Šta je novo?

Intelov fabrički cooler

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Je l' ima neki tutorijal kako postaviti Intelov (sranjtelov) cooler? :D:d:D

Upravo sam slomio one donje plastike (i to dvije) zato što nisam vidio da nisu sve prošle kroz ploču, valjda su bile raširene od dugog stajanja (inače uopšte nisam bio grub). I sada moram da kupujem cooler za tuđi računar.:smash::wall:

Stvarno ne mogu da se načudim kako je Intel genije za procesore, šta sve razvija a nije osmislio bolji način montiranja coolera. Par puta sam promjenio cooler, ni jedan put nije baš lako, a evo ovaj put slomih.

Dešava li se vama ovo?:mad:

Imas na svakom uputstvu od ploce ako si je kupio novu ;)

Ili pogledaj na youtube-u, mislim da će ti biti lakše.

Evo, nije mi bilo tesko potraziti...
[YOUTUBE]p6hrV1yMRKo[/YOUTUBE]
Nema tu neke politike, samo se pobrini da u rupe na ploci prvo udju bijele plastike sa pinova.
Vjerovatno si napravio gresku tako sto nisi okrenuo pinove u pravi polozaj, u tom slicaju su u polozaju kada je kuler vec postavljen na ploci i tako ne mogu proci kroz rupe...
Da bi bio siguran da se nista nece slomiti, prvo uguraj, kao sto sam rekao, bijeli dio hvataljki u rupe, uhvatis za metalni dio kulera i gurnes, nakon toga kao sto je prikazano na videu.
Sto se tice drugog kulera, pogledaj po servisima ili na pik-u, oko 10-ak KM su.:)

Poslednja izmena:
Ja sam bas jednostavno montirao intelov cooler, doduse dugo se bavim s tim pa sam valjda 'stela', hehe.

A mislim da bi trebao sa uputstvom za maticnu dobiti i montiranje kulera.

Je l' ima neki tutorijal kako postaviti Intelov (sranjtelov) cooler? :D:d:D

Upravo sam slomio one donje plastike (i to dvije) zato što nisam vidio da nisu sve prošle kroz ploču, valjda su bile raširene od dugog stajanja (inače uopšte nisam bio grub). I sada moram da kupujem cooler za tuđi računar.:smash::wall:

Stvarno ne mogu da se načudim kako je Intel genije za procesore, šta sve razvija a nije osmislio bolji način montiranja coolera. Par puta sam promjenio cooler, ni jedan put nije baš lako, a evo ovaj put slomih.

Dešava li se vama ovo?:mad:

imao sam isti sluca.Nadji cetiri sarafa sa maticama koja prolaze kroz rupe i odgovarajuce duzine.Sa donje strane ploce kao sajbnu postavi gumicu od slavine, ili nesto odgovarajuce. (mora biri izolator).Pazljivo zavrci prvo suprotne sarafe pa na kraju ih sve dotegni, da se hladnjak ne pomera.Veruj mi bolje od originalnog resenja. Pozdrav

Eto super da znam i to riješenje. Inače riješio sam tako što sam našao one plastike i samo ih zamjenio, nisam kupovao cooler.

Nazad
Vrh Dno