Šta je novo?

intel6750

goran6666

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2007
Poena
304
Kakva su iskustva sa ovim procesorom i kako ce se slagati sa plocama 975 serije konkretno sa P5WD-Deluxe

slagace se odlicno,a jos bolje ce se slagati sa nekom plocom baziranoj na p35 cipsetu koja podrzava magistralu na 1333mhz za razliku od 975

inace proc je ok video sam ga na delu,ali ne zaboravi da ti za igre trba i JAKA graficka, dosta memorije...
bez toga nema nista jer procesori i ovako 90% vremena "cuce cekajuci" na ostale komponente.

U svakom slucaju najbolje je upariti ga sa p35 plocom i 1333 Mhz magistralom

Procesor je sjajan, prezadovoljan sam. Takođe preporuka za p35 čipset, ima relativno jeftinih a dobrih ploča, šteta ga je bosti na 975.

Ploca je tu koja je ne bih je menjao skoro. Ram 4 GB na 800 Geil + Corsair Interesuje me da li neko ima ovu kombinaciju koliki je realan pad u odnosu na P35 i koliko se ovaj procesor moze klokovati u ovoj kombinaciji.

Imao sam plocu kao sto je tvoja i jako mi se svidjala ali kad sam kupio E6750 shvatio sam da ona ne moze da izvuce max iz tog procesora pa sam je prodao i to jedva!
Ono sto mozes da ocekujes je 3.2GHz sto nije tako lose a nije ni dobro :)

Procesor je sjajan, prezadovoljan sam. Takođe preporuka za p35 čipset, ima relativno jeftinih a dobrih ploča, šteta ga je bosti na 975.

A zasto bas P35?
Daj, molim te, konkretan razlog, a u odnosu na 965P?

Imao sam plocu kao sto je tvoja i jako mi se svidjala ali kad sam kupio E6750 shvatio sam da ona ne moze da izvuce max iz tog procesora pa sam je prodao i to jedva!

Ajde malo pojasni kako si to shvatio ali lagano u detalje :p

Pentium D820 2,8 ide laganao bez podizanja voltaže na 3,2 uz temperaturu u full oko 50c na ovoj ploči . Ne znam čini se da je to malo za 6750.

slagace se odlicno,a jos bolje ce se slagati sa nekom plocom baziranoj na p35 cipsetu koja podrzava magistralu na 1333mhz za razliku od 975

975 Asus ploče imaju podršku za 1333mhz jeste da je podržano novim biosom ali je ima .Ne znam kako će to funkcionisati još uvek sam u dilemi .

Poslednja izmena:
Evo ovako!
Pre ovog procesora na toj ploci imao sam D945 na 3.4 Ghz (17x200) i bez problema uz minimalno podizanje napona digao sam FSB na 266 i dobio takt procesora od 4.54GHZ sto je priznacete ekstra!
Medjutim kada sam stavi E6750 njemu je mnozilac zakljucan na 8 a ta ploca moze da dostigne max FSB od 400 i to kad pomnozis to je 3.2Ghz
Da budem jos jasniji ogranicen si sa max FSB-om od ploce koji tesko moze da predje 400MHz inace meni taj procesor radi na 3.9Ghz na P5K-E
Ako si zadovoljan da ti procesor radi na 3.2GHz onda je ovo super ploca za njega!

Ja sam juce upravo kupio novu mashinu (zajedno sa samsung monitorom 2232BW koji je pod greskom:/) i imam ovaj procesor, p35 chipset na ploci 2x1GB Geil na 800... WD500Gb 16Mb sata 2...

sta da vam kazem, extra sam zadovoljan... photoshop radi preterano... znaci sta god da sam uradio, on je to izrenderisao dok trepnes... mogu samo zamisliti kako ce raditi sa 1333 memorijom...

nisam stigao da testiram rendering u maxu i after effects-u, ali bice i to ovih dana...
sve u svemu, za jedan dan koliko imam ovaj novi procesor mogu da kazem da se svaki dinar isplatio (cena-kvalitet)

Poslednja izmena:
Na koliko bi mogao ovaj CPU da ide ako uzmem Asus P5K E? Koliko moze ta ploca da izvuce fsb max u kombinaciji sa E6750 na max multiju 8x?

^^^^^^
Ne mogu da verujem :zgran: pa čovek je upravo 2 posta ranije lepo objasnio :wall:

Poslednja izmena:
Pa nije rekao za tu plocu i sta ne mozes da verujes ? ja sam pitao za P5K E a on je objasnio za P5WD-Deluxe a ovaj 2 posta iznad mene D945 tako da nemoj lupas bezveze:smash::smash::smash:

Nazad
Vrh Dno