Šta je novo?

Intell Ambient problem

NoOne

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2003
Poena
609
Ljudi kako da podesim modem Intel Ambient ?

Kada pokusam da okrenem broj, on otvori port, okrene broj, ali posle nekog vremena, kaze "Line is bisy". Kada podignem slusalicu na telefonu koji je takodje prikacen na pomenuti modem da bih cuo sta se desava, prilikom okretanja broja telefon je mrtav, kada se modem iskljuci, na telefonu dobijem signal kao da modem nije ni okretao broj.

Centrala je tonska, iskljuceno Wait for dail tone..., u pitanju je Windows XP (isto se desava i na Win98) i originalni drajveri dobijeni uz modem.

Kad ti je telefon prikljucen preko modema ne mozes ni da cujes nista, jer modem kad podigne slusalicu automatski blokira izlaz za telefon, pa se nista ne cuje.
Sto se modema tice pojacaj ga na maximum, pa osluskuj sta se desava. Sad onako napamet: probaj da promenis zemlju, probaj da dodas atx3...

modem je krs,ima sam isti takav 5 dana :))) jedva sam ga naterao da radi i to posle koriscenja nekog tweak programa za modeme koji kao ubrzava vezu blabla ... i to na jedvite jade, al sam posle potrazio drivere za njega i kao jedva iskopa neke koji bi trebali da budu bolji ali nisam ga nikada probao mrzi me da se jebavam sa njim, probaj da skines druge drivere mozda pomogne...

Ja imam SWEEX modem u kome pise da je intel ambient, i sve je uredu radi odlicno. Mozda ti com port nije dobro podesen. KOd mene je 3-ci.

...Sa Lucent-om imam signal i na telefonu kada modem okrece broj...

...Prikacio sam zvucnik na spk. izlaz modema i jasno se cuje cuveno tutuuu, modem otvara port, cuje se titutatitu (okrece broj) ali se i dalje cuje ono cuveno tutuuu, kao i da nije okrenuo broj. Probao sam sa ATX3, pa sam sa S11 ubrzavao i usporavao dial tone, menjao frekvenciju, j..b..vao ale... nista... on se i dalje pravi blesav. Ma vracam se ja na mog Lucent-a pa kud puklo da vrisnulo...

Cini mise da ne prepoznaje busy signal. Jel` taj modem ima podesavanje zemalja. Ako ima, trebalo bi da se nesto promeni.

DS9 je napisao(la):
Cini mise da ne prepoznaje busy signal. Jel` taj modem ima podesavanje zemalja. Ako ima, trebalo bi da se nesto promeni.

Ima...Probao sam sve moguce ali nista. Vratio sam ga, izgleda da nije ispravan. Vratio sam mog starog dobrog Lucent-a

Ja imam Sweex-ovu varijantu, radi super, prepoznaje sve samo mu treba podesiti country (ja drzim Austriju). Na staroj sam centrali i ono sto mi se svidja - radi lepo pod Linux-om.

Kroz ruke mi je proshlo 5-6 Sweex-ova i svi su radili savrsheno. Chak shtavishe imam probleme sa ovim novim Lucentima.,.,,. medjutim za to sam pronashao shta je problem. Nekakva nekompatibilnost sa centralom, telefonskom, jer jedino mi oni prave problem.

Meni Lucent radi perfektno, mogu reci da je bolji od vecine fancy modema tipa U.S. Robotiks, ext. Else i Diamonda, bar sto se nasih centrala tiche, ali za Ambient znam da je jako losh modem i da je neverovatan broj reklamacija na isti

Kod sebe imam starog Lucenta koji "jede malu decu" :)
Inache niko mi se dosada nije zalio na Ambienta!!!

Zlatiborac je napisao(la):
Kod sebe imam starog Lucenta koji "jede malu decu" :)
Inache niko mi se dosada nije zalio na Ambienta!!!

U pravu si za "malu decu" ali i "uvija sarmu" :)))... Ma radi perfektno, bez problema

Nazad
Vrh Dno