljas s tim tj. ako ne planiras nesto da se bavis web dizajnom, uvek je tu Word sa svojim Save as HTML, vrlo je verovatno da za sajt o kojem pricas i on moze da ti odradi posao, a ne sumnjam da znas da kucas u Wordu i da ubacujes fotke :)

u vezi sa domenom, procitaj:

http://www.nic.yu/pravilnik.html
+ nacrt novog na http://www.arii.sr.gov.yu/ i znaces i vise nego sto treba da znas o yu domenu :)
:smash: rekoh nemam isqstva sa tim , a ne retard sam :smash:
:))

Cini mi se da ne bi trebali da bude neki problem nadjes neki HTML tutorial na netu. Mislim da bi vrlo lako mogao savladati osnovne tagove, jer ne zahtevas nesto posebno na sajtu. Sto se toga tice mozes kucati i u Notepadu, pa pregledati stranice, mada bolje da nadjes neki editor koji je iskljucivo za HTML.

Ili da prodjes tutorijal u Macromediji. Posle toga bi trebalo da ti bude mnogo jasnije kako stvari funkcionisu. Malo strpljenja i citanja i za jedno poslepodne postajes guru.

...jer kad Erik pojede bananu...

Ijaaaooo, instant web dizajn... Ne, nije problem, u krajnjem slucaju moze se Word dokument snimiti kao HTML, ali aman ljudi kakve macromedie helpovi, kakvi bakraci, web dizajn je nesto sto konstantno i intenzivno evoluira skoro 10 godina i trazi multidisciplinarna znanja cak i za osnovni nivo, pa ako covek hoce da mu web sajt bude iole kompleksniji od word dokumenta morace da provede malo vise od jednog popodneva i procita malo vise od dreamweaverovog helpa, koji je help za jedan program a NE za web-dizajn!

Poslednja izmena:
Covek je trazio da mu se da savet kako da napravi sajt! Prodjes taj tutorijal i napravis sajt u html za sat vremena!

Slazem se da za ucenje web dizajna treba daleko vise vremena, da je to pitao poslali bi ga na fakultet.

ma opushteno ljudi :) i rekao sam neshto jednostavno cisto prezentacija firme par slika tekst itd :)

@ misterx, ako ima samo 2-3 stranice, ili koja vise, mozes da se javis meni na pp, da ti odradim to, uputicu te za host, a mozda izvucem nesto za male pare posto ce da ti treba malo prostora...

Naravno, izrada ce biti free, ustvari jedno pice ;)

Inace je hostong 1000 din godisnje, a ima i skuplje... :trust:

Poz.

Poslednja izmena:
Prvo skuvaj kafu, nabavi slane stapice i zavali se u stolicu. Papir i olovku u ruke, neku laganu ambientalnu muziku i skrabaj. Napravi nei nacrt sta bi zeleo od sajta, strukturu, izgled dugmica, same stranice i sl....
Onda to treba da preneses u neki od programa poput Photoshopa ili meni milijeg Fireworksa. Nacrtas lepo grafiku, dugmice, odradis padajuce menije ako ti trebaju... Usput proveravas na sta to lici, pazeci na boje, sajt radis obicno za 1024x768 rezoluciju. Kada budes zadovoljan izgledom stranice, iseckas je, prateci neku logiku i iskustvo (ako ga imas) a te slicice postavljas u tabele. Posle ubacivanja grafickih elemenata ostaju ti CSS stilovi i josh neke sitnice poput encodinga i sl.

idi kod skromnig www.zoniweb.cjb.net ja sam s njegovom skolom html-a poceo i gde sam sad dogurao!! :) hehe e da zoni aj ako mozes tj ako imas onu tvoju skolicu html-a da mi das u nekom drugom formatu tipa u wordu ili txt-u sve jedno...ako ti nije frx- bacis mi na pm ili email!

bgillegal je napisao(la):
.....e da zoni aj ako mozes tj ako imas onu tvoju skolicu html-a da mi das u nekom drugom formatu tipa u wordu ili txt-u sve jedno...ako ti nije frx- bacis mi na pm ili email!

e aj ako moze i meni .. mis`im ako nije frx :wave: :banana:

Neo_Matrix je napisao(la):
@ misterx, ako ima samo 2-3 stranice, ili koja vise, mozes da se javis meni na pp, da ti odradim to, uputicu te za host, a mozda izvucem nesto za male pare posto ce da ti treba malo prostora...

Naravno, izrada ce biti free, ustvari jedno pice ;)

Inace je hostong 1000 din godisnje, a ima i skuplje... :trust:

Poz.
pa mislim da sam obecao pice josh na starom forumu ali ako se dobro secam ti si u zrenjaninu !!?!?!

Ne, ja sam u Jagodini, pomesao si me sa nekim...
nije poenta u picu, docicu ja u BG pa cu da svratim na pice, nego ako hoces da ti to odradim javi se na pm, ili na mail napisi sta treba, i eto pomocicu ti....

poz.

BTW, Zoni, ajde i meni skolu na pm ili mail, ako moze... ?

Neo_Matrix je napisao(la):
Ne, ja sam u Jagodini, pomesao si me sa nekim...
nije poenta u picu, docicu ja u BG pa cu da svratim na pice, nego ako hoces da ti to odradim javi se na pm, ili na mail napisi sta treba, i eto pomocicu ti....

poz.

BTW, Zoni, ajde i meni skolu na pm ili mail, ako moze... ?
nisam ni mislio da bi se prodao za pice to JE (edit) neshto simbolichno ... javljam ti se PM
:)

a da , definitivno sam te pomeshao :party:

(edit - fuck... izostavio sam rec )

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno