Šta je novo?

Intel?

Deran

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
301
Sad sam stvarnio u dilemi

Imam NF-7s plocu i na njoj bartona 2500+@2200. Graficka je x800xt aiw, a ima i 2Gb RAM-a.
Hardovi su ATA i cekam da pocrkaju vec dve godine al' nikako da se desi, pa ih ne bih menjao. :)
Sad, hteo bi da nesto promenim, naravno na bolje ali ne znam kako. Generalna ideja mi je da ostavim grafiku i RAM, sto me stavlja u dilemu:

1. GA-8i865g775-G-RH + p4 2.8 915 ~ 170 €
2. GA-K8NS-939 ili EPOX 9NDA3+ + AMD A64 3500+ ~ 135 €

Ima li iko od cenjenih forumasa iskustva sa nekim od ovih sistema, ustvari GA ploca i da li da dam ~50 € vise za ovog intela (pise na GA sajtu da podrzava taj procesor). Hocu li dobiti pomak u performansama?

Svaka je pomoc dobrodosla

Hvala

Uf, nekako mi izgleda besmisleno da potrosis 135-170 samo da bi promenio procesor, a da sve ostalo ostane staro. Ova kombinacija Epox + A64 mi je nekako najlogicnija.
Sta kazes na to da stavis sve na papir - koliko mozes da dobijes za svoj hw i dodas 200e ( koliko si spreman da potrosis ) i vidis sta mozes da dobijes.
nf7 - 35
barton - 35
grafa - 110
mema - 160
-----------------------
to je 340, dodas 200 - imas 540

U stvari, kad malo bolje razmislim - tesko da ces za 540e preci na bolje. Nek ostane ovaj predglog za Epox + A64.

Poslednja izmena:
Da, ustvari je ovo trebalo u drugu sobu da ide... :(

E, hvala Cat, samo, ako ti nije tesko, zasto epox, a ne gigabyte?
A zasto da ne? Cisto - GA imam u Novom Sadu, a EPOX ne. Jel' toliko bolji da se cimam do Beograda? Skuplji jeste :)

Pa - ja imam GA-K8NS-s754 i ne bih je preporucio nikome. Mozda je GA-K8NS-s939 bolja. Ma - to je vec subjektivno. Onomad sam kupio Gigabyte samo zato sto je bio jeftin - i to mi je poslednji put da sam uradio nesto tako glupo - zareko sam se.

Bas sam prijatno iznenadjen da neko hoce da se cima samnom :D

U medjuvremenu su stvari eskalirale, lik mi nudi sa sav moj starez (ono odgore + monitor) 370:p , mozda me dere ali...

GA 965p - DQ6 sa istim tim intelom 915
2xGb DDR2
250 HDD
ostatak od 300 kom za grafiku - koju?

Ponuda je u klasi katastrofa, pogotovo u NS-u, odoh da vidim sta se dogadja u grafickoj sobi...

CAT - hvala na vremenu, kanda je pomoglo... ,)

Bas sam prijatno iznenadjen da neko hoce da se cima samnom :D

U medjuvremenu su stvari eskalirale, lik mi nudi sa sav moj starez (ono odgore + monitor) 370:p , mozda me dere ali...

GA 965p - DQ6 sa istim tim intelom 915
2xGb DDR2
250 HDD
ostatak od 300 kom za grafiku - koju?

Ponuda je u klasi katastrofa, pogotovo u NS-u, odoh da vidim sta se dogadja u grafickoj sobi...

CAT - hvala na vremenu, kanda je pomoglo... ,)
DQ6 jeste sjajna ploča, ali potpuno neisplativa, daleko bolja varijanta je C2D E6300 i neka jeftinija C2D ready ploča.

Što se grafičke tiče za ~300e bi trebalo da može da se nađe X1950XT.

Poslednja izmena:
Slazem se sa Atilom u vezi DQ6. Bolje uzmi Gigabyte DS4 ili DS3. Razliku u ceni mozes da usmeris na neko bolje napajanje. Sto se tice grafike mislim da je najbolja varijanta 7900GTO za nekih 250e ako ti ne smeta to sto ne mozes da ukljucis HDR i AA u isto vreme :p U suprotnom razmisli o X1950Pro (~210-220e) ili X1950XT (~290-300e).

Uh, bas sam bio u frci za vikend...

Hvala, hvala svima, do kraja je ispao DQ6, za napajanje, mislim da ce mi matori Enermax 480 jos neko vreme sluziti svrsi, necu ga jos menjati :) u svakom slucaju eatsmyshorts hvala na sugestiji :wawe:

Misleci na buduci R600 proc na buducoj grafickoj, a i na cinjenicu da kum voli tisinu u kucistu pasce 7900 gs sa pasivnim hladjenjem, da premosti moj prelaz na pci-x :)

Sve u svemu, eto meni danas zabave

Hvala momci jos jednom, odoh da ganjam komponente

Nazad
Vrh Dno