Šta je novo?

Intel vs AMD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
03.02.2005
Poena
304
Cuo sam od druga da ima neki celeron (d) na 2x00 sa 512 KB kesha ???
Pitanje je da li postoji??? i
Posto sad treba da kupim komp da li je bolji taj celeron (ako uopste postoji)

ili sempron 2400 +.

Uglavnom bih ih koristio Za igre !!!

Nema Celeron sa 512K kesa, barem jos uvek ne, osim Dothan Celerona M za notebookove, koji je baziran na P6 mikroarhitekturi (Pentium III).
Sto se tice desktop Celerona D, 2.4Ghz je sasvim solidan izbor, po performnsama je slican Sempron 2400+ procesoru, u igrama je Semrpon 2400+ nesto brzi na nForce2 plocama, mada je nivo performansi koji nude taj Celeron i Sempron vrlo slican.
Ipak, ako pogledas, i jedan i drugi se "bodu" u staro podnozije, osim K8 Semprona 3100+, koji se ne isplati zbog toga sto je samo 70 dinara jeftiniji od A64 2800+

Najjednostavniji odgovor: nepostoi takav celeron D, tj postoji takav procesor
na 200fsb i 512Kb kesa, ali je to pravi i punokrvni PentiumIV, a on je malkooo skuplji. Ako ces vec da se igras, gledaj da sto vise para ulozis u dobru graficku karticu i ram memoriju, procesor je tu manje bitan (svaki sempron ili celeron ce da ti guraju igre manje vise).

Keleraba je ok.Samo shto ima odvratan fan koji se dere i probija mozak.Sempron je po meni bolja opcija inache...da ne ponavljam prethodne postove.

Poslednja izmena:
AMD je brži u igrama pa ćeš u vožnjama brže da juriš a u pucačinama brže da pucaš. :D

Stvorenje je napisao(la):
AMD je brži u igrama pa ćeš u vožnjama brže da juriš a u pucačinama brže da pucaš. :D

I nikako nemoj zaboraviti da ce i brze da predje igru :D

Vule je napisao(la):
I nikako nemoj zaboraviti da ce i brze da predje igru :D

To se nikad nece zaboravit, bar dok sam ja ziv ... :)

E znao sam da sam to procitao negde :d

Pozdrav!

IcY_R je napisao(la):
Uzmes Bartona 2500 i miran si i sto kaze Proday ulozi u graficku ako najvise vremena provodis na igricama
poz.

Barton 2500+ sam skoro sklapao, to se isto greje sa stock coolerom prilicno (doduse ploca je bila Abit?). Morao sam da ubacim jedan ventilator od 8 cm pa je ispalo bucnije od Celerona.

kjgkreek je napisao(la):
To se nikad nece zaboravit, bar dok sam ja ziv ... :)

Cika kjgkreek, znas ti za Copyright a :D. Taj potpis da maknes, pa da me lepo pitas jel mozes da koristis recenicu koja oslikava stanje na ovom vBulletin Version 3.0.1 Forumu :d .
btw, morate da priznate da je recenica, tj. sama misao kultna :wave:

Pozdrav

ps: Sad ocekujem onog lika, valjda bole se zove, sa utiscima vezanima za njegovu Intel platformu zasnovanu na izuzetnoj MSI P4MAM ploci (Editors Choice u HiFi Choice magazinu, anyway, btw :,,: )

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta vi imate protiv Intela. Evo na primer dok sam imao Abit-a NT7 stalno mi je pucao internet i u wordu mi se desavalo da otkucam malo i u on mi poveca na veliko I. Kada sam promenio za P4MAM svih ovih problema nema :)

bole je napisao(la):
Ja ne znam sta vi imate protiv Intela. Evo na primer dok sam imao Abit-a NT7 stalno mi je pucao internet i u wordu mi se desavalo da otkucam malo i u on mi poveca na veliko I. Kada sam promenio za P4MAM svih ovih problema nema :)

Ako si nam reko ! (narocito onaj deo za slovo i mi se svidja) :D :d :D

Spremite grickalice i pakovanje maramica za brisanje suza:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=38057
Obratiti paznju na npetar-ov avatar, recenicu "Pokusaj da protumacis moj avatar" i Jaksin odgovor. Sad razumem zasto su avatari bili zabranjeni do pre godinu dana :).
Zatim recenice "Samo AMD se greje i moze da crkne. Intel bogami ne.", antologijsku "Ali, najbolji rezultati u igrama su postignuti sa AMD procesorima..." nakon ceka sledi neverica na koju dolazi adekvatno pojasnjenje "Mislio sam na Intela 2.4 Ghz, a ne 2.4 Mhz". Taman kada se stekao utisak da je dosao konacan kraj, da nas vise nista ne moze iznenaditi, nastupa virtuozni Edge man, covek cije postove Notax nikad ne propusta.
Posle tog treda vise nista nije bilo kao pre :D
Sa baltazarovim poduhvatima obavezno shtivo za sve Benchmarkovce :D

Pa ajde reci da nije bilo dobro zezanje :D

btw, razmisljam(o) o necem novom ;)

Pozdrav :wave:

Sunce ti, tek sam vidim da su i bole i r!sc! opet u istom tredu. Bude li se ukljucio i treci akter garantujem pucanje baze i pad servera :D

Koristite search.

Thread closed!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno