Šta je novo?

Interesantno izludjujuci problem

SirOliver

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2002
Poena
619
Sledeci problem mi uspesno kida zivce ovih dana. Pri startovanju kompa, sve krene normalno sa ucitavanjem XPa i kad stigne do onog dela kad treba da se odabare user, monitor se jednostavno ugasi, a ventilatori ostanu da rade. Pri tom se smrzne masina, tj. ne mogu da se npr. ulogujem iako sve kao radi (sem monitora).
Kada resetujem komp dogadja se ista prica. Vrte se ventilatori, ali nema slike na ekranu a i sistem se ne podize. Jedino resenje mi je da mrdam/vadim graficku pa da to nekako proradi iz ko zna kog puta.
Na prethodnoj ploci (KX7) je sve radilo OK, dok se na ploci pre toga (8KHA+) javljao "hladan start" (nema slike, a vrti ventilatore), ali kad upali monitor, sve je radilo dalje OK.
Sada imam Asus A7V600-X, Semprona 2200+ i graficku Inno 3D GF3 Ti200, koja je ista za sve prethodne ploce. Sve je na defaultu, za sada 🙂
Moj neki zakljucak je da je u pitanju malo tanja stampana ploca od graficke, pa da kontakti u AGP slotu ne spajaju dobro, jer graficka stoji prilicno klimavo.
Jel imate neki predlog?!?

Pa ovo mi strašno 'smrdi' na napajanje; proveri ATX konektor a svakako probaj sa nekim napajanjem proverenim u radu.

Probacu i to, ali mislim da nije to u pitanju. Kao sto sam rekao, kad jednom udje u XP, onda radi normalno satima i to stabilno.
Pozdrav!

Polako otkrivam nacin kako da skoro "uspesno" startujem komp. Dakle, kada podizem sistem komp se resetuje i tu sledi muvanje graficke dok ne proradi. Provalio sam da ako izvadim skroz, pa vratim graficku, proradi normalno.
Idemo dalje...
Neka ideja koja bi izbacila ovaj medjukorak u koriscenju kompa? 🙂

Nazad
Vrh Dno