- Učlanjen(a)
- 30.07.2000
- Poena
- 770
Nalepnicu.
Audiofreak, iskreno me zasmejavaš.audiofreak je napisao(la):Zar je moguce da ste svi prevideli VT (Vanderpool) koji imaju Pentium D procesori?!?
Virtualizacija treba uz odgovarajuci softver da omoguci celoj porodici da koristi jedan racunar za razlicite namene u isto vreme!
morbius je napisao(la):Audiofreak, iskreno me zasmejavaš.
Stvarno ponekad znaš da zvučiš kao Intelovo PR odeljenje.Mislim VT tehnologija za celu porodicu, nije nego. Virtuelizacija je uvek bila važna profesionalcima i naprednijim korisnicima. Mislim, što će nekom običnom korisniku mogućnost da simultano tera aplikacije za različite operativne sisteme na istom računaru? Ako već ne želi da mu deca čačkaju po njegovom OS-u, najlakše i najjednostavnije mu je da napravi dual boot i pruži ceci još jedan OS na kome mogu da se zezaju do mile volje.
Mislim "da koristi računar cela porodica istovremeno"Mislim da ovaj Intelov biser možemo smestiti u arhivu najglupljih PR izvala, rame uz rame sa onom da će surf netom biti brži u Pentium 4.
Centrino je već posebna priča. Koliku je samo lovu Intel dao proizvođačima laptopa za reklamiranje njihovih Centrino modela. Ljudi su kupovali ko šašavi, iako je većina njih mislila da je Centrino zapravo procesor.
DA.Mada je meni lichno zanimljiva opcija surfa sa virtualnim rachunarom i njegov imunitet na viruse.Tj.kada ga iskljucis,navodno odoshe i virusi..hehehe...pa polako...ko cheka-taj docheka..Nisi razumeo. VT moze da virtualizuje i druge stvari a ne samo OS-ove, zavisi od softverske implementacije. Dakle, moguce je da vise ljudi konkurentno (u isto vreme!) koristi racunar, a dual-boot koji nudis kao resenje zahteva da ti prestanes da ga koristis i da restartujes da bi ga neko drugi koristio.
Marti Misterija je napisao(la):ultra... cek jel ovo bese ona tehnologija, sto rece jedan vip-ovac, na koju se Intel oslanja kao jedan od stubova buduceg razvoja!? :d :d
VT je OK ideja! Verujem da je Pacifica slicna. Medjutim ni o jednoj se ne zna bas previse. Super je to sto procesor ima tu foru deljenja, ali trebalo bi da se svi resursi mogu deliti da bi to zaista imalo smisla. Ne bih previse da tupim, jer ne znam bas mnogo o ovome, ali imam utisak da scenario tipa: Sin igra UT2007, Tata zavrsava neke stvari koje je doneo s posla, a mama gleda film i sve to na jednoj Pentium D 9xx masini, nije bas izvodljivo! Fora da mama gleda film, cerka chatuje u MSN-u, sin "hakuje" u Linuxu, a tata zavrsava kalkulacije u Excelu, vec zvuce maaalo realnije, ali opet kazem, nisam bas siguran kkako to sve radi!audiofreak je napisao(la):Nisi razumeo. VT moze da virtualizuje i druge stvari a ne samo OS-ove, zavisi od softverske implementacije. Dakle, moguce je da vise ljudi konkurentno (u isto vreme!) koristi racunar, a dual-boot koji nudis kao resenje zahteva da ti prestanes da ga koristis i da restartujes da bi ga neko drugi koristio.
pa tesko da su se bilo koje instrukcije izvrsavale bilo kako drugacije sem na "punom taktu". I na kakvu emulaciju mislis?genijalcin@23 je napisao(la):Ukratko> nema vise emulacija, instrukcije se izvrsavaju na punom taktu.
morbius je napisao(la):Originally Posted by morbius
Audiofreak, iskreno me zasmejavaš.
Stvarno ponekad znaš da zvučiš kao Intelovo PR odeljenje. Mislim VT tehnologija za celu porodicu, nije nego. Virtuelizacija je uvek bila važna profesionalcima i naprednijim korisnicima. Mislim, što će nekom običnom korisniku mogućnost da simultano tera aplikacije za različite operativne sisteme na istom računaru? Ako već ne želi da mu deca čačkaju po njegovom OS-u, najlakše i najjednostavnije mu je da napravi dual boot i pruži ceci još jedan OS na kome mogu da se zezaju do mile volje.
Nedjo je napisao(la):VT je OK ideja! Verujem da je Pacifica slicna. Medjutim ni o jednoj se ne zna bas previse.
Nedjo je napisao(la):Super je to sto procesor ima tu foru deljenja, ali trebalo bi da se svi resursi mogu deliti da bi to zaista imalo smisla.
Nedjo je napisao(la):imam utisak da scenario tipa: Sin igra UT2007, Tata zavrsava neke stvari koje je doneo s posla, a mama gleda film i sve to na jednoj Pentium D 9xx masini, nije bas izvodljivo!
audiofreak je napisao(la):Nego zgodan taj VT, a najzgodniji za M$!
Koliko licenci Windows-a ce nam trebati kad svi ukucani budu terali po jedan u isto vreme?Eto nacina za njih da prodaju vise kopija istog OS-a i softvera i onima koji nemaju para za vise racunara...
genijalcin@23 je napisao(la):A ti Max, nisi mogao da editujes post, nego si morao da ga brises? Bas si indijanac.![]()
byMaX je napisao(la):iskustva pokazuju da ne-moderatorima teže padne kad im neko obriše post nego kad ga edituje![]()
Ko zna kakav bi ti bio...dash choveku "vlast"Vidi ovog sadistu
audiofreak je napisao(la):Vidi ovog sadistu![]()
genijalcin@23 je napisao(la):Ukratko2> Posto x86 procesori ne ispunjavaju sve uslove virtuelizacije, tj. nije moguce bas svaku instrukciju virtuelizovati, vrsi se njihova emulacija ili dinamicko rekompajliranje koda, sto utice na performanse. Procesori sa VT-om ili vec postojeca Motorola Mc68020 tih problema nemaju.
wooooww - imash je?kakva je to mashina tada bila....sanjao sam je pre nego shto sam kupio 500-otku...shteta shto sam prodao...Znaci i moja Amiga 1200 moze da virtualizuje Moracu da je ponovo aktiviram
DARK SIDE je napisao(la):Zna li neko cenu intel cpu(920)?Kada to stize kod nas?Rekoshe mi na jesen ce ga biti vishe...
To je vishe nego povoljna cena....stavljam ON SALE ovaj 3.0(630) odmah...pa on sad je negde oko 200eu u Pakomu npr.Ispada da je razlika 50 eu...meni je to vishe nego neverovatno...blago tebi za drugara...Ja mogu da ga narucim preko drugara i ovde izadje 265€. Ceka se oko 2 nedelje.
DARK SIDE je napisao(la):To je vishe nego povoljna cena....stavljam ON SALE ovaj 3.0(630) odmah...pa on sad je negde oko 200eu u Pakomu npr.Ispada da je razlika 50 eu...meni je to vishe nego neverovatno...blago tebi za drugara...
DARK SIDE je napisao(la):Intel Pentium4 LGA (64bit) 3.0GHz/800MHz/1MB BOX 217,00EU
Intel Pentium4 LGA (64bit) 3.2GHz/800MHz/2MB BOX 276,47EU
Intel Xeon DP 2.8GHz 800MHz 1MB (FSC) 299,48EU
Intel Pentium 4 3,40GHz 800MHz 2MB Tray (LGA775) 322,73EU
Intel P4 820 Dual Core LGA 2.8GHz/800MHz/2x1MB 324,50EU
Intel P4 830 Dual Core LGA 3.0GHz/800MHz/2x1MB 403,80EU
Ovo su cene...."Pa...m".
DARK SIDE je napisao(la):pa ***.to je tako kad kupujesh sa pdv,rachun i ostalo..kad neko donosi preko grane onda je sigurno jeftinije...mene vec godinama bukvalno "deru" ali ***.nemam kontakt preko grane...
morbius je napisao(la):Ja ću znati da iskoristim VT, ali većina neće.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari