Šta je novo?

Intel vs. AMD: analiza performansi i isplativosti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka roba ima svog kupca, sta ce recimo u knjigovodstvu C2D i 3870 ?

A šta će knjigovodstvu P IV uopšte, tj šta će im i P III, ma i P II je dobar, mada i Pentium je ok, tj ima dosta knjigovodstvenih agencija koje imaju i 486 :D Da nedubimo dalje, za knjigovodstvo je skoro sve što je iznad 386 :D
Doduše ima i novijih malo zahtevnijih programa ali 90% knjigovodstvenih programa se radi za Linux i pod njim rade (hvala bogu pa postoji free OS)

A što se procesora i njihove uloge tiče, ja sam to rangirao ovako:
Računar za dnevnu sobu AMD LE1620 feat. A690 (Uglavnom Biostar)
Računar za igranje (za neupućene) AMD X2 4000+ feat. NF520 + (opet recimo Biostar)
Računar za igranje (za upućene) Intel Pentium E2160/80 + P35/965 (recimo Biostar)
Računar za ozbiljnije igrače (3D Studio, Video rendering.....) Intel Core2Duo 6320/pa na dalje + P35 (recimo Biostar)

Ja jesam AMD fan, ali šta će te da radite, kada vas neki poznanik (ne ortak već neko koga znate iz viđenja a taj isti zna da ste IT freak) koji je laik za računare (pogotovo OC) pita šta da uzme za igranje (a pre toga mu je neko rekao da je OC loš :D, a vi naravno nemate vremena da se bakćete oko nečijeg računara)??
Ja u tim slučajevima idem na X2 4000+ i uvek predložim Biostara A690 (pošto su im uglavnom neke bolje grafike skupe i trenutno nemaju toliko da odvoje za istu) i da posle kad skupe još 100e pazare neku grafiku i da uživaju na svom 19" wide monitoru (1440x900 u kombinaciji sa GF 8600GT+ če raditi odlično)

Poslednja izmena:
@Filipenko, ti stvarno nemas pojma, ali stvarno, cak i ne znas sta pricas, pa po toj tvojoj kvazi-filozofiji, nista na svetu ne pojeftinjuje, jer je tako i sa automobilima, i sa odecom i obucom, skoro svim sto se koristi i prodaje i kupuje. Nije strasno sto ti veze nemas o racunarima, strasno je sto ne zelis da naucis i sto smaras ostali svet, ako nisi primetio ovde na forumu si se smucio mnogima.

@WildBoy, nemam sta da dodam, potpuno se slazem s tvojim odgovorom.

Poslednja izmena:
Računar za dnevnu sobu AMD LE1620 feat. A690 (Uglavnom Biostar)

Onda je AMD u krivu što je zamislio Live! platformu za HTPC i to samo za Phenom. ;)

I ne slažem se sa tobom. Single-core procevi su u eri 720p i 1080p ripova postali nedovoljni. A da ne pomnijem enkodovanje snimljenog materijala sa TV karte + još nešto drugo da istovremeno radiš.

Poslednja izmena:
Ima 1MB kesha LE(skovac) 1600, sta mu fali, ne verujem da je mnogo losiji od ovih jeftinih Dual Core, a taj Celeron, od samog imena mu se najezim, i to ne zato sto se dobrim delom podudara sa onim povrcem celerom, nego sto stvarno nema sta da trazi pored AMD ovih procesora iz te klase, pouzdanost, brzina, nabroj sta god hoces, AMD + odgovarajuca ploca su bolji.
I ti kazes filipenku da nema pojma???Ne verujes da je taj sempron losiji od DC?Vidi ja ZNAM da je losiji(za klasu) isto kao sto znam da celeron kida semprone u toj klasi.To sto se ti jezis od imena celeron to nema nikakve veze sa znanjem,previse si gluposti ovde nalupao na osnovu nekih tvojih pretpostavki.
I stvarno ne mogu da verujem da navodis pouzdanost AMD procesora pored svih bugova,revizija i slicno.

@Filipenko, ti stvarno nemas pojma, ali stvarno, cak i ne znas sta pricas, pa po toj tvojoj kvazi-filozofiji, nista na svetu ne pojeftinjuje, jer je tako i sa automobilima, i sa odecom i obucom, skoro svim sto se koristi i prodaje i kupuje. Nije strasno sto ti veze nemas o racunarima, strasno je sto ne zelis da naucis i sto smaras ostali svet, ako nisi primetio ovde na forumu si se smucio mnogima.

@WildBoy, nemam sta da dodam, potpuno se slazem s tvojim odgovorom.
A i bilo bi dobro da si zaista razumeo sta je filipenko rekao.

Da si procitao Maksin test,video bi da je Celeron losiji izbor od Semprona,ali sta da se radi..Ti znas da je bolji.
A ti da si procitao Maxin test video bi da se tamo uopste ne spominju Semproni nego Athloni...ali sta da se radi...ti citas.

Poslednja izmena:
Posto vecina ovde nije procitala Maxin test i nema pojma o performansama procesora, zakljucavam thread dok se ne obnovi gradivo.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno