Šta je novo?

Interesuje me vase misljenje: 064 & GPRS Tuzba!!!

npetar

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
679
Pronadjoh ovo i pitam se koliko je istinita prica ali me interesuje vase misljenje:

Izvor: http://www.elitesecurity.org/tema/40745
Dole navodim tuzbu koju jedna devojka ima od strane Telekom-a:

>>>
Gospodo draga,

Zahvaljujem vam se sto ste mi informacijama omogucili da koristim internet kao prepaid korisnik preko GPRS-a (APN_mms), samo se kajem sto sam uopste i pokusavala tako nesto!

Naime, posle ovog perioda koriscenja, usledilo mi je upozorenje iz Call Centra da prestanem sa koriscenjem gprs-a. Nastavila sam i dalje i nakon toga mi je stiglo obavestenje (takodje Call Centar) da ce mi broj biti iskljucen u najkracem roku zbog neovlascenog koriscenja. To se i desilo u toku istog dana. Zvala sam 789 da proverim o cemu se radi (praveci se luda) i bili su vrlo neprijatni, slali me sa osobe na osobu (takoreci su mi prekinuli vezu) uz objasnjenje da cu sve dobiti napismeno.

Jutros mi je stigla tuzba po kojoj se teretim za zloupotrebu usluga telefonije uz nadoknadu stete od 9.1 din/MB bez poreza (oko 1,2 GB je vec skinuto, pa vi vidite!) + ukidanje korisnickog broja + placanje sudskih troskova + terecenje po nekim clanovima (tacnije dva) novog krivicnog zakona o kompjuterskom kriminalu (koji je izgleda vec stupio na snagu) + odavanje poslovnih informacija (nesto slicno industrijskoj spijunazi, i sve to samo zbog toga sto sam prosledila informaciju o koriscenju neta). Nakon razgovora sa advokatom sam shvatila da ovo moze na veliko da izadje i da me skupo kosta. U najboljem slucaju mogu dobiti 6 meseci uslovno i placanje nacinjenih troskova (po ko zna kom cenovniku!). Mogu se samo nadati ovakvoj presudi. Nesto kasnije u toku dana sam saznala da se isti slucaj desio i mom prijatelju kome sam i ustupila informacije.

Kada sam dozivela ovo citav zivot mi je preseo. Niti sam od nekog krala nesto, niti daj boze! Zato ako ikako mogu da vam savetom pomognem da ne se uvalite u situaciju kao ja je sledece da prestanite sa koristite gprs internet kao prepaid korisnik! Nadam se samo da niko od vas nece imati ovakvih problema.

Mrzim ovu drzavu i ovakvu politiku! Da je nesto normalnija ne bi smo ni imali problema sa internetom i lepo bi smo placali koriscenje! Kadija te tuzi - kadija ti sudi! Crkli dabogda!!!

A vi mi zivi bili! ;(((

Koliko ja vidim u pitanju je cista paljevina tako da nije vredno diskusije.

To je neko sa 063 bacio buvu! Naravno da nema dokaza za tako nesto!
Pricano je o tome: http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=40518&postdays=0&postorder=asc&start=150

PS Mogli su bar da smisle neki vic, ogrinaliji bi bili, tipa:

Dolazi klijent u Rajfajzen banku: - Zeleo bi da podignem kredit.
Radnik u banci: Naravno gospodine, zelite da kupujete stan ili kucu, otvarate sopstveni biznis...
Klijent: - Da otplatim dugove prema Mobtelu.

Ma nek proda mobilni i plati račun, em više neće da joj zvoni u bioskopu i niko je neće tužiti...

pa i da nije paljevina,lepo pishe da je koriscenje gprs-a dopusteno samo postpaid korsnicima,tako da je ovo u neku ruku kradja,em je ona skinulia 1.2gb

vodnik je napisao(la):
To je neko sa 063 bacio buvu! Naravno da nema dokaza za tako nesto!
Pricano je o tome: http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=40518&postdays=0&postorder=asc&start=150

Radnik u banci: Naravno gospodine, zelite da kupujete stan ili kucu, otvarate sopstveni biznis...

Ti si bre smorio sa tim Mobtelom. Jel imas ti svoj zivot u kome nema ni 063, ni 064 mreze i sl. Ti bre samo pricas o Mobtelu. Ja da se meni to desi zabrinuo bih se opasno...

U pravu je hajli, u pitanju je chista kradja, ma koliko mts bili lopovi i monopolisti, niko je nije terao da koristi GPRS na prevaru....
A i kada bi svi poshtovali to kao shto ona nije, meni bi sada GPRS leteo :D

@Vodnik, mislim da cesh ti prvi da budesh banovan zbog smora...

GPRS je omogucen i 064 pre-paid korisnicima.
Procitajte rubriku vesti ovde: http://www.mts064.telekom.yu/
Danas sam jedan 064 pre-paid povezao na net GPRS-om a juce aktivirao GPRS,pri cemu sam rekao operateru da je pre-paid broj

Ljudi o kakvoj to bre kradji pricate, pa ni vi ne placate
koriscenje gprs-a :mrgreen:

Cekajte bre malo!
Ako je na prepaid-u, kako mogu da otkriju njen identitet ???

GLUPO !!!

I jos nesto, gde na sajtu pise da je zvanicno pusten GPRS za prepaid korisnike ??? (Ne MMS!)

ta usluga je besplatna i tacka (.)

Delija je napisao(la):
Cekajte bre malo!
Ako je na prepaid-u, kako mogu da otkriju njen identitet ???

GLUPO !!!

I jos nesto, gde na sajtu pise da je zvanicno pusten GPRS za prepaid korisnike ??? (Ne MMS!)

A gde pise da je zabranjen za slobodno koriscenje svim korisnicima?? Zasto nije onemoguceno koriscenje GPRS usluga prepaid korisnicima??

Ne pise nigde da je zabranjen, ali se moze ukljuciti samo ukljucivanjem MMS-a, a na racun njihovog slucajnog/namernog propusta. Zvanicno i dalje postoji samo za postpaid.

poz.

Da li neko zna kako mogu da pristupim internetu (064 Pri paid)?Imam Siemens C55,on ima grps ali nema MMS,ako neko zna neka mi napise kompletna podesavanja.HVALA UNAPRED!

Pozdrav!

srle.pfc je napisao(la):
Da li neko zna kako mogu da pristupim internetu (064 Pri paid)?Imam Siemens C55,on ima grps ali nema MMS,ako neko zna neka mi napise kompletna podesavanja.HVALA UNAPRED!

Pozdrav!
Pa ukljuci MMS na 789 i kazi da imas fon koji ga podrzava (c60) i onda pogledaj na sajtu podesavanja i to ti je to najvazniji su apn user pass i ipn. Da li je uspeo da download-uje neko nesto sa c60?

vodnik je napisao(la):
To je neko sa 063 bacio buvu!

vau... koji si ti smor! u redu, razumem ja da ti radis u PR odeljenju Telekoma, ali ne moras da smaras toliko! Bre! :smash:

Meni je u predstavnistvu Telekoma u Nisu preceno jer sam postavio pitanje "zar MMS ne ide preko GPRS-a?"
Kompletnija prica:

kukao sam 7 dana podrsci da mi pusti MMS uslugu. Sve vreme su me ubedjivali da to radi ali da mi telefon (T610) ne valja i zato ne mogu da koristim MMS. Telefon je inace pokazivao GPRS not allowed.
Kada sam zvao podrsku, objasnio sam im da gprs ne radi na sta su mi oni rekli da i ne treba da radi. Usledilo je pitanje kao gore navedeno. Operator se zbunio i reko pa dobro, ali taj gprs je ogranicen samo na MMS. Na kraju su me poslali u predstavnistvo gde je prica otprilike tekla istim tokom s tim sto je odgovor na moje pitanje bio (ne znam tacno u rec da citiram, ali ovako nesto): "nemoj da se bavis i razmisljas o tome da ne bi sad ovde napravio problem"

Na kraju mi pustise jedne noci MMS (i gprs naravno) ali nikakva vajda - vec sam ujutru imao let

srle.pfc je napisao(la):

Pozdrav!

www.mts064.telekom.yu/
Tu imas sva podesavanja

Nazad
Vrh Dno